מחפש רעיונות לשדרוג

חלכאי

New member
מחפש רעיונות לשדרוג

רכבתי עד עכשיו על TREK 4300 ודי נהנתי.
רוכב בעיקר רכיבה עירונית ושבילים.

שללתי ש"מ בגלל שאני חייב להתקין סבל על האופניים, שמשמשות אותי לעיתים בהובלת קניות.
גודל גלגל רצוי 26 או 27.5
שקלתי את האופציה הנ"ל, אבל אני לא בטוח שארגיש ששדרוג לעומת ה 4300 שרכבתי עליהן עד היום.

27.5" 2016 GT AVALANCHE ELITE
http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1398&ArticleID=7021

יש למישהו רעיונות נוספים? בעקרון תקציב עד 4K ש"ח.

תודה מראש

steiff

New member
מה חסר לך היום?

בסכום הזה אפשר לעשות לאופנים הנוכחיים שדרוג יפה. מזלג חדש. מערכות חדשות. אולי גלגלים חדשים.

חלכאי

New member
הנוכחיות נמכרו

אולי זו הייתה טעות למכור והיה עדיף לשדרג את הקיים.
בהתחלה חשבתי על לעבור לש"מ בשביל לשפר את הנוחות , אבל זה ירד מהפרק בגלל ההכרח בהתקנת סבל.

בגדול הייתי רוצה אופניים נוחות יותר ושנוסעות "חלק יותר" (אני מניח שכל אופניים חדשות יותר יסעו יותר חלק בייחוד עם רכיבים איכותיים יותר)

steiff

New member
סבל אפשר להתקין גם על ש׳מ

אבל מבחינת נוחות העיקר הוא הגיאומטריה והמידה הנכונה. אבלאנש של GT הוא דגם מצויין אבל כאמור - הנוחות זה עניין שתצטרך לבדוק בעצמך.
כדאי גם לוודא שאתה בוחר דגם שיש בו התקן לחיבור הסבל על תומכות האוכף סמוך לנאבה האחורית.

shangu23

New member
נסה להגדיר לעצמך (ולנו) מה זה "נוחות" (נוחים, בעצם)

מה משך הרכיבות שלך בד"כ? האם אחרי רכיבות ארוכות אתה סובל מכאבים או חוסר נוחות?
אם בכך מדובר, הייתי משקיע בהתאמה אצל מכוון אופניים מקצועי (יש לא מעט היום בארץ, אם תרצה אשמח להמליץ) שיתאים את האופניים למידותיך הטובות כך שהרכיבות יוכלו להתארך ולהתנהל ללא כאבים או פציעות. אני עשיתי כיוון כזה לפני כמה שנים ואני מרוצה עד היום.

מעבר לכך, תוכל "לשדרג", כך שהאופניים יהיו קלים יותר או שהמערכות יעבדו בצורה אמינה יותר ו/או חלקה יותר. האוולאנש הם בסיס מצויין אליו תוכל לשדך רכיבים איכותיים כך שלמשל מערכת ההילוכים תתפקד טוב יותר ממה שהיית מורגל באופניים הקודמים.

חלכאי

New member
נוחות בעיני

1. שיכוך מהמורות טוב (עד כמה שניתן בז"ק) כלומר שאוכל בכל זאת לרכב מידי פעם במסלולים מאתגרים יותר משבילים מהודקים.
2. כושר תמרון (לכן בחרתי להמנע מ 29 אינטש)
3. משקל קל יחסית

oren_hershco

New member
מעבר למה ש- Pinky אמר (והוא צודק)

כיוון ה- 27.5" נראה לי שגוי. גלגלי 29" יסעו מהר יותר וייתנו נוחות גבוהה יותר ברוב המצבים. במקרה שלך, לפי אופי הנסיעה שתיארת, הם יהיו עדיפים 99% מהזמן.

פעם בחודש או חודש וחצי, אולי, תגיע לסינגל כל כך מפותל, ששם הגלגלים הקטנים עדיפים. אולי.

סתם לידיעה: גלגלי 27.5" כמעט זהים לחלוטין לגלגלי 26". הם ממש לא "באמצע" בין 26" ל- 29".

לגבי משקל: זה פונקציה של מחיר, ושל בחירה בסוג האופניים (ש"מ לעומת ז"ק לעומת ריג'יד - ללא מתלים בכלל). לתאור שלך נראה שבחרת בכיוון הנכון, והמשקל יהיה די דומה לדגמים במחיר דומה.

steiff

New member
כמה הערות

א. שיכוך מלא לא נועד לשכך מהמורות. הוא נועד להצמיד את הגלגל האחורי טוב יותר לקרקע. שיכוך לתחת, אם בכלל, זה בונוס. על מהמורות מתגברים באמצעות שפת גוף נכונה והרמת התחת מהאוכף. גלגל גדול (29) ו/או צמיגים בשרניים מרככים קצת את החוויה.

ב. כושר תמרון וגלגל 29 אינם סותרים זה את זה. המפתח אינו קוטר הגלגל אלא המרחק בין צירי הגלגלים. יש דגמי 29 קומפקטיים למדי. בפרט אלה שמיועדים לרכיבת XC בעלי מהלך קצר.

ג. משקל זה פונקציה של גלגלים, מזלג ומערכות. השלדה אמנם אינה עשויה מגז הליום, אבל תרומתה למשקל הכולל של האופנים היא פחות מחצי. בקטע הזה המחיר משחק משקל מכריע. ככל שהמשקל יורד המחיר עולה באופן אקספוננציאלי. ברמת המחיר שאתה מתכנן לא תמצא את האופניים הקלים ביותר בשוק.

The Pinky P

New member
מה קרה לייעוץ בפורום הזה?! "חלכאי" - כנס

שדרוג ב - 4k לאופניים ששווים פחות מ - 1000?
להתקין בולם ב - 3k על אופניים עם חלקי בסיס שמצבם (כנראה)
לא מי יודע מה?
"מדידות מקצועיות"??! באמת?
מדובר ברוכב שמתכונן להגיע לטור דה פראנס או ברוכב עממי
שמחפש זוג נחמד לפזז איתו בכבישים ובשבילים?
ונגיד ועשה מדידה שכזו, ההשקעה הזו נחוצה בשביל להחליט בין מידה מדיום ללארג'?

נכון, אני יכול לא להסכים עם ההעצות הללו ויכול להציע בעצמי אבל אני הרבה זמן בעסק הזה ויש כללים ברורים (והגיוניים) לגבי שדרוגי חלקים והתאמות אישיות...
על אופניים ששווים 700 שקל לא משקיעים פי 8, צר לי.

"חלכאי" - הג'י טי שקישרת אליהם הם בהחלט הסגנון שאתה צריך בשביל הדרישות שלך, (אופני שטח זנב קשיח)
התקציב שלך מאפשר לקנות אופניים חדשים ברמת כניסה+
שכל חברה שיש היום בשוק מציעה (ואף יותר מדגם אחד)

מה שאני מציע לך לעשות - ללכת להתנסות בכמה דגמים שכאלו ולהחליט על פי החיבור שלך לאופניים - על מה ללכת.
הבדל במפרט לא יהיה קריטי בתקציב שכזה, במיוחד לא לדרישות שלך.

בהצלחה.

steiff

New member
לא אוהב את גישת ״אני ואפסי עוד״

א. אם תקרא את העצות שנתנו פה, בלי הפרשנות שהוספת עליהן, תראה שהן לא שונות מהעצות שאתה בעצמך נותן.
ב. רכיבים חדשים ב-4000 ש׳ח על שלדה קיימת יתנו, בסבירות גבוהה, אופניים טובים יותר מאשר אופניים חדשים במחיר דומה. מזכיר לך שרכיבי 26״ היום די זולים משום שמדובר במוצר ״ישן״. אפשר למצוא מזלגות וגלגלים ברמה טובה בהנחות משמעותיות. בכל מקרה - זה מים מתחת לגשר משום שהאופניים הקודמים כבר נמכרו. דיון סרק.
ג. התאמת מידה ״מקצועית״ ו״ללכת להתנסות בכמה דגמים״ זה כמעט אותו הדבר, עם ההבדל הצנוע שבהתאמה ״מקצועית״ מישהו שמכיר את הספורט מסייע בעצה ובמתן ״מרשם״ מדוייק שאפשר אחר כך לקחת לחנות ולהתאים באמצעות בחירה בשלדה במידה הנכונה, בסטם באורך הנכון ובזווית הנכונה וכיו׳ב. אפשר לנסות הרבה זוגות עד ש״נופלים״ על האחד שבמקרה הותקנו בו הסטם והכידון במרחק ובגובה הנכון, ואפשר לקחת כמעט כל זוג אופנים במידה הנכונה ולהתאים לו סטם וכידון.
ד. לא צריך להיות עם אספירציות של טור-דה-פראנס או holiland challenge כדי לבחור באופניים נוחים לרכיבה. אפילו אם רוב הרכיבות הן בעיר.

The Pinky P

New member
לא מתכוון להעליב אבל, על מה אתה בדיוק מדבר?!

התאמות...מדידות...
כולה אופניים לרוכב עממי,
לבדוק על פי גובה את מידת האופניים הכללית ושלום על ישראל...
במקסימום - לא נוח, מחליפים איזה סטם בכמה שקלים (ואת זה גם אני עושה)

אתה פשוט לא מחובר לזהות כותב ההודעה ומתבלבל עם איזה "משוגע אופניים" או רוכב תחרותי שבונה את אופניו לקראת העונה הבאה.
זה לא המצב,מדובר ברוכב עממי ותו לא.

shangu23

New member
ובדיוק מסיבה זו ביקשנו קצת יותר פירוט לגבי הדרישות

מאחר ובהודעה המקורית לא נמסרו יותר מדי פרטים חשבתי שיש מקום לקבל יותר פרטים לפני שממליצים בצורה מקיפה. אם לא עשית מדידה מקצועית אל תפסול על אתר, ה״מקצועית״ מתייחס למיומנות של המודד ולא לאספירציות הטור דה פרנס של השואל כאן וזה גם לא רלוונטי. אצלי הכיוון פתר בעיות וכאבים שנבעו ממנח שגוי ולא כולם מיומנים כמוך בפתרון בעיות כאלו. לטעמי ניתן כאן מגוון מאוד רחב של הצעות ענייניות, השואל יעשה שימוש בהגיון שלו ויקבע בעצמו. מעבר לכך, אם רמת התשובות לא מספקת בעיניך, אתה מוזמן להכנס ולהשתתף יותר בפורום, ולתרום מנסיונך

The Pinky P

New member
המקרה שלך הוא יוצא מן הכלל...

שכן 99.9% מהרוכבים לא צריכים מדידות מיוחדות ומסתדרים יופי עם התאמת
מידה כללית לפי גובהם ונוחיות רכיבה.
אם היה בא ואומר שרכיבה על אופניו גורמת לו לבעיות - ניחא,
אילו היה בא ואומר שיש לו מגבלה רפואית כלשהי - מילא,
אבל מדובר ברוכב עממי לכל דבר ועניין,
אחד כזה שהסטטיסטיקה מלמדת כי יסתדר יופי עם ה"הליך" הרגיל.

AdiX

New member
ההמלצות שלי

אם אתה מעל 170-175 , לך על 29" זנב קשיח בלי לחשוב פעמיים.
אם אתה 165, תנסה ותראה אם אתה מתחבר לגאומטריה.
אם לא אז 27.5
בתקציב שלך אפשר לקנות אופני כניסה שיהיו טובות משמעותית מהטרק שלך אבל עדיין לא יהיו פאר היצירה (מצטער לבאס) אם כי תוכל לעשות איתם המון כולל סינגלים ורכיבות של 50 ק"מ ומעלה.

לדעתי בתקציב הזה כדאי לך לקנות אופניים ביד שניה יש המון מציאות והשוק מוצף. ההמלצה מבחינת 29 / 27.5 תופסת גם כאן.
קנה אופניים ביד שניה ב 3500 ותשאיר לך 500 ש"ח להתאמות, תיקונים ושדרוגים.

מקווה שעזרתי.

למעלה