מחפש תחליף לחלבון באוכל הודי - שאלה מתאתגרת

yair_bar

New member
מנהל
מחפש תחליף לחלבון באוכל הודי - שאלה מתאתגרת

בזמן האחרון אני מבשל לא מעט אוכל הודי.

השילוב המקובל עם הרטבים ההודיים שאני מכין הוא חזה עוף או גבינת פאניר.

אגב, אין לי פאניר ונסיון להכין לא הניב תוצאה רצויה, ולכן אני משתמש במקום בג'יבנה.

עכשיו רציתי לנסות להמיר את הגבינה במרכיב עיקרי אחר.

ניסיתי פעם אחת טופו וזה לא זה...

חשבתי לפנות לעולם הירק. אבל יש כמה מגבלות - לא תפוח אדמה, לא כרובית, לא פטריות ולא קישוא.

מישהו יכול לחשוב על רעיון אחר?
 
קטניות הן כנראה לא הכיוון?

כי כשאומרים חלבון, אני ישר חושבת בכיוון הזה.
עדשים? חומוס?
אפשר כמובן לטחון
 

מיכי 10

Member
אם בא לך על עדשים, יש יופי של מתכונים באינטרנט!

יש לי חבר (שהיה בהודו פעמיים ומאוהב בה), שמצא מתכון באינטרנט, ואותו הוא מכין מדי פעם, בהתלהבות רבה. פעם הוא הזמין אותי לביתו להשתתף בשמחתו: הכנּו ביחד וגם אכלנו ביחד, והיה בהחלט נחמד. הוא הוסיף בצלחות אורז בשמתי פשוט ומצויין, שגם אותו הכנו ביחד. השילוב היה טעים!

היום נורא טרנדי לכתוב על כל אוכל שזה "אוכל מנחם". אני לא סובלת את ההגדרה הזאת, אבל על האוכל הזה באמת אפשר לומר כך - מי שאוהב את הביטוי.

מה שאנחנו אהבנו במיוחד, זה שכותב הבלוג והמתכון, גל, כתב ש"הרֵיח פסיכי". זה ממש שעשע אותנו.

אז אני מקווה שמותר כאן לתת קישורים מהאינטרנט. אני לא מתהדרת בנוצות לא לי, אלא מביאה דבר בשם אומרו.
זה נמצא ב"פתיתים. בלוג אוכל" והמתכון הוא: "דאל עדשים ותפוח עץ":
http://www.ptitim.com/lentil-dhal/

עוד מתכון שלא ניסיתי, אבל נראה קל ופשוט יותר, מאתר הצמחונות והטבעונות הישראלי:
http://veg.anonymous.org.il/art233.html
 

TCHM

New member
כתחליף לפניר נסה גבינת חלומי...הכי מתאימה

כי היא לא נמסה בבישול.
כתחליף אחר נסה קוביות סייטן שסופג נהדר את הטעמים
או רצועות סויה ,או כל צורה אחרת מהמבחר שם. אני ניסיתי
את רצועות עוף קצרות ויצא מצוין.
 

yair_bar

New member
מנהל
תודה על הרעיונות

האמת שגבינת חלומי היה תחליף הפאניר הראשון שעשיתי בו שימוש והוא באמת טעים. אבל אחרי שניסיתי עם ג'יבנה היה גם טעים ויותר זול אז המשכתי עם זה.
&nbsp
אף פעם לא ניסיתי סייטן או תחליפי בשר אחרים - טעים?
 

TCHM

New member
לא רע בכלל...

היתרון הוא בתכונתו בספיגת נוזלים וטעמים.
גם רצועות הסויה מצוינות.
 
אמנם תעשייתי אבל מוצלח חזה בגריל מן הצומח.

מכינה לצמחונית שלי כמלית לממולאים. מאוד מוצלח עם טעם מעט מעושן.של טבעול.
 
הודי

שלום
מה האוכל ההודי החביב עליכם?
מה הייתם מביאים מהודו (תבלינים)?
מה עם רמת החשיפה לזיהום שיתם מוכנים להחשף לו לו נסעתם לשם?
 

גםאני5

New member
זה כבר נושא לשירשור חדש, תתחיל אתה ואענה לך שם..

 
למעלה