מחפש קסטה+מעביר

jlavi2002

New member
מחפש קסטה+מעביר

אני מתארגן לרכישת אופניים חדשות. הסתבר לי (מרכיבה על אופניים של אחרים) שהדבר הכי חשוב זה גלגלש 32 אחורי.... אני לא זקוק ל27 הילוכים מה מומלץ?? תודה

24 הילוכים לעומת 27 הילוכים

שאתה רוכב בעליות יותר מאשר בירידות
אם כך, כנראה שאתה צודק. גם בקסטות 8 הילוכים וגם בקסטות 9 הילוכים, הגלג"ש הגדול הוא, בדרך כלל, 32 שיניים. ההבדלים הם בעיקר בהפרש בין הילוך להילוך. מבחינתי, ההפרש ב-8 הילוכים מספק בהחלט. אבל... א. ישנן קסטות 9 הילוכים עם גלג"ש של 34 שיניים (כחצי הילוך נמוך יותר). ב. מערכות 27 הילוכים מגיעות על פי רוב עם גלג"ש קדמי בגודל 22 שיניים, לעומת 24 שיניים ברוב מערכות 24 הילוכים. (עוד כחצי הילוך). מערכות 24 הילוכים זולות יותר לרכישה ולתחזוקה. בכל מקרה - המעבירים הם המרכיבים הפחות חשובים במערכת - הידיות (שיפםטרים) חשובות בהרבה. כדאי לרכוש מחברה מוכרת ואמינה (שימאנו, סראם), משום האיכות, האמינות (של המוצרים) ונוחות התפעול. אלה היו ששים שניות על ההבדל בין מערכות 27 הילוכים ל-24 הילוכים....

jlavi2002

New member
לקשישים קשה בעליה...

"שאתה רוכב בעליות יותר מאשר בירידות " לא פשוט ירידה אפשר לקחת גם לאט...אבל יש עליות שאני לא עולה....

אני מודה ../images/Emo178.gif קשה בעליות...

אבל אם תמדוד לעצמך זמן, תראה שאתה הרבה יותר זמן בעליות מאשר בירידות... ועוד משהו - תמיד תהיה לך עליה שלא תעלה, גם עם המערכות היעילות ביותר בעולם, ועם הכושר הכי גבוה. הבוקר, למשל, בילינו שעה ושלושים וחמש דקות בעליה, ועוד עשרים דקות בירידה, וזה רק בגלל שכבר ממש לא היה לנו כח לדוש בירידה.... אבל מעבר לעליצות, אני מסכים שחשובים יותר ההילוכים הנמוכים מאשר הגבוהים. ותוספת למה שכתבתי למעלה - יש לי 24 הילוכים, ומאוד חסר לי יחס ההעברה של ההילוך הנמוך ביותר של מערכת 27 הילוכים.

למעלה