מחפש על המלצות לדיקור כדרך להפחתת תיאבון

dornerav

New member
מחפש על המלצות לדיקור כדרך להפחתת תיאבון

בן 61, עודף משקל קל..3-4 קילו....

tomifu

New member
הייייייי

שלום רב, דיקור באופן כללי יכול להיות כלי יעיל מאוד בויסות של תאבון... יש לבדוק האם התאבון באמת עודף (תחושת רעב זמן קצר לאחר סיום ארוחה, רעב בשעות מוזרות כמו שעות לילה מאוחרות וכו') או שיש משיכה למתוקים או מלוחים כתוצאה מארוחות לא סדירות ומאוזנות. אם הינך סובל מעודף משקל קל אני משער ששילוב של דיקור על פי אבחנה (שתעזור לטפל במנגנונים נוספים שמייצרים את עודף המשקל בגופך) יחד עם הקפדה על עקרונות כלליים תזונתיים ושילוב של פעילות גופנית יתנו מענה יפה, מהיר ומתמשך לעניין ויתרמו רבות לתחושה הכללית. דיון כזה בנושא הרזיה ורפואה סינית עלה בפורום אחר בו עניתי ... אני מעתיק את תשובתי משם - - היי מנסיוננו בקליניקה לאחר מספר פרוייקטים להרזיה שקיימנו ולאחר טיפול בכמה עשרות אנשים לתחום ההרזיה אני יכול להגיד מספר דברים: 1) הדיקור נמצא יעיל מאוד בויסות התאבון (ויסות בניגוד להפחתה מרמז על כך שהדיקור אינו בולם תאבון אלא מסדיר אותו ומחזיר אותו למצב תקין), טיפול בסימנים נלווים לבעיית ההשמנה וברמה מסויימת הצרת הקפים ושינוי בחילוף החומרים 2) לדיקור יש אפקט טוב ביכולת להוריד את הצורך במתוק ואת תחושת העייפות שמלווה פעמים רבות סיום ארוחה או שעות מסויימות במהלך היום. 3) היכולת של הרפואה הסינית לסייע בנושא של ירידה במשקל מתבססת רבות על התאמת תפריט תזונתי (שאינו נוקשה או בעייתי לביצוע בד"כ) עפ"י אבחנה מבדלת שמבוססת על המודל הרפואי הסיני... זאת נוסף על המלצות כלליות של אכילת מזון חם ומבושל, המנעות ממוצרי חלב, שתיה של משקאות פושרים או חמימים וכו'. 4) מומלץ לקיים טיפול המשלב בין דיקור, נקודות אוזן, צמחי מרפא, כוסות רוח, תפריט תזונתי המותאם באופן אישי ופעילות גופנית. לגבי טיפול, עקרונית כל מטפל יכול לסייע לך... רצוי שלמטפל יהיה ידע בתזונה סינית ויכולת להמליץ לך על פעילות גופנית מותאמת.. בנוסף רצוי שיהיה נסיון מסויים בטיפול בהרזיה. לגבי מטפל במרכז אני בטוח שיכולים לעזור לך בפורום... במידה ויש לך עוד שאלות נשמח לענות. בהצלחה תום.

dornerav

New member
תודה על התשובה המפורטת..

אכן יש לי בעיה של 'צורך' במתוק אחרי האוכל...אני די שומר בסה''כ, לא אוכל מאכלים עתירי שומן, לא חמאה וכד', עוסק בפעילות גופנית סדירה ככל האפשר, אבל מוטרד בכל זאת מ-3 , 4 ק''ג מיותרים..... האם יש אופציה לדיקור בלבד?מה העלויות? תודה אבי

tomifu

New member
הייי אבי

דיקור בלבד הוא אופציה לאחר שבתהליך של אבחנה נמצא כי זה הכלי היעיל ביותר לטיפול עפ"י מצבך ... זה משהו שמטפל צריך להחליט כיוון שרק לאחר אבחנה ניתן להתאים את כלי הטיפול המתאימים ביותר למצב. לגבי ה"שמירה" בארוחות.. יתכן מאוד כי שינויים קטנים יתנו את הפיתרון... לדוגמא, ברפואה הסינית יש דגש משמעותי על לאכול ארוחות חמות, מבושלות... יתכן ו"מה" שאתה אוכל הוא בסדר גמור אך ב"איך" יש עדיין מקום לשינוי... חשוב לי להדגיש כי הדיקור אינו "קסם"... אין נק' פלא שעושה את כל ההבדל.. הטיפול בדיקור הוא תהליך תומך... יעיל מאוד ואפקטיבי .. אבל תומך בלבד... בכל התהליך הזה של שינוי וירידה במשקל..הוא יכול לסייע להתמודד עם כל מיני "תופעות לוואי" שבד"כ צצות במצבי ירידה במשקל - כמו רעב, עייפות, עצבנות, קושי להרדם וכו' וכו' וכו'.. הוא מווסת ואף יכול לבטל חלק מהתופעות ובכך להקל על תהליך הירידה... עם זאת חשוב להתמיד גם בשינוי התזונתי ע"מ שיהיה אפשר להגיע למצב בו הגוף "אינו זקוק יותר" לעודף הזה הקטן שקיים אצלך.. לכן לסיכום שאלתך...יתכן מאוד ויומלץ לך רק על דיקור... אבל זה יכול להעשות רק אחרי שאובחנת וזה נבחר ככלי העיקרי והטוב ביותר לך על פי מצבך.. לגבי עלויות... אני משער שהטווח רחב מאוד ונע בין עלויות נמוכות יותר בקליניקות קהילתיות לבין עלויות גבוהות יותר אצל מטפלים פרטיים.. בהצלחה רבה תום

למעלה