מחפש רעיון לקרם על עוגת שוקולד-קוקוס

hofnoan

New member
מחפש רעיון לקרם על עוגת שוקולד-קוקוס

מה נשמע? אחרי כמעט שנה שלא אפיתי אני מתחיל לחזור לזה אט אט.
בתנור כרגע יש לי עוגת שוקולד קוקוס שזה עוגה שהשכבה התחתונה שלה היא שוקולד ומעל שכבה של מרנג עם קוקוס. במתכון המקורי שמים קרם שוקולד (שבד"כ אני בכלל לא שם). הקרם הוא עם קקאו מרגרינה מים וסוכר. קרם של פעם. מה עוד אפשר לעשות? קניתי שמנת מתוקה וקניתי גם פודינג ווניל (חבל שלא שוקו כשחושבים על זה).
בכל מקרה אם אני לא אקבל תשובה אני אכין את הקרם הזה רק עם חמאה ולא מרגרינה -גם כי אין לי וגם כי ניראה לי שזה עדיף.
אחכ אני רוצה לפזר סוכריות צבעוניות. איך מפזרים מהצדדים?
 

bali

New member
מנהל
מכיוון שכבר עבר יום ומכיוון שקנית חומרים מסויימים

מניחה שהלכת על הקרם עם החמאה.
בפעם הבאה מה דעתך על גנאש שוקולד?

לגבי הצמדה של סוכריות לדופן העוגה, מוודאים שיש על הדופן קרם, שיהיה לסוכריות על מה להידבק, מחזיקים את העוגה קצת מעל השיש (אם יש מעמד, מה טוב, אם לא אז אפילו להניח על קופסת שימורים) ורצוי שמתחת יהיה מגש גדול יותר מהעוגה כדי לאסוף את כל הסוכריות שלא יידבקו.
אני קניתי סוכריות צבעוניות בקופסת תבלינים עם חורים למעלה, אז פשוט משקשקים את הסוכריות על העוגה מהצד. אם לא, אפשר לשים ביד ערימות של סוכריות ולזרוק אותן על העוגה ממרחק של כמה סנטימטרים בודדים או להצמיד אותן ממש לעוגה.
 

hofnoan

New member
כן הכנתי קרם רגיל עם החמאה

לגבי הסוכריות ניסיתי ככה כמו שאמרת כבר אז ולא ככ הצליח חחח זה מה שיצא
&nbsp



 

hofnoan

New member
וזה המתכון

עוגת קוקוס-שוקולד
&nbsp
1 ורבע כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
שלושת רבעי כוס סוכר
4 כפות שמן
4 חלמונים
חצי כוס חלב
קורט מלח
&nbsp
שמים הכל במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים בתבנית אפייה.
&nbsp
4 חלבונים
שלושת רבעי כוס סוכר
&nbsp
מכינים קצפת יציבה.
&nbsp
1 וחצי כוסות קוקוס
מקפלים לתוך התערובת ב 2-3 פעמים.
&nbsp
את הקוקוס עם הקצפת מפזרים על התערובת שכבר בתבנית (כמובן מבלי לערבב זה הקטע)
אופים בחום בינוני עד שמוכן (במתכון היה כתוב שעה לקח פחות... פשוט עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.)
&nbsp
&nbsp
 

bali

New member
מנהל
אם אפשר להטות את העוגה תוך כדי קישוט הדפנות

זה עובד הכי טוב.
יש מעמדים מסתובבים לעוגות שאפשר גם להטות קצת. זו הדרך הכי טובה.
בקונדיטוריות גם משתמשים בכמות ממש גדולה של התוספת כך שאין מצב שלא יידבק, וגם מטים את העוגה קצת כי יש עם מה.
 
למעלה