מחפש קיאק משומש

• פותח הנושא nado
  • פורסם בתאריך

nado

New member
מחפש קיאק משומש

מחפש קיאק משומש או מידע על מקום שבו אפשר לקנות בו קיאקים משומשים. ומישהוא יודע אולי אם כדאי להשתמש עם קיאק נהרות בים? 08-6730581

atlantis

New member
קניתי לא מזמן....

קיאק משומש במועדון הגלישה של ימית בתל אביב. אתה מוזמן ליצור איתי קשר במייל [email protected] ונמשיך לדסקס - יש לי הרבה פרטים ואני לא רוצה להעמיס את הפורום. אם אדרש אוכל לרשום אותם גם כאן.

lizard

New member
תרגיש חופשי להעמיס ../images/Emo13.gif

בסה"כ לזה הפורום נועד. וזה גם מעניין אותי. למרות שהחווית קיוק
האחרונה השאירה אותי עם טעם של מה הטעם. אחרי התהפכות מזהירה בפתח של מרינה הרצליה ושעה נסיונות לעלות חזרה די התייאשתי. מיכה

atlantis

New member
טוב - אני מעמיס - תחזיקו חזק

ישנם כעקרון מספר סוגי קיאקים. קיאק לים לחתירה רגועה במים נינוחים יכול להיות לים או אגם. קיאק למים לבנים - מיועד לנהרות וניתן ( כמו שאני עושה ) להשתמש בו בים גם לחתירה רגילה ( כייף... אידיאלי... הלוואי כל יום...) וגם לים גלי במקצת ( לא למתחילים שלא רוצים להרטב ). ישנו כמובן קיאק אולימפי וכו´ וכו´ אבל לא ניכנס לזה. עלי לציין שהקיאקים שציינתי למעלה הם קיאקים המיועדים לישיבה בתוך הקיאק. יש מושב מתכוונן וחצאית המיועדת לכסות את הפתח נגד חדירת מים. כמו כן ישנן שקי אויר שמנפחים לפני הכניסה למים והן מיועדות לתפוס את הנפח הפנימי על מנת שבמקרה התהפכות המים לא יוכלו לתפוס מקום בתוך הקיאק. מה שיאפשר את ציפת הקיאק אבל לא את כניסתנו חזרה אליו. ישנה משפחה נובפת שנקראת SIT ON TOP. אחלה קיאק המיועד לים וניתן לגלוש איתו בים גלי. הוא נראה כמו גלשן ישיבה ויושבים עליו. לא בתוכו כי הנפח הפנימי שלו אטום לחלוטין. למרבה הצער אין למצוא הרבה משומשים כאלה ואם כן אז הם יותר יקרים. כמו כן הם בנויים עם תחתית V כך שהם יציבים לשיט בכוון אחד אך קשה לתמרן איתם שינויי כוון מהירים ( ואולי שינויי כוון אלה כלל לא נחוצים לרובנו ). הקיאקים שיושבים בהם באים בצורות שונות ומגוונות ומיועדות למשקלים ומטרות שונות ועם הזמן והשיפור בביצועים ניתן להתקדם לדגמים אחרים. הקיאקים שיושבים עליהם באים בדוגמאות מצומצמות ואולי לא צריך יותר מזה. היתרון של קיאק SIT ON TOP הוא בכך שאם נופלים ממנו באמצע הים ניתן בעזרת תרגול קצר ללמוד איך עולים עליו חזרה. כמו כן ניתן לצלול מקיאקים אלה ( מה שיעניין את LIZARD במיוחד - נכון ? הקיאקים שיושבים בתוכם אינם מיועדים ליציאה מהקיאק באמצע הים ואם מתהפכים צריך ללמוד את האסקימו רול המאפשר התהפכות חזרה. בכל מקרה קשה עד אין סיכוי לצאת ולחזור פנימה. כל הקיאקים הנ"ל עשויים מפולימר הנקרא HTP ומסוגלים לספוג ים של מכות חבטות שריטות וכאלה ואתה מוזמן לראות את מצב הקיאק שלי. לסיום ברור שהשורה התחתונה היא "כמה כסף יש לי ? " וכאן לדעתי צריך לחשוב אם רוצים להתמיד או לא. לסיכום - מקווה שעזרתי - כנסו לאתר של ימית ת"א ישנם שם הרבה לינקים ופרטים על הציוד המשומש שברשותם. כמו כן לאתר של PRIJON.COM .

atlantis

New member
הבדלים

קיאק למים לבנים מיועד לשייט בנהרות שוצפים וזרמים וכאלה וניתן לשוט איתו בים גלי, לתפוס גלים וכדומה - מתאים מאוד לנושא. קיאק לים - ישנו סוג של קיאק המיועד לשייט ארוך יחסית בים רגוע. צורת התחתית V מה שנותן יציבות כיוונית ולא מחייב מאמץ מיוחד בשמירת כוון. כמו כן הוא ארוך יותר ולא מיועד לתמרונים חדים וסיבובים במקום סביב עצמו. ( חבל שאי אפשר להראות תנועות ידיים כאן ) קיאק ים יכול להיות זוגי או יחיד ויש בו תאים לאחסון ציוד וגם הגה כוון. בקיאק מים לבנים כל תנועת משוט במים מסיטה את המשיט לצד אחר מפני שהתחתית מעוגלת ( לא V ) אין הגה וגין יציבות כיוונית. יציבות כיוונית = יכולת הכלי לנוע לכיוון השיט ללא סטיה מהכוון אליו הוא מכוון ע"י השייט.

סקיפר1

New member
מעניין, נראה כמו עולם ומלואו.

אני זוכר מילדותי רק קיאק פיברגלס עם שני מושבים ומשוטי אלומיניום/עץ. בחנויות בישראל ראיתי מבחר קטן מאוד של קיאקים אם בכלל.

למעלה