מחפש שרת אורח

Tomy48

New member
מחפש שרת אורח

בוקר טוב וחג שמח

אני מחובר דרך בזק ו 012 (לא בנדל של השוק הסיטונאי ). מזה מספר ימים יש לי בחלק מהאתרים בעיות התחברות לרשת, נכתב לי בשורת המצב "מחפש שרת אורח" למיטב הבנתי בעיית dns.
בעזרת תמיכה של 012 שינינו את שרת ה dns במחשבים הנייחים לידני 8.8.4.4 במקום אוטומטי והבעיה הסתדרה במחשבים הנייחים, אך נותרה בטלפונים החכמים ובטאבלט המחוברים בוויפי.
בזק מאשימים את 012 ואילו 012 טוענים שהראוטר תקול.
מה דעתכם? מי צודק ומי מנסה סתם להתנער ?

תודה.

rafid1

Active member
מנהל
בזק לא קשורים לעניין, ו012 יהיו צודקים

אם תגדיר את הDNS של 012 באחד המחשבים והבעיה תמשיך.
לא ניסיתי, אבל מה הבעיה להגדיר DNS של גוגל גם בניידים? לפחות לבדיקה?

Tomy48

New member
DNS

תודה
מענין אך 012 אמרו להגדיר ידנית את ה- DNS של גוגל ולא שלהם......

כיצד מגדירים DNS ידני בטלפונים חכמים (ניידים?)?

rafid1

Active member
מנהל
הגדרת DNS בטלפון "חכם"

ניתן לשנות בטלפון נייד את הגדרת הרשת מDHCP (אוטומטי) לIP סטטי +DNS בהגדרות "מתקדמות" של WIFI (לחיצה ארוכה כשהחיבור פעיל).
הבעייה ששני הדברים, לפחות אצלי, הולכים ביחד, ולהשאיר IP סטטי בסלולארי - זה לא ממש רעיון טוב אם אתה בפועל גולש במספר רשתות.
&nbsp

Tomy48

New member
תודה.

הצלחתי להגדיר.

לגבי ה- IP הסטטי וה- DNS זו הגדרה בטלפון פר רשת וויפי ולכן לא אמור להפריע שמתחברים לאחרות, נכון?
מה שבנוסף צריך להגדיר לדעתי גם את ה- IP הסטטי של הטלפון הנייד בראוטר, על מנת שלא תהיה התנגשות, אם מכשיר אחר יתחבר שהטלפון לא מחובר ויקבל את - IP של הטלפון.
בנוסף, מתעוררת בי השאלה האם להיות צודק או חכם, צודק להמשיך להתווכח עם בזק ו- 012, חכם להגדיר ל- DNS קבוע של גוגל לראות שהכל עובד ולהניח להם....

rafid1

Active member
מנהל
צודק, פר - רשת (בניגוד לPC...)

וכן, אתה צריך לתת IP מחוץ לטווח הDHCP שמוגדר בנתב.
לגבי צודק או חכם - זה בהחלט שאלה לשיקול דעתך. אני הייתי עובר ספקית אם זה היה מפריע לי... הכי פשוט...

Tomy48

New member
תודה.

עזרת לי מאוד.
הגדרתי DNS של גוגל גם בנייחים וגם בטלפונים, בינתיים נראה אחלה.

חג שמח.

Tomy48

New member
מחשבה נוספת...

בחיטוט בתפריטי הראוטר מתברר שה- DNS הראשי הוא 188.138.97.57 (איזה שרת גרמני בבעלות heg mass).

והמשני 8.8.8.8 של גוגל.

למה לא לשנות את ה- DNS בראוטר?

אז אולי בכל זאת 012 צודקים ?

cheif

Member
מנהל
תשנה בראוטר

ואז לא תצטרך להתעסק עם שינויים במחשבים, בטלפונים ובטאבלטים. זו הדרך ההגיונית ביותר.

rafid1

Active member
מנהל
הנתב אמור למשוך DNS אוטומטית מ012

אם אתה "חיבלת" בו - שלח להם מכתב התנצלות...

למעלה