מחפש רעיונות לשהות של חודשיים ביולי-אוגוסט

במטותה

New member
מחפש רעיונות לשהות של חודשיים ביולי-אוגוסט

מדובר על זוג בני 50 פלוס.
- להיות באותו מקום למשך החודשים יולי ואוגוסט.
- קריר (תנאי חובה) כדי לברוח מהקיץ הישראלי הרותח.
- מספיק עירוני כדי שאפשר יהיה להסתדר בלי רכב רוב הזמן, עם אופציה לשכור מדי פעם רכב ליום-יומיים לטיול באיזור.
- איזור שיש בו היצע גדול של טיולים רגליים יומיים.
- שאפשר למצוא בו סופר קרוב לקניית מצרכים ולבישול עצמי (מסעדות נמאסות אחרי כמה ימים).
- כנראה לינה דרך AIR BNB.

חשבנו על למשל:
- ניו אינגלנד, מיין או וורמונט
- צפון איטליה כגון בולזנו
- איזור קוויבק/טאדוזאק

אשמח למשוב וכמובן לרעיונות נוספים

תודה!!

מיקהפ

New member
מה עם OZ?

לא הייתי,
אומרים לי שנפלא ומגוון ויפה,
תמיד אפשר לצרף את ניו זילנד,
יש בה מהכל,
רחוק, אבל קריר.

במטותה

New member
ANZ רחוק ומיועד לטיול מסוג אחר

ANZ מתוכנן לעתיד לבוא אלא ששם מדובר על טיול דינמי עם הרבה נסיעות.
לא מצדיק נסיעה כזו רחוקה כדי לשהות במקום אחד.

רק צריך להזכיר שבבולצאנו היו בשנים האחרונות גם 40 מעלות

זה קרה לתקופה של כמה ימים לפחות בשנת 2015. אני חושבת שהשבוע ראיתי גם כאן משהו כמו 32-33 מעלות אבל אני לא בטוחה.
גם אם זה חריג, זה יכול לקרות.

אם אין גל חום, הריביירה האיטלקית היא אזור ממוזג בקיץ. עד מקסימום 27-28 מעלות. ואראצה היא עיירה יפה, Varazze, כמובן יש לקנות מצרכים, כמובן מסעדות. תחבורה ציבורית טובה, אפשרות לטיולים רגליים גם במישור ליד הים, יש טיילת נפלאה, גם בגובה - השמורה הגדולה והגבוהה בריביירה יושבת בין השאר מעל ואראצה. וכמובן, לשכור רכב - אני לא בטוחה שבעיירה עצמה אבל באזור כן, צריך לבדוק - ולנסוע להרים למעלה, לפיימונטה - הגבול קרוב, אפילו לצרפת. לגנואה כמובן (לזה לא צריך רכב).

אפשר לשכור איזו וילה מעל הים בגובה, מאוד יפה שם. אבל זו לא עיר, כן, זו עיירה. החופים יהיו רובם בתשלום ובאוגוסט יהיה מלא במקומיים, זה הזמן בשנה שבו היא מתמלאת.

גל חום יכול להיות, השבוע דווח על 30 מעלות ואפילו יותר באיזה אתר חדשות שקראתי, כבר קרה שהיו 35-37 מעלות. אבל זה לא קורה הרבה. ואני חושבת שתמיד יש רוח מהים.

אפשר לנסות בריביירה בצד השני, מזרחית לגנואה. קיאוורי, Chiavari, גם אם היא לא במיוחד ציורית בחלק הקרוב לים, יש לה רובע עתיק יפה מאוד. גם ראפאלו יפה, Rapallo, ססטרי לוונטה, Sestri Levante נחשבת לעיירה עם החופים הטובים ביותר בצד הזה של הריביירה. כמובן יש אופציות לטיולים רגליים, אינספור לטיולים עם מכונית ברכסי ההרים שמעל, לכיוון טוסקנה, אמיליה. אבל לדעתי זה יהיה יותר יקר מאשר הצד המערבי של הריביירה ויותר מלא בתיירי חוץ.

במטותה

New member
תודה על הרעיונות

אחקור את זה.
משום מה חשבתי שרוב איטליה חמה בקיץ אבל אולי טעיתי

אבל זה בעייתי באוגוסט. אני לא רואה איך אתה מוצא שם דירה

לטווח ארוך בזמן הפסטיבל. אולי לזמן הפסטיבל למצוא מקום אחר.

מיקהפ

New member
שכחתי לגמרי, מערבה, לדבלין?

אירלנד נהדרת, הייתי ביוני לפני שנים והיה קריר מאד,
יש עיירות מקסימות,
עכשיו יש לכם עבודה, לבדוק את ההצעות המפתות לאיטליה,
אני תמיד בעד איטליה, שובת לב, או אי שם באי האיזמרגד.

תראה, זה משתנה. די לראות את ההבדל בין בולצאנו ובין ואראצה

בסוף השבוע הזה באתר ilmeteo.it כדי להבין עד כמה זה לא אחיד. בולצאנו עם מקסימום של 33 מעלות, ואראצה עם 26.
הבעיה, אבל, היא להצליח להזמין מקום אחד לחודשיים. זה מאוד מאוחר לזה. ראיתי קצת מקומות באזור אבל אלה שזמינים הם או סטודיו בעליית גג, או חדר בדירה. המקומות שהם דירה עצמאית הם, שלא במפתיע, בגבעות. שזה יפה מאוד אבל זה אומר שכירת רכב לכל הזמן. לא להשתמש בו לכל הנסיעות בהכרח בכל הימים אבל גם עד תחנת רכבת תצטרכו אותו ושם החניה לא בשפע.

עוד אפשרות טובה באזור הזה היא פינאלה ליגורה, Finale Ligure. אני פחות אוהבת אותה מאשר את ואראצה כי היא גדולה ובנויה יותר. אבל עדיין יש לה יתרונות בולטים: כל הרכבות עוצרות בה. הקו בנוי כך שכל הרכבות עוצרות בכמה עיירות וערים גדולות יותר ורק חלקן בעיירות הקטנות. מכל אלה שהרכבת עוצרת בכולן, פינאלה היא היחידה שהייתי חושבת עליה כיעד טוב לחודשיים שלמים. היא יפה, קרובה לים, עם רובע עתיק. וההתיישבות הראשונית בה, שהיום היא במרחק 2 קילומטרים - עדיין הליך - מחוף הים, היא יפהפיה, גלעין של כפר עתיק מקסים.

גם גנואה היא אופציה אבל זו עיר גדולה שסובלת מזיהום אוויר ואם בוחרים בה, אז רק בלינה למעלה בגבעות, מעל מרכז העיר. ואז צריך להבטיח שזה גם במיקום שקט וירוק וגם נגיש דיו למעליות, רכבלים ואוטובוסים. שם יש סיכוי למצוא דיור לחודשיים שלמים שלא יחייב רכב כל הזמן. כמובן, שכירת רכב אפשרית בסביבה והרכבות לוקחות לעשרות אתרים מעניינים והן נוסעות כל היום.

אם זה יהיה רלוונטי, כתוב שוב ואייעץ לך עד כמה שאוכל מבחינת מיקום הדירה.

במטותה

New member
נראה שאת מומחית לאיטליה

הייתי באיטליה כמה וכמה פעמים אבל לא באזורים האלה.
משום מה יש לי פחד מהים התיכון בקיץ מבחינת מזג האוויר אבל אבדוק.
תודה על הפירוט!!

טיולים לשם עשיתי כנראה 15, עוד 3 היו שהיות קצרות במסגרת

לימודים ועבודה. בעתיד הלא מאוד רחוק כנראה אבלה חודשים אם לא שנים רצופים באיטליה, אז כן, כבר מזה 5 שנים לפחות זהו היעד המועדף עלי.

אני נוסעת בעיקר לאזורים פחות מתויירים ואת "אתרי החובה" מזניחה או מגיעה אליהם הרבה אחרי שהגעתי לאחרים. הים התיכון תלוי איפה. סיצ'יליה זה משהו אחד, ליגוריה זה אחר, אמלפי זה אחר. אלה אזורים שונים מבחינת מזג אוויר, הזמינות של החופים, האתרים שלצד. ליגוריה היא אזור ממוזג עם טמפרטורות דומות ביום ובלילה. כולל בחורף. גם בקיץ.

כמובן, אין בטחונות. יוני-ספטמבר אלה בדרך כלל חודשים יבשים אבל בשנה שעברה גשר מורנדי קרס בגנואה במהלך גל גשמי זעף באמצע אוגוסט. גשמי זעף וסערות אכן אופייניים לאזור אבל בדרך כלל רק בין אוקטובר ובין מאי וכמובן לא במשך כל העונה.

היו, גם, גלי חום של 30 מעלות ויותר ביולי. זה יכול לארוך 7-10 ימים ויכול גם בכלל לא לקרות. בחורף בדרך כלל ממוזג וקר פחות מאשר במקומות אחרים באיטליה, השנה היה אבל שלג. אז זה לא דבר שאפשר לדעת וגם בקיץ עלולים להיות ימים קרירים מהממוצע, וגשומים.

היתרון של ואראצה, פינאלה וגם נולי, עוד עיירה יפהפיה בסביבה Noli - אבל כאן תצטרכו רכב כי תחנת הרכבת במרחק 3 קילומטר, אבל יש אוטובוס שנוסע כל היום בסביבה - הוא שהן פתוחות לים, תמיד יש רוח. זה עדיף על עיר גדולה. וכמובן תמיד אפשר לקחת רכב ולנסוע לגבעות ולהרים לכמה ימים. גם זה מפלט טוב מהחום, יש אגריטוריסמי באזור ובאופן כללי הגבהים כמעט אינם מיושבים. זה אזור ירוק מאוד ויפה. ועם צמחיה משתנה מים תיכונית לאלפינית.

אנחנו היינו במונטריאול בסוף יולי-תחילת אוגוסט האחרון, 2018.
מזג אוויר קריר זה הדבר האחרון שאני יכולה להגיד שהיה לנו. הייתה לחות מטורפת, ואמנם היה סביב 24-25 מעלות רוב הזמן, אבל בשילוב עם הלחות זה היה מזג אוויר די מעיק.
מה לגבי אוסטריה? איזה כפר נחמד באזור טירול או זלצבורגלנד?

תראה, בכל מקום יכולים להיות "פתאום" ימים חמים. אנחנו היינו
שבועיים באוסטריה במהלך אוגוסט 2016. מזג האוויר היה מעולה, נעים עד קריר, ולא היו לנו ימים ממש חמים. הכול עניין של מזל.

מה דעתך על סיאטל? או ונקובר בקנדה?

שתי ערים שהטמפרטורות בהן מאוד דומות, אז אתם יכולים לעשות בטיול שלכם את שתיהן (3 שעות נסיעה בינהן), הן שתיהן ערים מאוד נחמדות לדעתי. והטבע נהדר באיזור וושינגטון לדעתי.
הקיץ מאוד נעים ברובו, עד כדי שבמרבית הבתים אין מזגן (קראתי שרק 33 אחוז ממוזגים בסיאטל ב 2018).
&nbsp
שני דברים:
בשנים האחרונות יש יותר ימים שהם חמים מאוד, היום למשל צריך להיות משהו כמו 35 מעלות. זה חריג יחסית ובדרך כלל ימשך כמה ימים עד שבוע ואז ירדו הטמפרטורות. אבל לדעתי צריך לקחת בחשבון.
הדבר השני הוא הטבע - יש המון טבע, ומאוד מגוון. אבל אני לא בטוחה כמה במרחק הליכה מהמלון במרכז העיר שלך. כלומר, צריך ליסוע. לפעמים שעה ואז זה יכול להיות טיול יום, ולפעמים 3-4 שעות ואז כדאי להישאר לילה לפחות.
&nbsp
ואגב, עוד עיר שאמורה להיות נחמדה וגם במרחק של 3 שעות נסיעה מסיאטל - פורטלנד.
&nbsp

למעלה