מחפש רעיונות לארוחה

asafyigal

New member
מחפש רעיונות לארוחה

הנושא: סתיו חשבנו על:
מנה ראשונה - קוקי סאן זק עם קוביות דלעת קטנות מוגש בקרם דלעת וגרידת תפוז.
מנה עיקרית - טלה - לא הוחלט איך 0 כנראה מבושל. טוב, זו רק ההתחלה
הצעות רעיונות והמלצות יתקבלו בברכה.

רעיון נוסף לגבי מנה עיקרית

ביום שישי האחרון עשיתי ניסוי בבקר ממולא - flank steak שהושרה במרינדה ללילה, ואחר כך מולא בפטריות שטיגנתי קלות בחמאה עם שאלוט, עם מעט קרנבריז' יבשים. אחרי סגירה על הגז - בישול ארוך בציר עגל ויין אדום, תו"כ basting. יצא טעים מאוד, וחורפי מאוד. אפשר כמנת הפחמימות/ירקות ליד - בטטות ודלעת עם פירות יבשים וקרמל. אם אתה מעוניין - אני אקליד מתכון (בערך..זה מתכון של גיסתי, אין כמויות מדוייקות). מרק - נראה לי מתאים מאוד לארוחה כזו - מרק קרם דלעת, למשל, עם מחית פלפלים אדומים קלויים וקרם פרש, או משהו דומה. ביף בורגיניון היא מנה סתווית/חורפית טובה תמיד.

asafyigal

New member
אני אשמח למתכון של בקר ממולא

למרות שנראה לי שכדאי לשמור אותו לימים קרים יותר. אם יש לך רעיונות למנה אחרונה אני אשמח. תודה.

שוב - סליחה על העיכוב

אין לי מתכון מדוייק כי אילתרתי, אבל אני יכולה לתת לך עקרונות ולומר מה עשיתי: 1. flank steak לקנות אחד טרי, לפרפר אותו (חלק מהקצבים עושים את זה בשבילך אם אתה מבקש), ולהשרות במרינדה ללילה. כיוון שזה נתח יחסית יבש, חשובה מרינדה, לפחות ל - 3 שעות. אני שמתי שמן זית, מעט שמן שוםשום, חומץ שרי, עלה דפנה יבש, פלפל אנגלי, גבעול סלרי קצוץ גס, רוטב אוכמניות, מעט פלפל שחור שלם. יש כאלה שממליצים לחורר את הבשר לפני ששמים אותו במרינדה כדי להגביר את הספיגה של המרינדה, אני נמנעתי מזה. 2. למחרת - מטגנים בחמאה בצלי שאלוט קצוצים דק, ואחרי השמחמה קלה מוסיפים פטריות יער חתוכות לג'וליאן בינוני. כמות הפטריות - בהתאם לגודל נתח הבשר. אני השתמשתי בקרמיני ופורטובלו, ומעט שיטאקי, כי אלה הפטריות שאני הכי אוהבת. כשהפטריו מוכנות מוסיפים קצת קרנבריז מיובשים (חשבתי שאפשר גם משמשים מיובשים, או קורנטים, אבל אפשר גם לוותר על המתוקים בכלל). מתבלים במלח ופלפל, ונותנים להתקרר קצת. 3. מוציאים את הבקר מהמרינדה ומנגבים היטב ובזהירות. מניחים את הנתח על קרש עבודה, מניחים את המילוי בערך אינץ' מאחד הקצוות הארוכים של הבקר (כך שהגלגול יהיה עם כיוון הסיבים, מה שאומר שפריסת הרולדה אחר כך תתבצע בניגוד לכיוון הסיבים), ומגלגלים בעדינות, כמו רולדת שמרים. 4. קושרים את הרולדה המוכנה כמו שקושרים נתח שלם של פילה, כך שהקשירה מחזיקה את הרולדה סגורה ויציבה. את הקצוות של הרולדה מנסים לקפל קצת כדי לסגור על המילוי (הקצוות הקצרים). 5. סוגרים את הרולדה בשמן חם מכל הצדדים, בסיר שאפשר להעביר לתנור. 6. מעבירים אותה לצלחת, ומטגנים בסיר מירפואה אדום קצוץ בינוני (בצל יבש, סלרי, גזר, (ביחס של 2 יחידות בצל, יחידה גזר ויחידה סלרי), מוסיפים לו רסק עגבניות (נתתי פעם מתכון מדוייק, בשרשור ארוחת יום הנישואים שלנו). מוסיפים לסיר יין אדום (כמות - לפי גודל הרולדה), ומערבבים היטב. 7. מצמצמים את היין בחצי, ומוסיפים ציר בקר או ציר עגל, מביאים לרתיחה עדינה ומכניסים את הרולדה. 8. הכלל לגבי היין והציר - שליש כמות יין ושני שליש ציר, כאשר סך כל הנוזלים צריכים לכסות את הרולדה עד גובה 2/3 שלה. 9. אני הוספתי לרוטב הזה את שאריות המילוי, צ'ילי יבש מפורר ביד, מקל קינמון, עלה דפנה ופלפל אנגלי, ומלח כמובן. 10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 350 פרנהייט, לכ - שעה וחצי לנתח במשקל 2 פאונד. הרולדה מוכנה כשהיא רכה בניעצת מזלג. תו"כ אפיה - עושים brasing כל רבע שעה בערך, ובאמצע הבישול מסובבים את הרולדה (up side down). זהו, אם יש לך עוד שאלות - אני אשתדל להיות כאן יותר בימים הקרוביםץ תהנו מקנדה!

שוב - סליחה על העיכוב

אין לי מתכון מדוייק כי אילתרתי, אבל אני יכולה לתת לך עקרונות ולומר מה עשיתי: 1. flank steak לקנות אחד טרי, לפרפר אותו (חלק מהקצבים עושים את זה בשבילך אם אתה מבקש), ולהשרות במרינדה ללילה. כיוון שזה נתח יחסית יבש, חשובה מרינדה, לפחות ל - 3 שעות. אני שמתי שמן זית, מעט שמן שוםשום, חומץ שרי, עלה דפנה יבש, פלפל אנגלי, גבעול סלרי קצוץ גס, רוטב אוכמניות, מעט פלפל שחור שלם. יש כאלה שממליצים לחורר את הבשר לפני ששמים אותו במרינדה כדי להגביר את הספיגה של המרינדה, אני נמנעתי מזה. 2. למחרת - מטגנים בחמאה בצלי שאלוט קצוצים דק, ואחרי השמחמה קלה מוסיפים פטריות יער חתוכות לג'וליאן בינוני. כמות הפטריות - בהתאם לגודל נתח הבשר. אני השתמשתי בקרמיני ופורטובלו, ומעט שיטאקי, כי אלה הפטריות שאני הכי אוהבת. כשהפטריו מוכנות מוסיפים קצת קרנבריז מיובשים (חשבתי שאפשר גם משמשים מיובשים, או קורנטים, אבל אפשר גם לוותר על המתוקים בכלל). מתבלים במלח ופלפל, ונותנים להתקרר קצת. 3. מוציאים את הבקר מהמרינדה ומנגבים היטב ובזהירות. מניחים את הנתח על קרש עבודה, מניחים את המילוי בערך אינץ' מאחד הקצוות הארוכים של הבקר (כך שהגלגול יהיה עם כיוון הסיבים, מה שאומר שפריסת הרולדה אחר כך תתבצע בניגוד לכיוון הסיבים), ומגלגלים בעדינות, כמו רולדת שמרים. 4. קושרים את הרולדה המוכנה כמו שקושרים נתח שלם של פילה, כך שהקשירה מחזיקה את הרולדה סגורה ויציבה. את הקצוות של הרולדה מנסים לקפל קצת כדי לסגור על המילוי (הקצוות הקצרים). 5. סוגרים את הרולדה בשמן חם מכל הצדדים, בסיר שאפשר להעביר לתנור. 6. מעבירים אותה לצלחת, ומטגנים בסיר מירפואה אדום קצוץ בינוני (בצל יבש, סלרי, גזר, (ביחס של 2 יחידות בצל, יחידה גזר ויחידה סלרי), מוסיפים לו רסק עגבניות (נתתי פעם מתכון מדוייק, בשרשור ארוחת יום הנישואים שלנו). מוסיפים לסיר יין אדום (כמות - לפי גודל הרולדה), ומערבבים היטב. 7. מצמצמים את היין בחצי, ומוסיפים ציר בקר או ציר עגל, מביאים לרתיחה עדינה ומכניסים את הרולדה. 8. הכלל לגבי היין והציר - שליש כמות יין ושני שליש ציר, כאשר סך כל הנוזלים צריכים לכסות את הרולדה עד גובה 2/3 שלה. 9. אני הוספתי לרוטב הזה את שאריות המילוי, צ'ילי יבש מפורר ביד, מקל קינמון, עלה דפנה ופלפל אנגלי, ומלח כמובן. 10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 350 פרנהייט, לכ - שעה וחצי לנתח במשקל 2 פאונד. הרולדה מוכנה כשהיא רכה בניעצת מזלג. תו"כ אפיה - עושים brasing כל רבע שעה בערך, ובאמצע הבישול מסובבים את הרולדה (up side down). זהו, אם יש לך עוד שאלות - אני אשתדל להיות כאן יותר בימים הקרוביםץ תהנו מקנדה!

../images/Emo142.gifמנות שמזכירות לי סתיו../images/Emo142.gif

* סלט אבוקדו, פטריות ודלעת-ספגטי בויניגרט שמן אבוקדו * סלט כרוב ניצנים בויניגרט לימון וטימין * מרק ירקות כתומים * מרק קרם דלעת צהובה ופטריות מורל * גראטן תפוחים, בצל וגרויאר * גראטן ארטישוק ירושלמי ומרווה * חזה ברווז עם ריזוטו סלק ורוטב פלפל ירוק * טארט אגסים אדומים עם קרם פרש מתוק חוצמזה, המנה הראשונה שלך נשמעת מפתה למדי...

adidushim

New member
אהבתי מאוד את המנות

ובעיקר נדלקתי על הרעיון של הגראטן ארטישוק ירושלמי ומרווה ,טארט האגסים והויניגרט שמן אבוקדו.-אפשר מתכונים?. אגב, קראתי כמה פעמים את החתימה שלך ועדיין לא הבנתי.אנא בָאֵר!

גראטן ארטישוק ירושלמי ומרווה

מבוסס על מנה דומה שהמתכון לה הופיע במגזין Gourmet לפני כעשר שנים. הערה: יש לאפות ממש לפני ההגשה. הגראטן הזה ממש לא אוהב לחכות לסועדים, אפילו לא חצי שעה. המתכון ל-6 עד 8 מנות. גראטן ארטישוק ירושלמי ומרווה 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי 240 מ"ל חלב 40 גרם חמאה מזוקקת 1/2 בצל גדול, קצוץ 1 שן שום, כתושה 2 כפות עלי מרווה טריים, קצוצים 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק 300 מ"ל פרורי לחם טריים 12 עלי מרווה שלמים ויפים, שטופים ויבשים שמן זית מלח גס, רצוי אטלנטי מלח ופלפל שחור טחון טרי קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפרוסות של 2-3 ס"מ. שמים בסיר לא ריאקטיבי, מוסיפים את החלב ומוסיפים מים עד לכיסוי הארטישוק (ועוד 2-3 ס"מ). מביאים לרתיחה מהירה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהארטישוק מתרכך (כ-30 דקות). בינתיים מאדים במחבת גדולה את הבצל, השום וכף אחת של מרווה קצוצה ב-20 גרם חמאה, עד שהבצל מזהיב. מסננים את הארטישוק מנוזלי הבישול וטוחנים במעבד מזון, עם תערובת הבצל-שום-מרווה, לפירה חלק. מוסיפים בהדרגה את הפרמזן המגוררת, מערבבים וטועמים. לפרמזן טעם דומיננטי, והכמות הרשומה לעיל היא בגדר המלצה למקסימום (אני נוהג להשתמש בכ-30 גרם). במחבת גדולה מטגנים את פרורי הלחם ויתרת המרווה הקצוצה ביתרת החמאה, על להבה בינונית-גבוהה, עד שמזהיבים (כ-5 דקות). מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי. מעבירים את פירה הארטישוק לכלי אפיה מתאים (ישנם כלים מיוחדים לגראטן, אבל לא לי... אני משתמש בפיירקס) ומשומן היטב בחמאה, בקיבולת של כ-1 ליטר. מפזרים מעל את פרורי הלחם בשכבה אחידה. הערה: עד לשלב זה אפשר להכין עד יומיים מראש, ולשמור (מכוסה) במקרר. מחממים מראש תנור ל-200 מעלות ואופים באמצע התנור עד שפרורי הלחם משחימים, כ-20 דקות. בינתיים מטגנים את עלי המרווה השלמים בשמן זית עמוק (כ-1/2 ס"מ) ולוהט, 2-3 שניות עד שיהיו קריספיים. מעבירים למגבת נייר ומפזרים מעט מלח גס (איכות המלח תורגש היטב, ומומלץ להשקיע במלח ים אטלנטי). מפזרים את עלי המרווה על הגראטן ומגישים.

ויניגרט שמן אבוקדו

הבסיס לויניגרט בסגנון הזה הוא שמן צמחי, ולטעמי שמן אבוקדו הוא המתאים ביותר לסלט הכולל אבוקדו. שמנים אחרים אשר אפשר להכין אתם ויניגרט מוצלח הם שמן חרצני ענבים, שמן גרעיני חמניות ושמן תירס. הויניגרט יוצא די אנמי עם שמן נייטרלי (כמו קנולה), והטעמים לא מתחברים היטב עם שמן עז-טעם (כמו שמן זית). אגב, לטעמי הויניגרט יוצא מוצלח יותר עם עשבי תיבול יבשים מאשר עם עשבי תיבול טריים. ויניגרט שמן אבוקדו 180 מ"ל שמן אבוקדו 60 מ"ל חומץ יין לבן 2 שיני שום, כתושות 1 כפית אורגנו קצוץ 1 כפית בזיליקום קצוץ 1 כפית רוזמרין קצוץ 1 כפית אבקת חרדל 1 כפית רוטב וורצ'סטרשייר מלח ופלפל שחור טחון טרי מנערים את כל החומרים (או מערבבים בבלנדר במהירות נמוכה). מניחים לעמוד 24 עד 48 שעות לפני השימוש.

טארט אגסים אדומים עם קרם פרש מתוק

מבוסס על גירסה שפיתחה ברברה סקוט-גודמן, עם האגסים האדומים האמריקאיים (בארטלט). יוצא מוצלח מאד גם עם האגסים האדומים הגדלים בארץ. אחד היתרונות של הטארט הזה הוא שאין צורך להכינו ממש לפני ההגשה. טארט שנאפה בצהריים יהיה נפלא בארוחת הערב. טארט אגסים אדומים עם קרם פרש מתוק לבצק: 240 גרם קמח 1 כפית מלח 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 כף חמאה מזוקקת קרה 5-8 כפות מים קרים מאד למילוי: 4-5 אגסים אדומים, מקולפים, מגולענים ופרוסים דק 3 כפות מיץ לימון (לרסס על פרוסות האגסים מיד לאחר החיתוך) 3 כפות סוכר 1 כף עמילן תירס 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי (חשוב שיהיה טרי) 180 מ"ל ריבת אגסים (או ריבת berries כלשהם, ללא גרעינים) לקרם פרש מתוק: 125 מ"ל שמנת מתוקה 38% 250 מ"ל רוויון 2 כפות אבקת סוכר 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית יום קודם (אפשר גם שבוע קודם) מכינים קרם פרש: מערבבים רוויון ושמנת מתוקה ומחממים ל-30 מעלות. מעבירים לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' החדר עד שיסמיך (6-12 שעות). טורפים פנימה את הסוכר והוניל. שומרים במקרר עד לשימוש. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח והמלח ומפעילים 2-3 פולסים כדי לערבב. מוסיפים את קוביות החמאה ואת החמאה המזוקקת ומפעילים עוד 4-5 פולסים כדי לשבור את השומנים. מפעילים את מעבד המזון בעיבוד רציף, ומזלפים פנימה (תוך כדי עיבוד) 5 כפות מים קרים. עוצרים את העיבוד ומפעילים עוד 5-6 פולסים: המסה אמורה להתחיל להתמצק על הלהב. אם לא, מוסיפים עוד כף מים ושוב 5-6 פולסים, וממשיכים כך עד שהמסה מתייצבת (חשוב: להיזהר שלא לעבד יותר מדי). מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, משטחים אותו עם הידיים, מקמחים מעט ועוטפים ביריעת פלסטיק נצמד. מצננים שעה וחצי במקרר. מעבירים את הבצק שוב למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן הגדול ב-8 ס"מ מתבנית האפיה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 28 על 20 ס"מ, ואת הבצק רידדתי ל-36 על 28). מרפדים עם הבצק את תבנית האפיה (דוחסים עם האצבעות, שלא ישארו כיסי אויר מתחת לבצק) וחותכים את הקצוות העודפים. ממלאים את הבצק: מסדרים את האגסים בעל הבצק עד למילוי התבנית, בשכבה אחת עם חפיפה חלקית בין השורות. מערבבים את הסוכר, עמילן התירס ואגוז המוסקט ומפזרים על האגסים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מזהיב (אפילו משחים קצת) והמילוי מבעבע (כשעה). מוציאים ומניחים שיצטנן מעט. בינתיים ממיסים את הריבה, וכשהטארט מצטנן מעט מוציאים אותו מהתבנית ומצפים אותו בריבה המומסת. מניחים להצטנן לטמפ' החדר. הגשה: מגישים פרוסת טארט ולצידה תלולית של קרם פרש מתוק.

asafyigal

New member
נשמע מעולה

המנה הראשונה שלי היא ניסיון לשחזר מנה ממסעדת trio בשיקגו שלא הצלחתי לשים עליו את היד - במידה ותהיה הצלחה אני אחזור ואדווח (בטח יקח לי כמה ניסיונות) אהבתי את הסלט אבוקדו עם דלעת ספגטי ונראה לי שהוא ישולב בארוחה. - יש לך אולי רעיונות איך אפשר להגיש אותו כמנה אישית ? או איזו תוספת קטנה תחמיא לו בהגשה ? תודה. (אנחנו עכשיו בדרך למונטריאול אבל אני אמשיך לדווח על התפתחות הארוחה כשנחזור)

סלט אבוקדו עם דלעת ספגטי

אני הגשתי אותו כמנה אישית קטנה (מנת ביניים): את הדלעת (זרעים ו"בשר" מבושל וחתוך לגפרורים) ערמתי על הצלוחית, ומעליה הנחתי תערובת של פטריות פרוסות דק, ג'וליאנים של פלפל אדום וירוק, זיתים שחורים פרוסים ופרוסות דקות של אבוקדו. על כל זה מטפטפים ויניגרט שמן אבוקדו. כדי לתת טאץ' מיוחד לסלט אפשר להקפיץ את הדלעת (לאחר בישול וחיתוך) במעט חמאת שקדים מומסת לפני הרכבת המנה.

למעלה