ו"מגי" הלוא היא מרגרט ת'אצ'ר, ראש ממשלת בריטניה מוזכרת כמה פעמים באלבום, ההתיחסות הברורה ביותר נמצאת בשיר: Get Your Filthy Hands Off My Desert, אני אנסה לכתוב משהו ארוך יותר על השיר מחר.
אני רואה אותו כהמשך של החומה.החומה מתאר תקופה של מלחמה והפיינל קאט הוא ה"חלום שאחרי".קולם יוצאים מהמקלטים מתחילים לחזור לחיים עם פחדים ממה שיקרה מהעולם החדש פחדים מאהבה ויחסים והשינויים שבעולם החדש.שיר הנושא נמצא אצלי במקום הראשון כשיר הכי טוב שנכתב אי פעם...יחד עם comfortably numb" בגלל שהוא תמיד מרגש אותי שהוא שואל את אהובתו מה היא תעשה אם היא תראה את החולשות שלו ואת הצדדים הפחות טובים שבו. בהופעות של ווטרס בשנת 84 ו 85 הוא שר את השיר gunners dream מתוך האלבום ובהופעות האחרונות ב 2002 הוא שר את get your filthy... ועוד משהו שאינני זוכר כרגע... גרסאות נפלאות לכמה שירים ניתן למצוא באלבום ההופעה till we meet agen של להקת the machine ישנו דיסק של דמואים שהם הגרסאות המקוריות של השירים באלבום אבל הוא אינו איכותי כמו האלבום המקורי והאהוב... דניאל
אני יודע שהרבה אנשים לא מחשיבים כלל את האלבום כי הוא נחשב לסולו של ווטרס ולא של הלהקה אז נאמר שזה אלבום הסולו הכי טוב של ווטרס בעיני בלי פסיכולדיה בלי רעס רק רגשות אמיתיים וזה הקסם שלו הנגיעות הרגישות והאישיות שבו.