מחפש תחנה בי-ם המודדת קרינת UVI לפרויקט אקדמי

amaryeh

New member
מחפש תחנה בי-ם המודדת קרינת UVI לפרויקט אקדמי

שלום למומחי האקלים. אני סטודנט להנדסה ולצורך כיול מחפש מקור מידע יומי של מדידת קרינת uv (לא תחזית) באיזור ירושלים. בינתיים באתר של משרד החקלאות מצאתי רק תחנות עם מדידת קרינה בW/m^2, שזה לא ניתן לתרגום ישיר לרמת קרינת uvi המחייבת מדידת הקרינה של uva, uvb והכפלה במקדם ״תגובה״.
לפי האתר של השירות המטאורולוגי יש תחנה בגבעת רם המודד את כל סוגי הקרינה, אבל לא מצאתי איפה המדידות שלו מתפרסמות.
מקווה שתוכלו לייעץ לי, תודה מראש

מדידות קרינת שמש בארץ

תחנות מטאורולוגיה חקלאית מודדות (אם בכלל) רק קרינה גלובלית כי זה מה שמעניין את החקלאים.

רוב תחנות השמ"ט לא מודדות קרינה בכלל, מעטות מודדות קרינה גלובלית, ומעטות עוד יותר (אם יש בכלל עוד חוץ מגבעת רם?) מודדות את "כל סוגי הקרינה". כל סוגי הקרינה לצורך העניין = קרינה גלובלית, ישירה ומפוזרת (יש ביניהן קשר מתמטי פשוט). אבל זה עדיין לא עונה על השאלה שלך.

בקישור הבא נרמז שיש מדידות שמ"ט של קרינת UV פרופר, אולם אני לא מצאתי גישה אליהן במאגר הנתונים. נרמז שיש גם מדידות שנערכות ע"י אוניברסיטת ב"ג.

http://www.ims.gov.il/IMS/CLIMATE/LongTermRadiation/UVRadiation.htm

אני מציע לפנות לשמ"ט, למחלקה למדעי האטמוספירה באוניברסיטה העברית ולמחלקה הרלוונטית באב"ג שמפעילה את התחנות המדוברות לעיל (לנסות לדלות קצה חוט במה מדובר, בשמ"ט קרוב לוודאי ידעו).

למעלה