הייייייי
שלום רב, דיקור באופן כללי יכול להיות כלי יעיל מאוד בויסות של תאבון... יש לבדוק האם התאבון באמת עודף (תחושת רעב זמן קצר לאחר סיום ארוחה, רעב בשעות מוזרות כמו שעות לילה מאוחרות וכו') או שיש משיכה למתוקים או מלוחים כתוצאה מארוחות לא סדירות ומאוזנות. אם הינך סובל מעודף משקל קל אני משער ששילוב של דיקור על פי אבחנה (שתעזור לטפל במנגנונים נוספים שמייצרים את עודף המשקל בגופך) יחד עם הקפדה על עקרונות כלליים תזונתיים ושילוב של פעילות גופנית יתנו מענה יפה, מהיר ומתמשך לעניין ויתרמו רבות לתחושה הכללית. דיון כזה בנושא הרזיה ורפואה סינית עלה בפורום אחר בו עניתי ... אני מעתיק את תשובתי משם - - היי מנסיוננו בקליניקה לאחר מספר פרוייקטים להרזיה שקיימנו ולאחר טיפול בכמה עשרות אנשים לתחום ההרזיה אני יכול להגיד מספר דברים: 1) הדיקור נמצא יעיל מאוד בויסות התאבון (ויסות בניגוד להפחתה מרמז על כך שהדיקור אינו בולם תאבון אלא מסדיר אותו ומחזיר אותו למצב תקין), טיפול בסימנים נלווים לבעיית ההשמנה וברמה מסויימת הצרת הקפים ושינוי בחילוף החומרים 2) לדיקור יש אפקט טוב ביכולת להוריד את הצורך במתוק ואת תחושת העייפות שמלווה פעמים רבות סיום ארוחה או שעות מסויימות במהלך היום. 3) היכולת של הרפואה הסינית לסייע בנושא של ירידה במשקל מתבססת רבות על התאמת תפריט תזונתי (שאינו נוקשה או בעייתי לביצוע בד"כ) עפ"י אבחנה מבדלת שמבוססת על המודל הרפואי הסיני... זאת נוסף על המלצות כלליות של אכילת מזון חם ומבושל, המנעות ממוצרי חלב, שתיה של משקאות פושרים או חמימים וכו'. 4) מומלץ לקיים טיפול המשלב בין דיקור, נקודות אוזן, צמחי מרפא, כוסות רוח, תפריט תזונתי המותאם באופן אישי ופעילות גופנית. לגבי טיפול, עקרונית כל מטפל יכול לסייע לך... רצוי שלמטפל יהיה ידע בתזונה סינית ויכולת להמליץ לך על פעילות גופנית מותאמת.. בנוסף רצוי שיהיה נסיון מסויים בטיפול בהרזיה. לגבי מטפל במרכז אני בטוח שיכולים לעזור לך בפורום... במידה ויש לך עוד שאלות נשמח לענות. בהצלחה תום.