מחפש פרטים אודות אליהו גרבר

אני מחפש קרובי משפחה של אליהו פולק. אליהו הוא אח של סבתא שלי (חיה ליבע גינזבורג). הוא נולד בערך בשנת 1880 בעיירה וולוז'ין (volozhyn) שבליטא. אליהו היגר לארה"ב בתחילת המאה הקודמת ואימץ בארה"ב שם פרטי (ואולי זה היה שם החיבה שבו השתמשו במשפחה) שנשמע כמו ELLE ושם משפחה גראבר GRABER, שם משפחה זה עשוי להישמע טוב בארה"ב וכנראה שהוא קיצור שם משפחת נעוריה של אמו שהוא גרבבסקי.

אני יודע שלאליהו יש/הייתה בת בשם THELMAשאף בקרה בארץ לפני הרבה שנים. אליהו היה בקשרי מכתבים עם דודי שנפטר לפני שנים רבות ויורשיו לא שמרו מכתבים אלו (שיכלו לספק כתובת). אודה לקבל עזרה כלשהי. מצרף חלק מעץ המשפחה הרלוונטי ותצלום שלו ושל אשתו.
1625329983154.png

קבצים מצורפים

• 1625330018140.png
    1625330018140.png
    KB 74.3 · צפיות: 4
אני רק יוסיף שהשם אלה (ELE) הוא כינוי מוכר לשם אליהו, כך למשל הרב אליהו לופיאן נקרא בפי רבים ר' אלה REB ELE

לצערי לא. מהדור המקביל לתלמה נשארה אחת במשפחה ובינתיים לא הצלחתי לחלץ ממנה מידע (להוציא את השם 'תלמה')

בת כמה בערך היא הייתה, מתי בערך נותק הקשר איתה או עם אבא שלה, מתי "לפני שנים רבות" היה הביקור בארץ? בת דורה יכולה למשל להגיד היא הייתה בגילי או בגיל של ההורים...

נערך לאחרונה ב:
חוזרת למקרה שלא ראית את העריכה: בת דורה יכולה למשל להגיד היא הייתה בגילי או בגיל של ההורים שלי...

שרי סילבר

Active member
באתר של אליס איילנד יש פרטים אודות מישהו בשם אלי פולק (Elie Polak), שהגיע לארה"ב בשנת 1907, והיה מווילנה, ליטא (ראה הפרטים שצירפתי). נסה להיכנס אל האתר ולבחון את הפרטים באם הם עשויים להתאים (יש צורך בהרשמה ראשונית אם אינך רשום עדיין).

חיפוש נוסע באתר של אליס איילנד

קבצים מצורפים

• אלי פולק.jpg
    אלי פולק.jpg
    KB 6.2 · צפיות: 10

שרי סילבר

Active member
לא היה באפשרותי לבדוק את הפרטים (האתר לא זיהה את הסיסמה שלי, ולא היה לי זמן להתעסק עם זה), ולכן צירפתי צילום-מסך. מקווה שהמשפחה תוכל לספק קצות-חוט נוספים.

למעלה