מחפש עבודה (כתוכניתן) ביפן,סין ועוד

pagis

New member
מחפש עבודה (כתוכניתן) ביפן,סין ועוד

שלום, אני עובר במרץ לחצי שנה לטוקיו או להונג קונג או לבייג'ין או לשנגחאי (אני עדיין לא יודע כי זה תלוי בחברה שלי). כיום אני עובד כתוכניתן בארץ ויש לי הרבה נסיון, אני רוצה לדעת איך לחפש עבודה במקומות האלו, כדי לבדוק אופציות (החברה של חברה שלי, חברת עו"ד, תעזור לי בעניין הויזה). השאלה היא איפה לחפש כי אני רוצה למצוא עבודה עוד לפני המעבר (לא אעבור ללא עבודה). מישהו מכם מכיר ויודע איך או איפה אפשר לחפש עבודה?

שני אתרים (אMור כנס)

www.asiaexpat.com www.jobsdb.com לגבי ויזה להונג קונג, למיטב ידיעתי אתה צריך ספונסר (חברה שתציע לך עבודה), כך שלא ברור לי איך עו"ד יכול לעזור לך להשיג ויזה אם אין לך עבודה... אMור, לדעתי שווה להכניס את האתרים לקישורים, ואם זה כבר שם, אני לא הצלחתי למצוא אותם.

pagis

New member
ברוב המקומות אני מניח שצריך ספונסר

מבחינת עו"ד הכוונה היתה בלזרז דברים, חברה שלי עובדת בחברת עו"ד מהגדולות בעולם, יש להם אנשים שמתעסקים מנושאי הויזות והם עוזרים לבני זוג של עובדים, זו הכוונה. כפי שציינתי אני רוצה למצוא עבודה עוד מהארץ, ולעבוד כ xpat. השאלה המרכזית שלי היא האם אתם יכולים להפנות אותי לאתרי חיפוש עבודה רלוונטים (גוגל לא הועיל לי) סטייל מונסטר באנגליה, ושאלה שמעניינת אותי אפילו יותר היא חברות השמה שימצאו לי עבודה בעבור עמלה מהמעסיק או אולי גם ממני. תודה רבה :)

KajaGugu

New member
קשה לענות בלי לדעת מה היעד

ברור לך בודאי שיש הבדל עצום בדרכי חיפוש עבודה וסיכויים בין מקום כמו טוקיו לבין HK וסין. אין לך סיכוי גדול למצוא עבודה מהארץ אלא אם כן אתה מתכוון למצוא תעסוקה בחברה ישראלית. אם כך אז להיות רק מתכנת זה לא כל כך אטרקטיבי, להערכתי אתה צריך לחשוב אם אתה מתאים לשני סוגי תפקידים בהם יש לך יתרון יחסי בתור ישראלי בחו"ל: 1. שיווק/מכירות 2. PS: Field Engineer וכו'. ישנן חברות ישראליות שמוציאות הון על שליחת אנשים בתפקידים האלה למיזרח, אנשים שברובם חיים בארץ, אם תציע לתת פיתרונות דומים כשאתה גר שם אז יתכן שמישהו יהיה מעוניין. אתה תוכל לחסיך להם כסף רב. מציאת עבודה דרך אתרים לא תהיה קלה, יהיה לך קשה לעשות אותה מהארץ מאחר ותיצתרך להגיע לראיון. אני מציע לםך לחפש בדרכים הפחות סטנדרטיות, דרך קהילות ה EXPATS, מכרים בארץ וכו'.

pagis

New member
תפקידים בחו"ל

היי, תודה על התשובה, שתי שאלות בקשר לאופציות שהעלת: תוכניתן יכל פשוט להתחיל לעבוד כאיש שיווק/מכירות? מה הכוונה ב PS? מה זה? מה הכוונה ב Field Engineer? אין לי תואר בהנדסה, אני תוכניתן (ממר"מניק) עם 3 שנים נסיון + תכנות בצבא. האם זה עונה על הדרישות לתפקידים כאלו? תודה רבה.

KajaGugu

New member
תשובות

התשובות שלי הן מניסיוני, מהיכרות של אנשים שעבדו ועובדים בחו"ל ומההצעות שקיבלתי כשחייתי במיזרח. אני אתן לך שתי דוגמאות שגם יסבירו לך מה התפקידים שאני מדברי עליהם. 1. PS = Professional Services, הכוונה היא למחלקה של אנשי IT ופיתוח שמספקת שרותים ללקוחות החברה, היא בד"כ לא חלק מה R&D אלא כפופה למנהל המכירות. Feild Eng. הוא מי שאמור בעיקר לטפל בלקוחות בשטח, להגיע ולבצע התקנות, שידרוגים, בדיקות, תמיכה. ככל שמדובר במערכת מורכבת יותר כך הדרישות מאדם כזה גבוהות יותר. בד"כ מדובר באדם עם פרופיל של SYS ADMIN עם נטיה לפיתוח. בזמנו הוצע לי ע"י חברה ישראלית להיות FE במיספר אתרים שלהם במיזרח. הם היו שולחים מישהו ל HK או בנגקוק כל שבוע ליום עבודה, היה ברור שעדיף להם לשלם למישהו שכבר גר שם שיקפוץ ללקוח בכל פעם שיש בעיה. 2. איש מכירות הוא מי שבא במגע עם הלקוחות, גם כאן ככל שהמוצר מורכב יותר והלקוחות טכנולוגים יותר הדרישות ממנו גבוהות יותר (רקע בפיתוח למשל). לחברה בה אני עובד יש איש מכירות שהוא ישראלי שגר במיזרח ומעולם לא עבד בארץ, הוא גוייס בחו"ל ואני מניח שהוא מייצג עוד חברות. היתרון שלו הוא הנגישות שלו ליעדים השונים והיכרות עם התרבות והשפה המקומיים. לדעתי אתה מתאים יותר לאופציה 1, בכל אופן המצב הסיכויים שלך בחברות זרות לא מזהירים כי אין לך תואר.

pagis

New member
FE

זה נשמע לי תפקיד שיש לי יכולת למלא, גם בצבא וגם באזרחות הייתי תמיד במחלקת R&D, כולל פיתוח ויישום אלגריתמיקה. השאלה היא אם יש לך רעיון איך מגיעים לתפקיד כזה, אמרת שהרבה חברות שולחות עובד ליום בשבוע וישתלם להן יותר להחזיק מישהו שגר שם כבר, השאלה היא האם הם מפרסמות מודעות ומחפשות מישהו שכבר גר שם או שאני צריך לפנות אם היוזמה מצידי ואם כך אז מה לדעתך הגישה הנכונה לביצוע פניה שכזו והאם אתה מכיר חברות ישראליות שעובדות עם מדינות במזרח בצורה כזו? ושוב, ממש המון תודה :)

KajaGugu

New member
נסה לברר עם אנשים

אני מניח שחלק גדול מהחברים שלך עובדים בחברות היי טק, אני לא מכיר היום חברות שאין להן לקוחות או לקוחות פוטנציאלים במיזרח. יש לך סיכוי גדול יותר עם חברות קטנות/בינוניות כי בגדולות לא ילכו על פיתרון יצירתי כזה. אם תגיע לאחד היעדים תוכל להתחיל לבדוק את העניין עם הישראלים המקומיים.

חשבתי שהפניתי אותך לאתרים

רלוונטיים... ראה בתחילת ההודעה. אם אתה מעוניין בחברות ישראליות, נסה את צירוף המילים ישראל + הונג קונג + עבודה, וכו'. חברות שאני יודע שיושבות כאן : camtech,orbotech,amducs,applied matiriels (קוריאה בעיקר), ויש עוד. תפציץ קורות חיים שאתה מחפש עבודה במזרח, בסוף מישהו ישים לב אליך. עדיין, הדרך הכי טובה, היא דרך חברים. בתור ממר"מניק לשעבר, אתה אמור להכיר חברות/מתכנתים. אני הייתי הולך בכיוון הזה.

למעלה