מחפש עוד אספן כמוני (קלמרים)

pcase35

New member
מחפש עוד אספן כמוני (קלמרים)

שלום אני כבר המון זמן חולם למצוא עוד אספן כמוני. חשבתי שאם אני אפגוש אחד דבר ראשון אני אשאל אותו כמה יש לו? האוסף שלי הוא אוסף קלמרים ואולי אתם כבר מבינים שלא קל למצוא עוד אספן כזה. לא ממש פעלתי כדי למצוא עוד אספן קלמרים אבל זה מה שתמיד רציתי. הייתי מיואש אז פשוט הפסקתי לחשוב על זה עד... שמצאתי את תפוז פורום אוספים ואספנות. חשבתי שזה המקום למצוא עוד אספן קלמרים אז שלחתי הודעה לגבי זה ותוך שעתיים כבר ראו את ההודעה איזה שלושים איש! ברגע הזה הבנתי שהסיכוי שלי גדול מתמיד! ועכשיו ראיתי שכבר יותר ממאה ועשרים אנשים ראו את ההודעה וזה לא מוביל לשום מקום. אבל אולי אספן קלמרים כן ראה את ההודעה הזאת אבל הוא לא רוצה להגיב, ואולי הוא מעדיף את האוסף שלו פרטי עם עצמו. טוב את כל זה אני לא יודע אבל אם אתםיודעים על עוד אספן קלמרים תגדו לי בבקשה ואם אתה אספן קלמרים שרואה את ההודעה הזאת והגעת עד לכאן אז אולי תדבר איתי אני רק מיתענין כי אם יש עוד אספן קלמרים בעולם הזה, אז אני רוצה לפגוש אותו, ואם אני אדע איפה הוא נמצא או איך אפשר ליצור איתו קשר בדרך אחרת, זה יקרה!

נראה לי שאתה אספן צעיר

ואחת התכונות שאספן צריך לפתח היא סבלנות.
על פי התמונות שהעלת נראה שהאוסף הוא בעיקר קלמרים "מודרניים" ולא ישנים. רוב האספנים כאן אוספים שמונצעץ הרבה יותר ישנים.
האם אתה מנסה למקד את האוסף לכיוון מסוים?
האם יש לך קלמרים ממקומות שונים בעולם?
יתכן שארץ הקלמרים היא יפן ששם הם "משוגעים" על כלי כתיבה. ובטח צריכים אביזר לשים אותם.
https://www.youtube.com/watch?v=dzs7cWSz3o0

הייתי נותן לך נושא למחקר,

נסה למצוא האם יש שפה נוספת שיש ל"קלמר" מילה יעודית ולא צירוף מילים?

pcase35

New member
האמת שאני יודע קצת

אני יודע שהמילה קלמר באה מהמילה היוונית קלמריון ושפירוש המילה הוא כלי לעטים.

pcase35

New member
משהו קטן על האוסף

טוב אז אין לי ממש כיוון לאוסף אבל יש לי מטרה. המטרה שלי היא מאה קלמרים אבל אני ממש לא מיתכוון להפסיק שם. וגם כן יש לי קלמרים ממדינות שונות בעולם (לדוגמה הקלמר הראשון שלי הוא מלונדון ויש גם אחד שאבא שלי נתן לי כשהוא טס למדינה כלשהי וגם יש לי הרבה קלמרים מפולין)

הנה עוד קישור

https://tinyurl.com/y8p2gql5
שבתרגום לשפת עבר "מה נמצא אצלי בקלמר"
אין ביפנית מילה יעודית. אלא קופסת עפרונות.
(יפן בכל זאת רחוקה מיוון...)

כ חיים

New member
אינני אספן קלמרים

אבל בתוך אוסף של חפצים ישנים, כאלה אשר אין משתמשים יותר בשכמותם, יש לי כמה קלמרים ישנים משנות ה40, 50 ו60 העשויים מעץ, מתכת ועור. אולי גם אלו יעניינו אותך.

ז ק ו

New member
ראה מה אפשר לעשות עם קלמר מסוג שבאוסף שלך.

לא מזמן מצאתי את עצמי קונה קלמר, בשביל הנווטן הרזרבי שלי.
אין מתאים ממנו -מהקלמר, למשימה הזו. הוא מכיל את הGPS, מטען, כבל ספייר ועוד.

ZIV175

New member
אני גם אוסף קלמרים משנות השמונים ותוצרת הארץ מכל השנים

עד שנות השמונים,האמת שאין לי הרבה אולי 5 ..

pcase35

New member
אתה יכול לשלוח תמונה?

אני ממש שמח למצוא עוד אספן קלמרים אשמח לראות תמונה של האוסף שלך

ZIV175

New member
מצטער לא נכנסתי כמה ימים לפורום ,הנה תמונות

אחד משנות השמונים קלמר מגנט במקרה של דיסני למרות שהיו הרבה מאוד דוגמאות עם זמרים וסדרות ועוד מה שהיה מפורסם באותה התקופה .
השני מעץ ,כנראה משנות החמישים ואני לא בטוח במקור ,אולי של בצלאל אבל אין עליו חתימה או משהו כזה אז אני לא בטוח.
ועוד עט ישן מזכרת מישראל כנראה משנות השיבעים ,גם מהעטים האלה היו הרבה דוגמאות מהארץ ומכל העולם .

JAMES DEAN

New member
מה דעתך להרחיב את הנושא למשל לכלי כתיבה?

יש מלא סוגים של מחדדים, מחקים (שיא גינס ישראלי), מחוגות, סרגלים

pcase35

New member
אני אוהב ציוד משרדי אבל האוסף מתמקד רק בקלמרים

אני מאוד אוהב ציוד משרדי האמת על השולחן יש לי ארבעה מחזיקי עיפרונות רגילים ושני משולבים ציוד משרדי אני אוהב אבל האוסף מתמקד בקלמרים בלבד.

למעלה