מחפש שיר

ofirofir

New member
מחפש שיר

אני מחפש שיר ששר במקור ז´ילברטו ז´יל ואני חושב שגם שמעתי ביצוע שלו בעברית ע"י גידי גוב. השיר במקצב שקט וממש ממש יפה, אבל אין לי מושג איך קוראים לו. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

shellyland

New member
נראה לי שאתה מתכוון לשיר

Flor da Pele הידוע גם כ- O Que Sera, שיר הנושא מתוך הסרט "דונה פלור ושני בעליה" המוכר בעיקר בביצועו של שיקו בוארקי, אם כי יש לו גם ביצועים נוספים לא פחות יפים (גנגי, איך קוראים לזה ששר את את השיר באופן הכי מצמרר בדיסק שגנבת לי?) השיר מדבר על מהו "הדבר הזה" ששורף אותי מבפנים, שלוחץ לי על החזה, שאין לו תרופה, ואין לו הגיון, ואין לו ממשלה, ואין לו מידה... בגרסה העברית של גידי גוב השיר פותח במילים: הו, מה יהיה, מה יהיה, הגידי מה יהיה פה איתי ואיתך, הבטיחו אגדות לי ולך, לי ולך..." - כמובן, שום קשר למילים המקוריות.

ofirofir

New member
תודה רבה

ממש תודה. נראה לי שזה השיר הזה ואני טס לקאזזה להוריד אותו. אני אודיע עם זה באמת הוא !!!

shellyland

New member
אה... ../images/Emo5.gif

הייתי הרבה יותר שמחה אם היית מספר לי שאתה טס לחנות לרכוש את הדיסק, אתה יודע - זכויות יוצרים וכאלה...

caspit

New member
לא, זה של שיקו בוארקה, אבל מתי מבצע

את השיר באלבום (הנפלא!) "ארץ טרופית משגעת", למילים של אהוד מנור. קטעים מהשיר אפשר לשמוע, ואף למצוא את המילים, כאן.

adipo

New member
חחח, לא התכוונתי שהמקור שלו...

זה היה מנגד לכך שאמרו שגידי גוב הוא המבצע...

אתם מתעלמים לחלוטין מהפער בביצועים

לחברים שלום אני עוקב אחרי הדיון שלכם אודות השיר "הו מה יהי...ואני מתפלא שאינכם שמים לב ואינכם מזכירים את העובדה שהביצו של מתי כספי מכיל 3 "קומות" של השיר, בעוד שהביצוע של גידי גוב מכיל רק שתי קומות (מוזיקלית, כמובן). אשמח להוסיף פרטים למי שמבקש...אבל ברור שהביצוע של מתי כספי איכותי הרבה יותר. ואגב, יש ביצוע יפהפה בהופעה חיה של השיר הזה ( אולי של גורג´ בן?). הביצוע נמצא באוסף הנערה מאיפנמה שערך דובי לנץ הגדול והנפלא. לשיפוטכם. נעם

לשלי - הסבר מוסיקלי

לשלי היקרה שבוע טוב אכן המונח " קומות" אינו כל כך מוצלח אך אנסה להסביר. אם תקחי את שני הביצועים תגלי להפתעתך שהם אינם זהים בלחן באופן מלא. בביצוע של מתי כספי יש בית (8 שורות) אחר כך 8 שורות נוספות ב"פזה גבוהה יותר ואחר כך עוד 8 שורות בפאזה גבוהה עוד יותר. אצל גידי גוב, יש רק 2 "פאזות" בשיר, כך שמה שאצל מתי כספי נשמח כמו חלק חדש של השיר, אצל גידי גוב זו חזרה בעצם ל"בית". האמת היא שהרבה יותר קל פשוט לשבת ליד פסנתר ולהסביר זאת, אבל בטוחני שיש לך שמיעה טובה (ובוודאי טעם טוב...) ואם תשמעי את שני הביצועים, מיד תביני על מה אני מדבר. נעם

eldarinn

New member
ההסבר הוא פשוט

מתי כספי יודע לשיר וזה כל עיסוקו. גידי גוב הוא תרנגול צרוד שגם בסקאלות בינוניות נשמע גרוע.

קראולה

New member
אפרופו מתי

חברה שלי הייתה בערב השנה החדשה בהופעה של גרוניך וכספי בירושלים ובאחד ההדרנים היא עלתה ואילתרה על פציחה של שיר. אוף זה קשור לכאן ושכחתי את שם השיר. לא נורא זה יחזור לי.. בכל מקרה. אני/אנחנו כולנו בהתרגשות היטסרית ופרט רכילותי קטן... אותה חברה שלי הייתה תלמידה של עופר כלף הנודע בתקווה שהוא קורא שורות אלה ..................

אכן קראתי! האם שמה מתחיל באות "י" ?

יש לי תחושה כי אני יודע במי מדובר אבל אשמור על פרטיותה מקווה כי העניין תועד

shellyland

New member
אני לא אשמור על פרטיותה. קוראים לה

שיר
קראולה - מה היא שרה?

ofirofir

New member
טעות קשה בזיהוי !!!

אל תיבהלו מהכותרת. שמעתי את השיר אבל לצערי הרב הוא אינו השיר שחיפשתי. אני חושב שהשיר של גידי גוב, למרות שלא הצלחתי להשיג אותו, הוא הביצוע לשיר שכן חיפשתי. אם למישהו יש רעיון אני אשמח, אולי אם מישהו מכיר דיסק או אוסף שבו ניתן לשמוע את הביצוע של גידי גוב. ובנוגע להערה על כך שאני איני רוכש דיסקים מקוריים, אני דווקא כן. אבל אני לא ילך לחנות לחפש שיר מסוים, אני אוריד אותו קודם ואז יקנה את הדיסק.

the single

New member
יש עוד אופציה

גידי גוב שר עם מיקה קרני את "שהגשם יבוא" במקור AGUAS DE MARCO אני מכיר כמה גרסאות לשיר הזה בטח יש גם אחת של ג´ילברטו ג´יל. אם תהיה יותר ספציפי עם השיר של גידי גוב (שם שיר -סגנון -קטע מהמילים) אמשח לנסות לעזור.

ler

New member
אולי אתה מתכוון ל Aguas de Marco

שגידי גוב שר יחג עם מיקה קרני...? התיאור די מתאים אבל... הבעיה היא שהלחן הוא של אנטוניו קרלוס ז´ובים (ולא ג´ילברטו גיל)

ofirofir

New member
*** שיחקתם אותה !!! ***

שיחקתם אותה סינגל וler . זהו אכן השיר, והוא פשוט מצוין. יש לי את הגירסא של טום ג´ובין וצ´יקו בארקו. אני ממליץ לכולכם להוריד אותו ומייד אחר כך לרוץ לקנות את הדיסק. LOL ותהנו בפורום אופיר

למעלה