מחפש קפה איכותי במחיר שפוי

yosav1

New member
מחפש קפה איכותי במחיר שפוי

שלום לכל החברים,

לפני כשש שנים נדבקתי בחיידק, בדקתי טעמתי בחנתי והחלטתי,
הצטיידתי במכונה סילביה רנצ'יליו ומטחנה, בהתחלה בדקתי כל מיני סוגי קפה ומהר מאוד
התכנסנו בבית לקפה מאורו דה לוקס ומאז אנו נאמנים לטעם ואני קונה באופן קבוע דה לוקס,
במהלך התקופה קבלתי הנחת חבר מועדון ועל הדרך הדבקתי עוד כמה חברים בחיידק והפכנו לנאמנים לטעם ,
קנינו קפה בכמויות של 6-12 קילו פעם בחודשיים (קונים לפעמים ביחד לפעמים בנפרד).
פתאום בלי הודעה מוקדמת הקפיצו לנו את המחיר משמעותית וכרגע קבלנו החלטה שאנו מעוניינים לבחון ספק חדש.
מבלי להכנס ליותר מידי פרטים האם יש לכם המלצה לקפה איכותי המשתווה לקפה מאורו דה לוקס.
נשמח לשמוע המלצות.
 

yosav1

New member
תשובה

כפי שציינתי אנו קונים בד"כ בנפרד,
וזמן לקלייה לצערי אין לנו... (-;
 

dudi4321

Active member
אין לנו זו תשובה צולעת.

מה זה לקלות, עושים את זה בזמן שנחים. הריח משכר. תתחילו עם קולה של פופקורן. הקפה הירוק די זול ואפשר לקנות כמות לכמה חודשים או לשנה ואז תרויחו גם את זמן הקניות.
 

yosav1

New member
המלצה לקולה קפה טוב

אוקי, האם יש המלצה לקולה קפה טוב, ולא קומבינה.
 

מיתר44

New member
אני משתמש ב iroast2

כבר שנים. לצערי הוא כבר לא מיוצר אבל כפי שתראה באתר המצורף, ניתן למצוא אותו ב איביי.
במקביל תוכל לבחון באתר מכשירים נוספים.
לא הייתי בוחר להשתמש בפופר. זנחתי אותו מהר בדיוק כפי שעשיתי עם שיטת המחבת.
 

dudi4321

Active member
לי יש את Fresh Roast דגם ישן

ומאד דומה לזה שבקישור. אותו עיקרון כמו מכשיר פופקורן רק שמיועד לקלוט את המוץ שנפרד מהפולים בזמן הקליה.
מצער שזמן הקליה אצלי נע בין 3 ל- 5 דקות. זמן קליה נכון מתחיל בחימום ואחר כך קליה בחום גבוה. כמות הקליה כ-4 מנות. אז כשאני קולה אני קולה 2 או 3 זנים כל אחד לחוד, שזה יתרון.
 

מיתר44

New member
היכן רכשת אותו?

כרגע הדגם החדש, שכולל אפשרות לכוונן במהלך הקלייה פרמטרים כך שהיא תארך ותביא לתוצאות
טובות, מיוצר רק ב 120 וולט.
 

dudi4321

Active member
קניתי ביד2 עם עוד כוס הזכוכית ספייר

גם אצלי אמנם כתוב 120V אז פתחתי כמה ברגים ויש בפנים דיודה שאפקטיבית זה מותאם ל-230V.
הטיימר שלי מכני וגוף החימום ומנוע המאוורר לא סובלים. את הטיימר אפשר אצלי לשנות כל הזמן, אם תוספת זמן או להעביר למצב אורור בלבד. זה חשוב כשיש פיצוצים ואני רוצה לעצור הקליה, מעביר לאוורור.
 

oferlev9

New member
קלייה זה לא כל כך פשוט ולא מתאים לכולם

מה התקציב שלך לקילו קפה קלוי?
 

yosav1

New member
תקציב

עד כה שלמתי 100-120 ש"ח , הבנתי שקלייה עצמאית יכולה להוזיל משמעותית
 

gady19

New member
באמיגו נדמה לי שניתן

כאילו להשכיר קליה קולה קפה זה משהו יקר אבל לימי שראה את הקומבינה של תנור הלוגן
שיושב על המערבב שווה בדיקה ואו ניתן לנסות קולה פופקורן זה לא יקר רק הרבה עבודה.
וכמובן יש הרבה מקומות שקולים קפה , בדרך כלל קפה קלוי עולה פי שניים אבל קפה ירוק
מאבד 20 אחוז מהמשקל.
 

Lechoke Lames

New member
פתרון פשוט יותר - לקנות קפה פחות יקר

caffeolle.co.il מוכרים קפה קלוי ב-64-68 שקלים (ואפילו פחות במבצעים)
sapore.co.il מוכרים קפה קלוי ב-74 שקלים.

אם אין לך נכונות להוציא כ-2500 ש"ח עבור קולה רציני (כמו ה-Gene Cafe) כדאי לך להזמין פולים קלויים פחות יקרים.

הטבלה שבלינק הבא יכולה לעזור לך לחשב את העלויות של האופציות השונות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=320&messageid=168502488
 

אהה רון

New member
לקלות לבד, לעומת לקנות קפה קלוי....

לעבור לקלות לבד קפה זה נפלא, מניסיון...
אבל זה להשקיע אנרגיה, ולאהוב, ולהתנסות, ולהקדיש זמן וכו'.

למשל אתמול בערב - בקור, בחוץ (אי אפשר לעשות זאת בתוך הבית עם קולה מסוג גי'ן - מה שיש לי), במשך כשעה, קליתי 5 סוגי קפה. אחד של קולומביה + רובוסטה - שיכול להיות שהתפספס לי כי השארתי אותו בטעות יותר מידי זמן על 150 מעלות .... עוד נראה מה יצא ממנו.
אחד נוסף של ברזיל, אחד של 'תערובת נטול', אחד של תערובת נוספת (הודו, פ.נ.ג., ועוד משהו שאני לא זוכר כרגע), אחד של ברזיל, אחד של פרו.

יש לקחת בחשבון שקפה שאתה קולה לבד מאבד את איכותו הרבה יותר מהר מהקפה המקצועי שאתה קונה. מאורו - היה טוב גם לאחר 3 חודשים של שימוש בקופסה עם הוצאת אוויר. לעומת זאת קפה שאני קולה לבד מאבד את איכותו אחרי שלושה שבועות לערך.

זה אחלה ומעניין לקלות - אבל זה מתאים למי שיהנה מכך.

העלויות של הקפה יותר זולות כך (25-70 ש"ח לקילו קפה ירוק, תלוי בסוג ובמקום הקנייה), אבל לדעתי גם יותר קפה נזרק בסופו של דבר על ניסיונות ועל סוגי קפה שונים ומשונים ועל נסיעות למקומות אקזוטיים בהם מוכרים קפה ירוק, כך שהדברים מתאזנים כלכלית לדעתי.
יש מספר קולי קפה איכותיים ומקצוענים בארץ ששווה לקנות קפה מהם, כולל דובי שמנהל את הפורום הזה באהבה.

אני קניתי ג'ין יד שניה ממשהו שפשוט לא רצה להקדיש את הזמן לעניין, ואני מבין אותו בהחלטתו. אישית - אני שמח שעברתי לקלות קפה על מימד היצירתיות ועל מימד ההנאה שבשתיית קפה טרי שבכך.
 

dudi4321

Active member
קבל לייק!

לעומתך, הקולה שלי "מאלץ" אותי לקלות כמויות קטנות ובתדירות גבוהה יותר. הקפה הקלוי לא מאבד אצלי מהאיכות.
ובהתנצלות רבה: כשהקפה הטחון לא מספיק למלא סלסלה אני מוסיף קפה טחון מוכן (שמיועד לבוץ) להגיע לגובה העליון של הסלסלה. אף אחד לא שומע או רואה. נכון?
 

eldza

New member
קפה שאתה קולה בג'ין מתחיל לאבד מטעמו לאחר כ

שבוע. הקפה מגיע לשיא לאחר כשלושה ימים.
לדעתי, עליך לבעלות את תדירות הקליה.
אני גם בספק אם מאורו שאינו בווקום מחזיק שלושה חודשים. קפה קלוי בקולה מסחרי (לא קולה של אוויר חם), מתחיל לאבד מטעמו לאחר כשבועיים שלושה
 
לא מדוייק בעליל....

... קפה לא מאבד מטעמו לא אחרי שבוע ולא אחרי שבועיים, במיוחד שהתהליכים הכימיים שקורים בפול נעצרים בטווח הזמן שבין 10 ימים לשבועיים ואף אומר יותר מזה באופן מרחיק לכת שבעיני הטעמים הטובים ביותר שבקפה מגיעים באיזור ה10 ימים שובעיים והדעיכה בשמירה על הפולים בחושך מוחלט ובטמפ' שלא גבוהה מ20 מעלות ואינה נמוכה(!!) מ12 מעלות ישמרים כ28 יום!
 
למעלה