מחפש עוד פרטים על הבניין...

א.א.אפל

New member
מחפש עוד פרטים על הבניין...

בית- מלון, נקרא ריוגיונג הוטל, בעל 105 !!!! קומות ונישא לגובה של 200 מטר. מצורפת אילסטורציה...

DrunkGoat

New member
קצת לא הגיוני...

105 קומות על 200 מטר? מה זה? פחות מ-2 מטר לקומה? get outta here.

TheIllustrator

New member
הסיפור שמאחורי המבנה.

המלון הנ"ל זהו הבניין הגבוה ביותר בצפון קוריאה, וגובהו הוא 300 מטרים. זהו מלון עצום מימדים בצורת כוכב 3 זרועות, ההולכות ומצרות ככל שמגביהים(יוצר צורת דמוי פירמידה). בראש המגדל תוכננו להיות כ-3 מסעדות מסתובבות. אז מה מיוחד בבניין? פשוט מאוד... ראשית, עקב קשיים כלכללים, המדינה(צ. קוריאה היא קומוניסטית, והמדינה היא זאת שהקימה את הבניין), חדלה מלבנות את הבניין -היום עומד של רק שלד של 300 מטר, מוזר ומיותם. בלתי גמור. אבל פרט עסיסי נוסף אותו שמעתי, מדבר על כך שבדיקת מהנדס גילתה כי הבניין לא מספיק חזק ויציב ועלול לקרוס תחת עומס שימוש יום-יומי. זוהי, לטענתם, הסיבה האמיתית לנטישת הפרוייקט העצום - זה פשוט יהיה יקר מידי או בלתי אפשרי, לשדרג את השלד הקיים לכזה שיוכל לשאת בעומס התפעול. על כל פנים... הפרוייט הזה זנוח ולא מטופל, ובכל מקרה... זה עדיין לא בניין, סתם שלד.

TheIllustrator

New member
אוי... וזה מזכיר לי פרט נוסף!!!

באמת, התכנון הלקוי גרם לכך שגובה המרווח בין הקומות קטן מדי מכדי לאגלם אנשים....
לא צחוק... אני רציני לחלוטין. הטמבלים הללו "שכחו" שאנשים צריכים לאכלם את הבניים(ולא מיניטורות), ועם מרווח כה קטן בין משלבי הקומות, לאחר גימור הבניין, לא יהיה מספיק מקום לאנשים. הקיצר... פרוייק שאפתני עם ביצוע מזוויע ולקוי. חבל.

oren*

New member
גם לי זה נשמע מוזר מאוד ולא הגיוני

קוריאה זו המדינה המתקדמת ביותר היום בעולם, עברה אפילו את יפאן. איך הגיוני שבמרכז אחת הערים הגדולות שלה, יעמוד שלד של בניין בגובה 300 מטר? לא רק שמדובר ב-70 או 80 קומות, הרי מישהו בנה את הבניין לא? אנשים עבדו בתוכו, חיברו בין קורות הפלדה והבטון - אז איך המרווח בין הקומות לא מספיק בכדי לאכלס תושבים? בנו את המגדל עם חברת בניה של גמדים? או שהמציאו שיטות עבודה שלא מצריכות מאנשים לעבור בין הקומות? מאוד מאוד מאוד לא הגיוני סיפור הרפאים הזה.

DrunkGoat

New member
אתה קצת מתבלבל...

דרום קוריאה היא הכי מתקדמת, כאן מדובר על צפון קוריאה... (או אולי אני זה שמתבלבל?)

oren*

New member
בוא נגיד שזה לא ממש משנה, למעלה

מ-150 שנה בונים גורדי שחקים בכל חור על כדור הארץ, כולל מדינות שלא נחשבות שיא הקידמה והטכנולוגיה. לא הגיוני שאנשים בנו את המבנה הזה, עבדו בתוכו, הגיעו לגובה של 300 מטר וגילו שיש בעיה. לא מדובר פה על קוטג´ של שתי קומות.

TheIllustrator

New member
אורן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני ממש מתפלא עליך... אמרתי צפון קוריאה - אחת המדינות העניות והעלובות בעולם!!!

mr. man

New member
חחחחחח!!!

זה ממש מצחיק! (אם זה לא היה כל כך עצוב...) בניין בין הגבוהים בעולם וככה דופקים אותו.!!!! בטח קבלן ישראלי

למעלה