מחפש רעיונות כי לי נגמרו...

• פותח הנושא kitt
  • פורסם בתאריך

kitt

New member
מחפש רעיונות כי לי נגמרו...

שלשום בבוקר התקנתי למשתמש דיסק חדש עם מערכת הפעלה חדשה על המחשב, וניתקתי את הדיסק שלו אחרי שביצעתי העתקה של כל המידע לדיסק החדש.
הוא טוען שנעלמה לו תיקיה (מכונן רשת) שהוא עבד איתה יום לפני. מדובר בתיקיה של שנת 2016 וכל הקבצים בה לא עודכנו מסוף 2016.
עשיתי שיחזור לספרית האב של אותה ספריה מהשבוע (יומיים אחד אחרי השני), מלפני שבועיים, ואפילו ניצלתי את זה כדי לבדוק שיחזור של כל השרת ושיחזרתי את השרת למכונת בדיקה מלפני חודש. בכל השיחזורים התיקיה לא קיימת.
לקחתי את הדיסק הישן שלו וחיברתי אותו למחשב והעלתי את המחשב עם הדיסק הזה (מערכת ההפעלה לא ננגעה) חיפוש על הדיסק הזה לא מראה את התיקיה (חשבתי אולי הוא מתבלבל והתיקיה היתה מקומית). נגמרו לי הרעיונות איפה לחפש את התיקיה, כמובן שכבר עשיתי חיפוש על כל הדיסק של השרת אחרי התיקיה והיא איננה. אני לא מצליח להבין איך הוא עבד עליה השבוע אם היא לא קיימת על השרת לפחות חודש...
אני מאוד אודה לרעיונות איך לפתור את התעלומה.

yossik111

New member
ספרייה עם שם זהה היתה קיימת בכלל בעבר על

כונן הרשת (היכן שהוא )?
אם כן היתה קיימת / קיימת , יתכו מצב שהמשתמש הוא בעל הרשאות גישה למיקום של הספרייה (מיקום שונה ממה שהוא / אתה חושבים לגביה ) ?

kitt

New member
עשיתי חיפוש על כל השרת גם העדכני וגם על השיחזור המלא שעשיתי

מלפני חודש, בשניהם התיקיה לא קיימת בשום מקום.

yossik111

New member
אוקי , הלאה (ברשותך( זה מה אני הייתי עושה)) ,

האם היוזר יכול לתת מידע על חומר שהיה בתוך הספרייה (שמות קבצים , כהתחלה ) ? ....

kitt

New member
כן, הכל קבצי DOC רובם עם אותה התחלה. ניסיתי לחפש גם את אלה

מצאתי את אלה מ2015 ואת אלה מ 2017, 2016 נעלמה כאילו איננה.

yossik111

New member
וכול הקבצים מ 2015 ומ 2017 היו בספריות המתאימות ?

(אני מניח עם שמות ספרייה שמכילים 2015 ו 2017 בהתאמה ?) .
כמו , כן , האם בדקת שהספרייה הזאת (*2016*) , היתה קיימת "אי פעם" על השרת (מקלטות מתחילת 2016 (אפילו מלוגים של הגיבוי (אני מודע שיש מגבלת כמות ללוגים ) ) , אם אין לה עקבות בשרת , האם יתכן מצב שהספרייה נכנסה למצב hidden על הדיסק המקומי המקורי ? כמו כן בדקת עם כלי צד שלישי (יש למיטב זכרוני גם חינמיים )) עקבות של הקבצים הללו שנמחקו (על הדיסק המקורי)? .
שוב , זה מה שאני ,על פניו ,הייתי עושה ...
בהצלחה רבה (הייתי פעם בקטע דומה - די מבאס) !
יוס.

kitt

New member
השרת מוגדר להראות ספריות מוסתרות, עדיין לא בדקתי בגיבויים

יותר מוקדמים. לגבי שאר הקבצים, כן הם בספריות המתאימות.
מה שמוזר לי, הוא מתעקש שיום לפני שהחלפתי לו את הדיסק במחשב שלו הוא עבד הקבצים בספריה הזו. גם על הדיסק המקומי לא מצאתי שום איזכור לקבצים.

yossik111

New member
לדעתי , נתון ה"גיבווים הישנים" הוא נתון חשוב

בכדי להחליט (בסבירות גבוהה ) , האם היוזר עבד אכן על השרת או שקרוב לוודאי מקומי .
אפרופו מקומי , לגבי "שום אזכור לקבצים" בדקת גם עם כלי data recovery ?

kitt

New member
בסוף חיברתי את הדיסק הקודם שלו חזרה פיזית למחשב שלו, התברר

שאיכשהו התיקיה הספיציפית הזו משום היתה רק ב offline files ונעלמה כך מהשרת. החזרתי אותה לשרת ושלום על ישראל, החזרתי אותו חזרה לSSD והוא סוף סוף שמח עם המחשב שעכשיו סופר מהיר.

למעלה