מחפש רעיון לכתוב על-פיו

bluemnm

New member
מחפש רעיון לכתוב על-פיו

שלום לכולם. אני רוצה לכתוב סיפור מד"ב, אבל לא עולים לי רעיונות שיאפשרו לי להתקדם הלאה במשימתי השאפתנית. מישהו יכול לזרוק לי כאן עצם?; היש בנמצא אדם עם רעיון לסיפור מד"ב שמעניין אותו כיצד מישהו אחר (אני) יוציא את הרעיון מהכוח אל הפועל? ואולי- רחמיכם נכמרו על הקבצן ברחוב ולא העברתם שום זקנה בכביש? ובכן- ענו לי.

טמבל1234

New member
נראה לי....

תראה זה רק רעיון, תכתוב על אדם בעתיד הרחוק שרוצה לחיות לנצח( תעשה אותו מגלומן) הוא הגיע למסקנה ששכפול לא יחזיק אותו חי לנצח ורק ייצור למתחרים חכמים כמוהו. הוא מנסה להפוך את עצמו למכונה בעל מוח אנושי..... תמשיך מפה אתה , אני חושב שצריך להכניס אותו לאיזה קונפליקט ....אבל תעשה מה שאתה רוצה אתה הסופר פה אחרי הכל!

bluemnm

New member
נחמד...

לא הבנתי את: "הוא הגיע למסקנה ששכפול לא יחזיק אותו חי לנצח ורק ייצור למתחרים חכמים כמוהו". במקום "למתחרים" צריך להיות "לו מתחרים"?

לי יש בעיה הפוכה

יש לי עשרות רעיונות מעניינים, אבל לצערי, הכתיבה שלי די עלובה. למרות האמור לעיל - מצטער. אולי בעתיד אני אצליח לכתוב משהו ראוי לכן אני לא יכול לחלוק אותם איתך. בכל מקרה, אני לא מאמין שזה עובד ככה. הרעיון אמור להיות שלך כדי שתוכל לכתוב עליו במלוא הרצינות והעניין.

bluemnm

New member
אכן...

אבל אני טיפוס שיכול להקדיש את עצמו לרעיון מסויים, והדבר לא יוצר קושי עבורי. העניין הזה בא לידי ביטוי באופן נוסף: כשהייתי במגמת תיאטרון בכיתות ח´ ו-ט´ תמיד העדפתי לשחק תפקידים קבועים מראש. ולמרות שהיכרותי איתך קצרה - הכתיבה שלך לא נראית עלובה, ובטח שלא - "די עלובה". כוונתך ליכולות ניסוח והתבטאויות כלליות יותר?

ange noir

New member
אני מוכן לתרום יקום

אומרים שיותר נוח לכתוב לתוך עולם שיש בו הכל, או לפחות שאאתה יודע על רוב מה שיש בו. זה נכון, הינליין ואסימוב כתובו את רוב ספריהם ביקום רציף (כל אחד בפני עצמו), בפנטזיה זה אפילו יותר נפוץ (עולם לא עולם של גיימן, עולם הדיסק של פריצ´אט, ובפנטזיה אפית בכלל לא חסר). אני אישית ישבתי עם הקונספט ומה שיצא מזה היום של האנג´ליט. קרה, ויש לי היום יותר חומר בראש משאני מספיק לכתוב. נכון להיום, אני כותב סדרת סיפורים קצרים וספר רקע כדי לכסות חלק, יש אחת עשרה סיפורים כתובים בסדרה, ארבע קבצים של מידע רקע, ועוד שש בשלבים שונים של עבודה (ארבע בשלב מוקדם ושנים הקרובים לסיום)... אם זה יעזור לך במשהו לרעיונות או אפילו לעולם רקע, חלק מכובד נמצא באתר של הקבוצה שלי, מצ"ב לינק לעמוד. בתיקווה שזה יועיל לך במשהו.

למעלה