מחפש פיתרון חסכני למניעת חיבור מחשבים לא מורשים

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
מחפש פיתרון חסכני למניעת חיבור מחשבים לא מורשים

לרשת.
אין לי תקציב לפיתרון 802.1X מלא. האם יש איזה פיתרון למניעה של חיבור מחשבים לא מורשים לרשת האירגונית?
חינוך זה בעיה, אסור לי להרביץ לעובדים וההנהלה לא מבינים מה הבעיה...

yossik111

New member
אני כהתחלה הייתי מוציא מייל התרעה להנהלה

+ הסבר מה הנזק העקרוני שיכול להיגרם .
כך אני נוקט לפחות (במקרים דומים ומוודא היטב ש"בקרות אסון" אוכל להמציא את המייל הזה ) .
לא ציינת את גודל הרשת , אך ברשת קטנה - שווה אולי לנסות לשחק אם קטע הקצעת כתובות (dhcp) - הרשאה רק על פי ה mac לדוגמא - מתאים לך ?
קשה לי להאמין שיוזר "רגיל" יתחיל לשחק עם הכתובות של המחשב שלו ובנוסף ניתן לעשות מניעת גלישה (די בקלות) לכתובות "לא חוקיות" וכ'ו .
יוס.

yossik111

New member
בהנחה (די טרוויאלית) שהמתגים שלך תומכים בכך ,

גם vlans יכול להוות (עקרונית) פתרון .

kitt

New member
אם היה לי תקציב למתגים עם VLANS אז הם היו תומכים גם 802.1X

אני אנסה את הרעיון עם הreservation למרות שזה אומר שמחשב שלא היה דלוק כמה ימים בזמן שעשיתי את ההגדרות לא יהיו לו כתבות לקבל...

yossik111

New member
ברשותך , התכוונתי ל MAC address filtering .

reservation לא אמור לתת לך ,עקרונית, את מה שאתה רוצה להשיג - מניעה של כתובות "לא מורשות" .
אגב , לגבי reservation והחשש שלך " לא יהיו לו כתובות לקבל" ,למיטב ידיעתי - זה בדיוק מהות ה reservation - שמירה על כתובות מסוימיות ל mac מסוימים (בלי / עם קשר , ניתן לקבוע lease time ארוך מאד (אבל שוב , לענינינו - מיותר לדעתי)).
יוס.

kitt

New member
יש את זה ב DHCP של מיקרוסופט? אני לא זוכר שראיתי את זה.

yossik111

New member
נדמה לי שב 2008 צפונה זה מובנה בו

ב 2003 ,במבט מהיר (ובעזרת ידידינו מיצו
) ,
https://www.petri.com/filter-mac-address-windows-server-2008-dhcp-server-callout-dll
יוס.

SysAdmin1

New member
הפתרון 802.1X , הוא הפתרון החיסכוני ביותר...

הפתרון 802.1X , הוא הפתרון החיסכוני ביותר שקיים והוא בשימוש כבר שנים רבות, נתמך על ידי רוב היצרנים ונותן את האפשרות הפשוטה והזולה למה שאתה צריך ומהווה תקן שבשימוש כללי. היום אפילו מתגים ביתיים במחיר של פחות מאלף ש''ח למתג של 28 פורטים של ג'יגה כל אחד תומכים בו. ואם מצב של הארגון הוא כזה, שאין לו אפילו את התקציב לפתרון כזה, אז את מה שצריך, זה לבצע תוכנית הבראה מקיפה בארגון עד למצב שיהיה לו תקציב לדברים הבסיסיים כאלה או לחפש ארגון אחר, כי בראייה ארגונית תקציב כזה, הוא אפילו לא פרוטות בודדות.

למעלה