מחפש שותף טכנולוגי לבניית אפליקציה מהפכנית

net101

New member
מחפש שותף טכנולוגי לבניית אפליקציה מהפכנית

מחפש מישהו שיכול להרים את שלב א בפרויקט ולהכנס כשותף.

תודה רבה,

Guy Yafe

New member
אז איך אתה רוצה שיתייחסו אלייך ברצינות?

"מחפש שותף לבניית אפליקציה מהפכנית" בלי לספר על האפליקציה, באיזה תחום היא, לאיזה מגזר היא מיועדת, איך היא תרוויח?
איש טכני שנכנס למיזם משקיע את המשאב הכי יקר שלו שזה הזמן שלו. זה משאב הרבה יותר יקר מכסף.
אם אתה לא רוצה לספר על האפליקציה, ספר על עצמך:
מי אתה? מה אתה מביא איתך למיזם? כסף? לקוחות? יכולות שיווק? יכולות ניהול?

net101

New member
אם אתה חושב שאני אחשוף פה הכל אתה טועה

יש פה עניין של סודיות שמאוד רלוונטי לאפליקציה. תסכים איתי שאם אתה יודע לעשות את פייסבוק לפני כולם היית עושה את זה.

Guy Yafe

New member
האמת שבזה אני לא מסכים איתך

פייסבוק בתחילת דרכה לא הייתה כלי מורכב טכנית (היום זו מערכת טכנולוגית מורכבת ומדהימה), והיו לי את כל הכישורים הנדרשים לבנות אותה.
אפילו אם מישהו היה בא אליי עם הרעיון של פייסבוק, כנראה שהייתי אומר שזה מגוחך. האם זה אומר שאין לי חזון? שאני לא רואה את הנולד? בוודאי שכן. בגלל זה אני לא יזם אלא איש טכני. כל אחד מביא למיזם את מה שהוא טוב בו.
&nbsp
סודיות לא שווה הרבה מפני שמתישהו אתה תצטרך לחשוף את המיזם שלך, ואז מי שירצה להעתיק אותו יעשה את זה.
הצלחה של מיזם כמעט ולא תלויה ב"מי היה קודם". היא תלויה בעיקר ביכולות השיווק שלו. אלה חשובות אפילו יותר מהרמה הטכנית שלו (קח לדוגמה את מערכת ההפעלה חלונות).
&nbsp
חזרה למיזם שלך:
אני בא אלייך (או כל אחד אחר, אני רק נותן עצמי בתור דוגמה) ומבקש להצטרף אלייך. אתה תבקש ממני לספר על עצמי, להראות תיק עבודות, להוכיח יכולות, להביא המלצות. הרי לא תקח אותי בתור חתול בשק. אתה תרצה לוודא שאני שווה את ההשקעה שלך.
&nbsp
אני אדרוש ממך את אותו הדבר. שים לב שלא ביקשתי ממך לחשוף את כל האפליקציה עד לפרט האחרון.
מה עם קווי מתאר? מגזר יעד? משהו שיעניין אותי מספיק כדי לפנות אלייך.
יותר חשוב מזה: ספר על עצמך. מה אתה מביא למיזם? מה המיזם ירוויח מהנוכחות שלך?
אני כותב פה בשם המלא שלי. אתה אפילו לא מפרסם את השם שלך.
&nbsp
עוד שאלה:
אם אתה כל כך משוכנע בהצלחה של האפליקציה וברווחיות שלה, למה אתה רוצה לחלוק ברווחים עם אנשים שאתה לא מכיר?
השג לעצמך מימון, ושכור אנשים שיבצעו עבורך את העבודה.

net101

New member
אז ככה

אני לא איש מקצוע בעולם הזה וחושב שיש לי עוד הרבה מה ללמוד אבל כן יש לי חזון שהדבר הזה יכול להיות מהפכני. (הוא שוכב אצלי בראש כבר 3 שנים והשגרה לא מאפשרת לי להזיז אותו קדימה)

לצערי עד עכשיו לא הצלחתי למצוא שותף.

בוא תחתום על הסכם סודיות בסיסי ואספר לך הכל.

בצד האישי אין לי את הכסף להשקיע בזה ומצד שני אני חושב ששותף טוב מעבר לפיתוח הראשוני יכול להכניס הרבה רוח בפרויקט.

Guy Yafe

New member
אף אחד לא יחתום איתך על הסכם סודיות

איך אני אחתום איתך על הסכם סודיות בלי שאדע על מה אני חותם? יכול להיות שברגעים אלו ממש אני עובד על משהו דומה ואז חתימה על הסכם כזה תדרוש ממני לעזוב את כל מה שאני עושה. אין בזה היגיון.

עדיין לא ענית על השאלה הכי חשובה שלי: מה אתה מביא איתך לפרוייקט? אלא אם חלוקת הרווחים תהיה 95 אחוז למפתח ו-5 אחוז לך, תצטרך לשכנע את המפתח שגם אתה תורם לפרוייקט. למה שהוא ישקיע מהזמן שלו בלי שאתה תראה שום השקעה.
כבר אמרת שכסף אתה לא מתכוון להכניס למיזם. מה לגבי שעות עבודה? לקוחות? מימון?

ובכל זאת בעניין הכסף: אם אין לך כסף מזומן עכשיו, כמובן שלא תצליח למצוא משקיעים בלי להראות אפילו POC. אבל הנה רעיון אחר:
פנה לחברות או לאנשי מקצוע עם אפיון (אפילו חלקי) של המוצר שלך ובקש מהם הצעת מחיר.
אין לך מה לדאוג מסודיות. אלה אנשי מקצוע שהעסק שלהם הוא ביצוע עבודות לאחרים, ולא גניבת רעיונות מאחרים.
מניסיון, קשה לי להאמין שתקבל הצעת מחיר גבוהה מ100-200 אלף קל (חסם עליון).
גילוי נאות: הכותב מספק שירותים אלו.

אחרי שתבין בדיוק כמה כסף דרוש כדי להתניע את המיזם, תוכל להשיג את הכסף לפחות עבור ההתחלה עד שתהיה במצב שיאפשר לך להשיג מימון. סכום כמו שציינתי אינו גבוה במיוחד ואם אתה כל כך מאמין באפליקציה שלך, קח משכנתה על הבית ובכסף תממן את תחילת הפיתוח.
אתה בהחלט מוזמן להתייעץ כאן לגבי כל תהליך האפיון כדי לוודא שאין שום דבר באיפיון ששכחת או שיכול לפעול לרעתך.

net101

New member
אפשר להכניס סייגים בהסכם

יתרה מכך, הסיכוי שבדיוק עכשיו אתה עובד על זה הוא קלוש.
ואם אתה לא מתכוון לרוץ לספר לחברה ו/או לעשות את זה לבד אז זה לא אמור להטריד אותך.

בקיצור הבנתי את הגישה שלך,
אמשיך לחפש מישהו שיעשה את זה. (אולי סטודנט בלימודים)

אגב מדובר באפליקציה די פשוטה.

אני אביא איתי כל עזרה שלא קשורה לפיתוח שאוכל לספק.

אגב, איך אתה מציע לעגן את הזכויות שלי בסיפור הזה אם לא כך?

Guy Yafe

New member
הסכם מייסדים כמובן

סטארט-אפ הופך בסופו של דבר ליישות משפטית שדורשת שכל מערכת היחסים בין השותפים יהיו מעוגנים בהסכם מייסדים מול עורך דין, ומוטב כמה שיותר מוקדם.
המושג "חמישים אחוז שותפות" הוא לא מושג ארטילאי אלא מושג עם השלכות משפטיות מאוד רחבות. זה לא רק "חמישים אחוז מהרווחים".
האם זה חמישים אחוז בקבלת החלטות שיווקיות? קבלת החלטות טכניות? למי יש את המילה האחרונה?
האם זה חמישים אחוז בחובות? מה קורה אם החברה תתפרק או תיכנס לחובות?
האם עליי כמפתח לקחת על עצמי את הסיכון הכלכלי שבהרמת המיזם?
אלה שאלות פתוחות שאת התשובות עליהן יש לעגן בהסכם מול עורך דין. הוא ידע להגן על האינטרסים שלך הרבה יותר טוב ממני.
&nbsp
אני לא ממליץ לך לחפש סטודנט כשותף מוביל טכני.
הסיבה הראשונה לכך היא שמיזם דורש השקעה בהיקף של משרה מלאה פלוס פלוס, ואתה לא תמצא את הסטודנט שיעמוד הזה.
הסיבה השנייה יותר חשובה והיא שלסטודנט אין את הידע ואת הכישורים להיות מוביל טכני. כשאתה נפגש עם סטודנט שאל אותו באיזו שפת תכנות הוא מתכוון לעבוד? מהן תשתיות החומרה שהוא דורש? מהי מערכת ניהול הגרסאות בה הוא מתכוון להשתמש?
אלה שאלות שעליהן אתה יכול להתייעץ כאן וגם בפורומים אחרים בתפוז (בוני אתרים, שפות תכנות).
&nbsp
ציינת שאתה תביא איתך את כל העזרה שתוכל לספק. משפט כזה ידחה כל שותף פוטנציאלי. אתה דורש ממני להוכיח את כל היכולות שלי: יכולות טכניות, תיק עבודות, ביצועים, עמידה בזמנים, ןאילו אתה אפילו לא יודע להגיד מה אתה כן יכול ומה אתה לא יכול לעשות.
האם יש לך קשרים עסקיים? האם תהיה מוכן לממן את התשתיות הנדרשות לפיתוח?
&nbsp
לגבי הפשטות של האפליקציה: אל תניח שמשהו פשוט. יש דברים שנראים לך מורכבים להפליא ובשביל מתכנת מדובר בלחיצת כפתור, ויש דברים שנראים פשוטים ביותר ולמתכנת ייקח חודשיים לממש. אם זה היה פשוט, היית עושה את זה בעצמך.
&nbsp
לגבי הגישה שלי: אתה צודק. זו הגישה שלי. אני מספק שירותים ולא נכנס למיזמים עם אנשים שאפילו לא אומרים מה השם הפרטי שלהם.
אל תבין מזה שאני חושב שהרעיון שלך גרוע. אני אפילו לא יודע מה הרעיון שלך. אשמח אם בעוד שנתיים תגיע הנה, תעלה את השרשור הזה מהאוב ותתאר איך מצאת שותפים, איך הרמת את המיזם, מה עברת בדרך ועל כך שהיום הוא רווחי.
עד היום לא היה אחד שחיפש שותפים בפורום ובא אחר כך לספר איך הוא מצא והתחיל להרוויח.
עובדה היא שכבר שלוש שנים לא מצאת שותפים. הסיבות לכך הן כל מה שתיארתי: אתה לא משדר את האמינות ואת המקצועיות הדרושות.

net101

New member
התשובה היא פשוטה

לא מצאתי כי לא באמת חיפשתי.
חיפשתי רק לאחרונה וממש מעטאצל חברים ואנשים בסביבה הקרובה.

נקווה שבאמת אצליח למצוא מישהו שיתחיל את הדרך. אגב, ככה פייסבוק התחילה.

תודה בכל מקרה. למדתי משהו

Guy Yafe

New member
מאחל לך הצלחה

פייסבוק התחילה בצורה שונה:
היזם והמייסד של פייסבוק הוא זה שהיה האיש הטכני. הוא לא היה איש עם רעיון שחיפש מישהו שיבצע עבורו את הרעיון.
לאחר מכן הוא זה שהשיג מימון והתחיל עם השיווק.

duncken

New member
תגובה מדהימה!! ממליץ למנהל

לשמור תגובה זו לעתיד אם אפשר.
&nbsp

giladnaor

New member
אפליקציה פשוטה, חייבים סודיות כדי להצליח

כי אחרי הגירסה הראשונה שתוציא, אף חברה אחרת (עם כסף, מפתחים, מחלקת שיווק, קהילת משתמשים קיימת ועוד) לא תצליח לעקוף אותך בסיבוב.

אתה אוהב להזכיר את פייסבוק. לא היה שום דבר מקורי ברעיון שלהם. ההצלחה שלהם הייתה בביצוע הטכני ובשיווק מוצלח (אוניברסיטאות יוקרה, בתי ספר, ורק אז כל השאר). למעשה, אין כמעט סטראט-אפ מוצלח אחד שהסודיות הייתה קריטית להצלחתו.

אם הדבר היחיד שיש לך זה סודיות, אז כנראה שהרעיון בעייתי. מילא אם הייתה לך יכולת ביצוע ונכונות לעבוד 20 שעות ביום. כנראה שאז היה לך סיכוי לנצח חברה גדולה וביורוקרטית. אבל אפילו את זה אין לך.

נ.ב.
הכוונה הייתה לתת ביקורת בונה, ואני מקווה שכך זה יצא. אתה בעצמך צריך לתקוף רעיונות ולפסול אותם, עד שתמצא רעיון שיהיה לך קשה לפסול אותו. כשתמצא אחד כזה, אני בטוח שסודיות זה לא יהיה הדבר היחיד שיגן עליו. אנחנו נוטים להיקשר רגשית לרעיונות שלנו, וזאת טעות.

dias

New member
שתי שורות למטה בפורום יש חברה למיזמים...

פנה אליהם, אבל נראה לי שתקבל את התשובה של גיא...

למעלה