מחפש שירים של בלוז

ledzepp8

New member
מחפש שירים של בלוז

שלום, אני חדש פה ואוהב מאוד לשמוע את לד זפלין ויש לי מלא מלא שירים שלהם. בקיצר רציתי לדעת אם יש למישהו פה המלצות לעוד שירים סטייל since ive been loving you , tea for one לא נראה לי שיש עוד כאלה של לד זפלין כי אני באמת מכיר הרבה שירים שלהם אבל אם יש גם של להקות אחרות בסגנון כזה שירים יפים להמליץ ?

MilkShack

New member
ממ

הסגנון של זפלין הוא הסגנון הכי אחיד מכל הלהקות שאני שומע... כאילו, בכל האלבומים יש להם את הסטייל הזפליני הלא משתנה שלהם. אבל עדיין, אם יש לך מלא שירים שלהם אני מניח שעלית כבר על השירים שדומים להם... אבל נראה לי שהייתי הולך על in my time of dying או Babe im gonna leavey you באמת אבל שאין שיר שממש מזכיר את סינס.

SaintJohn

New member
אני דווקא מחשיב את זפלין כמאוד מגוונים.

הם אמנם עושים הכל תחת מסגרת רוקיסטית כללית, אבל בתוך המסגרת הזאת הם נעים בקשת מאוד רחבה, יחסית ללהקות אחרות. גם בלאדות, גם בלוז, גם פולק, גם אינסטרומנטלי, ואפילו רגאיי. ואני אישית לא בטוח עד כמה הייתי אומר ש-Babe ו-In My Time דומים ל-Since ו-Tea For One, הם לא כאלה בלוזיים. למרות שיש בהם מהעוצמתיות שיש בשירים האלה. הייתי ממליץ על I Can't Quit You Baby, ואולי על I'm Gonna Crawl. קשה לי לחשוב על עוד שירים שבאמת דומים ל-Since ו-Tea For One. יש כל מיני שהם איטיים ועוצמתיים אבל הם לא כאלה בלוזיים, ויש כאלה שהם בלוזיים, אבל לא דומים לסגנון של שני השירים האלה.

MilkShack

New member
אלה שירים שקצת שונים מהסגנון שבו רוב השירים

מנוגנים... בגלל זה די קשה להמליץ על שירים דומים. ואני לא מסכים שזפלין להקה מאוד מגוונת. אינסטרומנטלי ובלאדות הם לא סגנונות.. ורגאיי זה ממש אחוז מכל השירים שלהם..

SaintJohn

New member
לא אמרתי שאלה סגנונות.

בכל מקרה אני לא נכנס לנושא של סגנונות/ז'אנרים/תתי-ז'אנרים, ומה מוגדר בתור מה. אני אומר שלדעתי זפלין היו מגוונים מבחינה מוזיקלית, בהתחשב בכך שהכל היה במסגרת כללית רוקיסטית. זה שהם היו להקת רוק, זה לא אומר שהשירים שלהם דומים אחד לשני. נכון שהרגאיי וגם הפולק מהוים מיעוט מתוך מה שזפלין עשו, אבל זה עדיין מעיד על הגיוון.

ledzepp8

New member
תודה על ההמלצות

את im gonna crawl ו- i can't quit you baby לא הכרתי האמת שירים יפים תודה על ההמלצה.

The Walrus

New member
זפלין לא באמת להקה מגוונת

יש להם סגנון שלהם והם מידי פעם מגוונים קצת או עושים משהו באמת שונה (כמו שירי הרגאיי שהזכרת), אך לרוב הם די דורכים במקום מבחינת סגנון, מה גם שמבחינת כלי נגינה הם מעולם לא באמת גיוונו מגיטרה-בס\קלידים-תופים... נסה לתאר שיר של לד זפלין במילים בלי לשיר אותו, ותראה אם תצליח לגרום למישהו אחר להבין לאיזה שיר אתה מתכוון. "נו, הזה עם הגיטרה והתופים... רוק כזה, מהיר..." אתה יודע כמה שירים של זפלין מתאימים להגדרה הזאת? תשווה את זה נגיד לkid a של רדיוהד, אולי האלבום הכי מגוון ששמעתי, ששם אשכרה כל שיר משתמש בכלי נגינה אחרים לגמרי (מלבד 2 שירים באמצע שמשתמשים בהרכב הסטנדרטי)...

למעלה