תודה רבה לכם!!! כל מי שרואה את זה - תיכנסו!!!
תודה לכל אחד ואחת מכן על השירים ועל החיזוק! באמת, תודה ענקית!!! והדבר הכי משמעותי שתוכלו לעשות מעכשיו הלאה זה כל אחד בסביבה שלו, לחברים שלו, למשפחה שלו ולכל הסובבים אותו והמסיעים אותו. אני כותב את מה שאני כותב ישר מהלב שלי אליכם. אם יש לכם רשיון נהיגה ואתם נוהגים- אל תחשבו שכל מה שההורים שלכם אומרים לכם וכל מה שאומרים ברדיו זה רק בשבילכם ובשביל להציל אתכם. אתם אחראיים לחייהם של עוד מאות אנשים! גורלם של אלפי בני אדם מונח על כפות ידיכם ובשנייה אחת אתם יכולים לגזול הרבה מעבר למה שחשבתם. גם אם אתם לבד באוטו וגם אם אתם חושבים ש"רק" אתם אלו שתפגעו ממה שיקרה אתם טועים טעות מרה! תחשבו על כל האמהות, האבות, האחים, הבעלים, הנשים, הילדים והחברים שלכם שיבכו עליכם הרבה יותר ממה שאתם רק יכולים לדמיין! כל אלה יהיו הנפגעים האמיתיים מכך שמישהו יהרג. זה שנהרג כבר לא ירגיש דבר. הוא לא יבכה על הקבר. הוא לא יקריא את ההספד וגם לא את הקדיש. הוא לא יבוא לשתול פרחים על הקבר! הוא לא יהיה זה שיתגעגע בטירוף לאותם רגעים שחוויתם יחד ויצטער על כל אלה שלא תספיקו כבר לעשות! הוא כבר לא יהיה! והנפגעים האמיתיים הם כל אלו שכן יחוו את כל הדברים הללו! ואם אתם לא לבד באוטו או שאתם בכביש עם מכוניות סביבכם אז תחשבו שאוסף האנשים האלה קיים עבור כל אחד מההרוגים שיהיו... ובגלל מה? בשביל מה? למה?!?!?! כדי לנסות ולהגיע שתי דקות יותר מוקדם לאיזשהו מקום? כדי לעשות פוזות על חברים?! כדי שתוכלו להגיע לבית 5 דקות קודם? כדי לא לחכות עוד חצי דקה כדי שהרמזור שוב יהיה ירוק ולתת רייס כדי להספיק את הכתום שבתאכלס התחלף כבר שנייה לפני שהגעתם לצומת?! כדי לא לצאת לפלף??? זה לא שווה את זה! אולי 100 פעמים תצאו מזה בחיים, אולי אפילו 1000, אבל מספיקה הפעם האחת הזאת שלא, וזה כבר יהיה סיפור שונה לגמריי. אם אין לכם רשיון או שאתם הנוסעים ברכב- אף פעם אל תתביישו להעיר לנהג אם אתם מרגישים שהוא נוסע בצורה מסוכנת. גם אם זה מישהו שאתם לא מכירים באופן ישיר- חבר של חבר, חברה של בן דוד, אבא של חבר. בסופו של דבר אתם עושים את הדבר הנכון ותחשבו שבכך אתם יכולים להציל את חייכם, חייהם, וחייהם של אנשים נוספים שעל הכביש. זו לא רק סיסמא יפה- זה ממש כך! אנחנו חייבים, כל אחד ואחת מאיתנו, לקחת אחריות על המצב העגום ששורר במדינה. לא ייתכן שבמדינה שבה תקציב הביטחון הוא הגדול ביותר ייהרגו הרבה יותר אנשים על הכביש מאשר מהמצב הביטחוני. אם כל אחד מאיתנו ישנה גישה ויחליט שאחת ולתמיד הוא משתנה ונוהג אחרת מספר ההרוגים בכבישים ירד משמעותית. הרוב המוחלט של תאונות הדרכים הקטלניות נגרמות עקב טעויות אנוש אשר יכולות להמנע אם רק ננהג לפי השכל הישר ולפי החוקים ולא לפי הרגש, הדחפים האמוציונאליים והאגו. החבר הכי טוב שלי נהרג כשחיכה בתחנת אוטובוס ונהג משאית אשר לא שמר מרחק מהאוטובוס, שעצר בתחנה, סטה לעבר התחנה, התנגש בו במהירות והרג אותו במקום. למראית עייין נראה כאילו זה הסוף של הסיפור העצוב הזה. אך ממש לא. זו הייתה רק ההתחלה. מאז הכל השתנה. לפתע, אין יותר חבר, אין יותר בן, אין יותר אח, אין יותר נכד. כל מה שהיה איננו כבר. הלוויה, שבעה, עליה לקבר, דיבורים על כל מה שעשינו יחד וכל מה שתכננו לעשות. ונקרעים. נקרעים מבפנים... ובוכים... בוכים את הנשמה... ושום דבר כבר לא יעזור. שום דבר כבר לא יוכל להחזיר אותו... זה קרה לפני שלושה חודשים ואין יום שעובר בלי שאני נזכר בו לפחות 5 פעמים. ולמה? כי נהג משאית לא שמר מרחק מהאוטובוס שלפניו. זה למה. כל כך פשוט, כל כך אידיוטי. וכן, זה קל להגיד "איזה נהג אידיוט" או "צריך לשים אותו בכלא לכל החיים" אבל זה לא יעזור. יעזור אם תגידו לעצמכם "אני אשמור מרחק" "כל פעם שאני אנהג אני אשמור על החוק. כי הוא שם מסיבה מאוד ברורה- להגן עלינו!" אז במקרה הזה זה היה אי שמירת מרחק. במקרה אחר אי תשומת לב ובמקרה אחר עברה אחרת. אז באמת, בואו נשנה גישה ונגיד לעצמנו שנשמור על החוקים. אין ספק שהם מצילים חיים! עכשיו מה שנותר לי לעשות זה רק לנסות למנוע את התאונה הבאה ואת הקורבנות הבאים. אז בואו ותעזרו לי לעזור לכולם. כלי התחבורה נועדו לקחת אותנו ממקום אחד למקום שני. בואו, ביחד, נהפוך את המקום השני הזה לא להיות הקבר! העתיד בידיים של כל אחד ואחת מאיתנו. אז בואו יחד נשנה אותו לטובה! בתודה, חבר שכול