מחפש רעיונות לארוחות בוקר וערב ?

engtrin

New member
מחפש רעיונות לארוחות בוקר וערב ?

אני רגיל לאכול דברי חלב בבוקר ובערב, ואני מעוניין להפחית מאוד את השימוש בהם.
הייתי שמח לשמוע מה ניתן לאכול בבוקר ובערב, שיהיה ארוחה מזינה, עם חלבונים,
סיבים, קצת פחמימות.
מה אפשר למרוח במקום גבינות למיניהם? חוץ מחומוס וטחינה.
מה אתם אוכלים בערבים ובבקרים? שנכנס לסנדביץ' וגם לא בהכרח סנדביץ ' אלא בצלחת.
תודה רבה!
 

Dr T noki

New member
שלום לך
מה אתה אוהב לאכול בד׳״כ לארוחת הבוקר והערב?

יש שלל אפשרויות שאינן חלביות.
ממרחים - פסטו, חצילים עם טחינה, חומוס מכל סוגי העדשים שאתה רוצה (מבשלים עדשים וטוחנים עם טחינה ותבלינים בדומה לחומוס), חומוס דלורית, ממרח עדשים ואגוזי מלך, גבינת שקדים, ממרח אבוקדו/גוואקמולי ועוד ..יש גם ממרחים על בסיס טופו, גבינות טבעוניות ועוד.
חביתת חומוס עם עשבי תיבול, בצל, פטריות
סלטים מסוגים שונים
קציצות שונות שניתן להכניס לפיתה עם ירקות וחומוס/טחינה
בערב בחורף - מרקים שונים, מרקי ירקות, עדשים, גריסים, חמין טבעוני,מוקפץ עם טופו ירקות ונודלס, פשטידות.
פנקייק
חלב מסוגים שונים (סויה, שקדים, אורז ועוד) עם קורנפלקס בריאותה עם שווארמה טבעונית מטופו (נסה, זה טעים שחבל על הזמן!!!)
יוגורט לא חלבי

ויש עוד מיליון אפשרויות והרבה אתרים ומתכונים.

בהצלחה!
 

engtrin

New member
אז זהו שבדר"כ אני אוכל

בעיקר גבינות לכל סוגיהן, וחביתה\ביצה מקושקשת לבקרים וערבים.
ואני מנסה ממש להפחית, יחד עם זאת לא מוצא מה התחליפים שיהיו גם בריאים כמובן.
נתת הרבה כיוונים, אשמח להמלצה לאתרים עם מתכונים טובים.
&nbsp
תודה רבה
 

ladybug6

New member
כמה רעיונות

גבינת סויה ביתית - תמיד מחזיקה אותה במקרר, קל מאוד להכין וזה יותר בריא מכל מוצר מעובד שתקנה מוכן בסופר.
טחינה, אבוקדו, טופו (אפשר פשוט לטגן עם מעט רוטב סויה וזה אחלה תוספת בכריך או לסלט).
ירקות צלויים - תוספת מצוינת לצד טחינה או גבינת סויה ופרוסת לחם.
חביתיות מקמח עדשים/חומוס - אפשר להכין מראש תערובת של היבשים, וכשרוצים להכין מנה בודדת לוקחים כמה כפות של תערובת יבשה ומערבבים במים. מטגנים במחבת עם קצת שמן. אפשר להוסיף לזה ירק קצוץ או ירקות או תבלינים לפי הטעם. זה טעים בפני עצמו וגם בכריך.
ממרחים ותוספות צמחיים שאפשר להכין פעם בשבוע ולהחזיק במקרר ולשלוף מזה לארוחת בוקר וערב: פלפלים קלויים בתחמיץ, סלט חצילים (בקוביות או כממרח), פטריות מוקפצות ברוטב סויה, סילאן ותערובת תיבול של גריל כזאת, ממרח פסטו (אפשר מכל סוג של עלים ירוקים, לא רק בזיליקום), אנטי פסטי. כל אלה יכולים להעשיר סלטים וכריכים.
אופציה נוספת זה שייקים, דייסות, מרקים.
לחם מטוגן עם בלילה של קמח חומוס (או חלב סויה ועמילן כמו קורנפלור אם רוצים את זה מתוק).
פנקייקים - אפשר שיהיו מושחתים ואפשר שיהיו מזינים, מקמח עדשים, טופו, בננה מעוכה ומייפל
&nbsp
 
בערב

ירקות אפויים ומעליהם לבזוק שמרי בירה
מרק קטניות- שעועית עם עגבניות, אפונה, עדשים בכמה צבעים.
קוביות/פרוסות טופו מוקפצות במחבת עם מעט תיבול אחר כך ניתן להכניס לתחמיץ.
בכריך אצלנו מאד מקובל ממרח מאגוזים טופו ועשבי תיבול, גם ממרחי ירקות- קישואים/חצילים שרוככו עם בצל מטוגן בקוביות קטנות ונטחנו לממרח רב טעם,
ממרח עגבניות מיובשות, מטבוחה מתוצרת בית שהולכת מעולה עם כל דבר.

כריך מלחם קמח מלא שיפון או אחר מרוח בשקדיה או חמאת בוטנים ללא תוספות כבסיס להניח עליו עלי חסה, פרוסות ירקות, עגבניות מיובשות. פטריות טריות פרוסות דקדק.טופו פרוס דק.קציצות ירק, סחוג או אריסה או ממרח לימונים כבושים.

סלטים מקטניות מבושלות בתוספת עלים טריים קצוצים וירקות קלויים או טריים אחרים.

קינואה מבושלת יחד עם עדשים שהושרו קודם, עם קוביות ירק(גזר/דלעת/קישוא/פטריות/ בצל וכל שילוב שלהם) , סלרי מגורד פנימה ועוד. אפשר לאכול קר או חם.
קציצות קטניות מבושלות ברוטב עגבניות.
אין לזה סוף השמיים הם הגבול- פשוט להעיז ולנסות
 

RSPA

New member
איך אף אחד לא הזכיר דייסת קוואקר עם גרנולה וקינמון...


או דייסות אחרות חמות במיוחד בימים קרים כמו עכשיו.
זה גם לבוקר וגם לערב..
 

RSPA

New member
וואלה צודקת. איך מילה אחת נבלעה בשאר ולא שמתי לב.


 
למעלה