מחפש שנים... לא פחות...

Inoni

New member
מחפש שנים... לא פחות...

שלום... בסוף סרט המתיחות של יהודה ברקן "ניפגש בחוף" (ששודר שוב ביום שבת בלילה) יש מחרוזת שירים יפה, אולי מבוצעת על ידי הגבעתרון, רק הם נשמעים כך... מה שהכי מעניין אותי זה השיר שפותח את המחרוזת, קשה להבין את המילים, אבל שיר עם קצב נחמד והמילים שאני כן יודע זה משהו בסיגנון : "צא נא צא נא צא נא צא נא....".... "למושבה"..... "מעל ירח".... הם בעיקר חוזרים על הצמד "צא נא"... יש למישהו מושג אם זה באמת שלהם ומה שם השיר ???????? תודה!

../images/Emo92.gifלפחות שלושה דורות אחורה

זה שיר שסבתא שלי שרה לי כשהייתי קטנה. השיר הולך כך: צאנה, צאנה, צאנה, צאנה, הבנות תוראינה, חיילים במושבה. אל נא, אל נא, אל נא, אל נא, אל נא תתיראנה מבן חיל, איש צבא....וכן הלאה.

savion78

New member
צאנה הבנות וראנה- חיילים במושבה

פעם כשהייתי בכנס מקהלות בגרמניה היתה מקהלה מהולנד ששרה את זה. ואני לא הכרתי את השיר קודם,ופתאום שמעתי משהו שנשמע דומה לעברית! (ואח"כ הסתבר שזה אכן היה בעברית וגם הצטרפנו אליהן ושרנו ביחד). סתם אנקדוטה קטנה שנזכרתי בה...

Inoni

New member
תודה לשניכם../images/Emo24.gif עכשיו תאמרו לי

בבקשה, באיזה דיסק אפשר למצוא את השיר הזה ???? יש את זה בחנויות כמו טאוור רקרודס ??? אני מעדיף לשאול פה ולא בחנות... ינון.

שקדי

New member
בתקליט ויניל של פעם

של הגבעטרון שנקרא''הגבעטרון שרים מחוף אל חוף'' שיצא לרגל סיור הלהקה לארה''ב היתה אז מחרוזת שנקראה בפי הלהקה מחרוזת צאנה צאנה אין לי מושג אם המחרוזת יצאה על סי די....בטח כן....אני אבדוק

וכנראה שההשראה לצאנה וראינה שבשיר

הגיעה מאותו "צאנה וראינה" שהיה ספר נשים באירופה (חובה בכל בית)שהינו תרגום פרשות השבוע לאידיש. ובמקהלות נוהגים לשיר אותו בקאנון. .ועכשיו ..והבנים ...והבנות וכולם ביחד

מוגג

New member
כן?

המקור קצת יותר קדום: צְאֶנָה וּרְאֶינָה בְּנוֹת צִיּוֹן בַּמֶּלֶךְ שְׁלֹמֹה בָּעֲטָרָה שֶׁעִטְּרָה לּוֹ אִמּוֹ בְּיוֹם חֲתֻנָּתוֹ וּבְיוֹם שִׂמְחַת לִבּוֹ. (שיר השירים ג)

למעלה