מחפש (שוב) קובץ iso לאובונטו 9.10

מחפש (שוב) קובץ iso לאובונטו 9.10

יש לי שני תקליטורי live CD של אובונטו 9.10, שאותם יצרתי בעזרתו האדיבה של BravoMan (תזכורת), אך שניהם נפגמו משום מה.
אני רוצה ליצור תקליטורים חדשים, אך בינתיים הוסר קובץ ה- iso מהדף שאליו הפנה BravoMan, ולא מצאתי אותו במקומות אחרים ברשת (אמנם מצאתי דפים, שהקובץ נמצא בהם לכאורה, אך ההורדה למחשב יוצרת קבצים ריקים או חלקיים, ולא את הקובץ המבוקש).
אודה על סיוע באיתור הקובץ, ואדגיש: אני יודע שגירסה 9.10 כבר מזמן אינה נתמכת, אך אני מעוניין דווקא בה מסיבות שפירטתי בשרשורים קודמים (בתמצית: היא הנוחה לי ביותר לטיפול בדיסק הקשיח והיחידה מבין הגירסאות שניסיתי, שהתקנתה אינה משבשת דבר במחיצות הדיסק הקשיח במחשב שלי; על כן, בכל מקרה של התקנה מחדש, אני מעדיף להתקין תחילה גירסה זו, ואחר כך לשדרגה מהרשת).

תודה.

מצטער, הקובץ אינו יורד משם

תודה, אך הגעתי לדף הזה לפני שפרסמתי את ההודעה. הבעיה היא, כפי שציינתי קודם, שהורדת הקובץ המבוקש יוצרת במחשב שני קבצים מיותרים, שאחד ריק (משקל 0) ואחד חלקי (משקל 67.6 מ"ב בלבד), וניסיון לצרוב אותם מקפיץ הודעת שגיאה, שהפורמט אינו מזוהה.

Expect

New member
קובץ Part

יש לך שני קבצים כי ההורדה המקורית הפסיקה באמצע...
סתם שאלה...אתה על Wifi ?
כרגע הורדתי את הקובץ הזה במלואו.. והעליתי אותו במכונה וירטואלית ועשיתי ממנו boot. והכל עבד כמו שצפיתי שיעבוד.. יכול להיות שיש משהו אחר שמפריע לך להוריד? אתה תמיד יכול אגב לנסות להוריד דרך Torrent.

אני גולש במחשב שולחני דרך מודם רגיל (לא אלחוטי)

באובונטו 10.04 (זו הגירסה המותקנת אצלי במחשב, שהוא ישן למדי).
ואת Torrent איני מכיר.
אני תוהה מה יכולה להיות הבעיה אצלי בהורדה.
תודה שטרחת.
תוכל אולי להעלות את הקובץ לכאן?

צדקת, הבעיה בדפדפן

בעקבות הודעתך ניסיתי להוריד את הקובץ בדפדפן החלופי שלי (כרומיום, במקום פיירפוקס), והפעם הקובץ ירד (למעשה, גם הפעם ירדו שני קבצים, אך שניהם מלאים, וכעת אני תוהה איזה מהם הוא הנכון לצריבה או ששניהם זהים, ומדוע בכלל ירדו שניים).
בכל אופן, הבעיה הייתה, שמסך ההורדה לא הוצג משום מה, ועל כן סגרתי את הדפדפן (פיירפוקס) כנראה באמצע ההורדה.
בעצם גם בכרומיום לא הוצג מסך ההורדה, אך כשניסיתי לסגור את הדפדפן, הופיעה התראה, שההורדה נמשכת.
מוזר. בכל אופן, תגובתך עזרה לי מאוד. תודה רבה.

איך מגדירים את המחיצה שבה יותקן אובונטו?

ניסיתי להגדיר את המחיצה ידנית בלחיצה על "מתקדם" (בניגוד לפעמים קודמות, שפיניתי מחיצה מראש והנחתי לתוכנית ההתקנה לבחור בה כברירת מחדל), אולם הלחיצה רק מציגה תרשים של המחיצות, בלי שום הנחיה כגון: “סמן את המחיצה שבה תותקן המערכת".
איך מודיעים לתוכנית ההתקנה מהי המחיצה המבוקשת?

הופאק

New member
אתה צריך לבחור איפה לעגן אותן

את מחיצת ההתקנה מעגנים אל /
את מחיצת הבית (אם הפרדת אותה מהמחיצה הראשית) מעגנים אל ‎/home
&nbsp

תודה, אבל איך עושים את זה?

בפעמים קודמות שהתקנתי, היה לי דיסק קשיח אחד במחשב. פיניתי בו את אחד הכוננים הלוגיים, הגדול ביותר, ותוכנית ההתקנה התקינה את התוכנה שם כברירת מחדל.
בינתיים הוספתי דיסק קשיח למחשב, ובהתקנה חוזרת, תוכנית ההתקנה פנתה אליו (כי כעת בו יש הכי הרבה מקום). אבל אני רציתי שהתוכנה תותקן שוב בדיסק הראשי, באותו מקום. בניסיון לאלץ את תוכנית ההתקנה לעשות זאת (לעקוף את ברירת המחדל) לחצתי על "מתקדם", אך אז, כאמור בהודעתי הקודמת, הוצג בפניי תרשים של המחיצות בלבד, בלי שום הנחיה כיצד לבחור את המחיצות, שבהן תותקן לינוקס.
בסופו של דבר התייאשתי, יצאתי מתוכנית ההתקנה, כיביתי את המחשב, הסרתי את מכסה המארז, ניתקתי את כבל החשמל אל הדיסק המשני והתקנתי מחדש את לינוקס בדיסק האחד על-פי ברירות המחדל. אבל זו כמובן דרך מסורבלת ולא מקצועית.
ואגב, ניסיתי גם אפשרות חלופית: לפני שניתקתי פיזית את הדיסק המשני, הגדרתי אותו בביוס כ"לא מותקן", ואכן המחשב פעל בלעדיו כאילו יש בו דיסק אחד, אבל אחת משתי הנוריות שבחלק הקדמי העליון של המארז דלקה ברציפות באור אדום, וחששתי ששיטה זו עלולה לגרום נזק למחשב.
השאלה היא אפוא, כיצד מאלצים את תוכנית ההתקנה להתקין את התוכנה במקום הרצוי בדרך הנכונה.

הופאק

New member
כשאתה יוצר מחיצה בהתקנה אתה יכול לבחור לאן לעגן אותה

זה לא מסובך.

אולי צילום מסך יבהיר את הבעיה

הפעלתי שוב את תוכנית ההתקנה (רק לצורך הצילום) עד השלב שבו מופיע תרשים המחיצות שבצילום. חשוב לזכור, שהצילום משקף את המצב הנוכחי שלאחר ההתקנה (בדרך המסורבלת שתיארתי קודם). לפני ההתקנה במקום שתי המחיצות של לינוקס (ext4 ו- swap) הייתה מחיצת FAT32 נוספת, שהגדרתי ב- Fdisk של DOS ככונן G.
השאלה היא אפוא, מה הייתי אמור לעשות כדי להתקין את התוכנה בדיוק כפי שהיא כעת, בכונן G (שבדיסק הראשי), אבל בדרך הנכונה (בלי לנתק קודם את הדיסק המשני ולסמוך על ברירות המחדל).
ומאחר שאיני איש מחשבים (הידע המועט שלי בתחום מבוסס על ניסיון בלבד), אודה על הסבר בלשון פשוטה, כגון: "סמן בעכבר את המחיצה...", ולא על הסבר מקצועי, כמו: "את מחיצת ההתקנה מעגנים אל /", שלא ממש מובן לי.

נ"ב

לפני ההתקנה כונן G היה בנפח 22 ג"ב בערך, אבל תוכנית ההתקנה (לפי ברירת המחדל) לא ניצלה את כולו, אלא קצת יותר ממחציתו, משמע: לאחר ההתקנה נותר לי כונן G (מחיצת FAT 32), אבל בנפח קטן יותר. לתוצאה זו אני רוצה להגיע גם בהתקנה ידנית, כלומר: השאלה היא כיצד להורות לתוכנית ההתקנה להתקין את לינוקס בחלק מכונן G, ולא בכולו.

למעלה