מחפש פרטים אודות יעקב גינזבורג

מצאתי, אצל אחי, תמונה (מצורפת בקובץ) שבגבה נכתב (ככול הנראה על ידי סבי): "זו תמונה של יעקב האח של אבא (שמואל יוסף) בנו של משולם פייוול גינזבורג". כמה נתונים ותובנות: יעקב יליד העיירה להיאישן שבאימפריה הרוסית היום בלארוס. נולד להערכתי בשנת 1850 (פלוס מינוס 5 שנים). שם המשפחה נכתב באידיש 'גינזבערג' אבל ייתכן גם גינצבורג והטיות נוספות כמו גינסבורג. שם אביו רשום פייוול אבל נכתב גם פייבל. משולם פייבל עלה לירושלים ב- 1873 עם אשתו וביתו מרים אלטע. קבור בהר הזיתים. שמואל יוסף עלה לירושלים ב- 1882 קבור בפתח תקווה.
ניסיתי למצוא פרטים באתרים בישראל ובין היתר ב- IGRA וב- JEWISHGEN ולא הצלחתי למצוא עקבות (ככול הנראה לא עלה ארצה).
אודה לסיוע במציאת פרטים נוספים.
חג פסח שמח,
יוסי

קבצים מצורפים

• יעקב גינזבורג_כנראה אחיו של שמואל יוסף.jpg
    1.7 MB · צפיות: 5
סיכום (זמני) - בעזרת חבר מהפורום הצלחתי לעלות על עקבותיהן של שתי בנותיה של ממלא 'דף העד'. שוחחתי איתן ושלחתי את תמונת יעקב אחי הסבא רבא שלי. הן לא זיהו וזה גם לא התאים לתמונת סבן יעקב. בחיפוש ב- IGRA היגעתי לפרטים מלאים על המשפחה ולמסקנה וודאית שאותו יעקב אינו יכול להיות אחי הסבא רבא שלי משום שהוא נולד ב- 1881 בעוד שאביו של הסבא רבא שלי (אביו של יעקב הנכון) הגיע לירושלים כבר ב- 1873.
ולמה ציינתי לא סופי בסוגריים - כי ייתכן מאוד שיש קשרי משפחה אחרים, כמו למשל שאותו יעקב הוא בן דוד של סבא רבא שלי, אבל אז זה כבר פחות אתגר עבורי.
שוב תודה למסייעים.
יוסי

למעלה