מחפש תמיכה לאישתי?!

מחפש תמיכה לאישתי?!

שלום, אישתי מתחילה להתחרפן
בבית בשבועות האחרונים, התינוקת כבר בת 4 חודשים.
לחזור לעבודה לא שייך עכשיו לפני החופש וגם היא לא רוצה לחזור לעבודה שלה מלפני הלידה.

לא היה את זה בלידות קודמות, כאילו האנרגיות שלה הולכות ונגמרות מהישיבה בבית.
מחפש רעיונות בשבילה מה לעשות בזמן הפנוי. משהו שימלא אותה עם עשייה קצת יותר מהדברים של הבית.

debby12

New member
מנהל
אני מבינה אותה....

גם אני התחרפנתי בבית, בכל פעם, ואחרי הרבה פחות מ-4 חודשים.

לא הבנתי למה "לא שייך" לחזור לעבודה. הכוונה היא שהיא מורה ולכן לא עובדת בקיץ, או שזה מכיון שיש ילדים אחרים לטפל בהם שיהיו בחופש?

תן קצת יותר פרטים כדי שנוכל לתת הצעות מועילות יותר - בני כמה הילדים האחרים? כמה רחוק גרים ההורים ועד כמה הם עוזרים? מה אשתך אוהבת לעשות - יש לה תחביבים?

בתור התחלה, שיעור התעמלות שבועי בקבוצה יכול להציל נפשות אם יש משהו שהיא אוהבת.

hatalya

New member
רעיונות

אולי יעזור לה למצוא פעילויות מותאמות לחופשת לידה למשל, סדנת עיסוי תינוקות חוג ליווי התפתחותי יוגה לאם ולתינוק התעמלות עם עגלות ... ויש גם מעגלי שיח נשי סדנאות הורות מפגשי מניקות של ליגת לה לצ׳ה ... יש המון דברים לעשות. אבל הכי הכי חשוב - תבין אותה, תכיל אותה, תשאל אותה כל הזמן מה שלומה, הרבה חיבוקים והרבה מגע (זה עוזר למניעת דיכאון), פרגן לה ותגיד לה שהיא אלופה והכי טובה בעולם!

מניסיון זה לא פשוט

אני בבית מאז שמירת הריון שהתחילה 3 חודשים כמעט לפני הלידה ועכשיו כבר חודשיים בבית ובתכנון להישאר עד שהקטנה תהיה בת שנה בערך, אולי טיפה קודם וזה לא פשוט.
אני די מתחרפנת אם אני בבית ומאוד מנסה להעשיר את הימים שלי בלהיפגש עם אנשים, להסתובב, ללכת לפעילויות שונות וכו'.
&nbsp
אני לא יודעת אם יש כאלה בקופת חולים אבל אני למשל הולכת למפגשים של אמהות טריות- כל שבוע זה נושא אחר וזו שעה וחצי שמדברים על דברים שקשורים להורות ומקבלים טיפים. ככה כבר הכרתי 2 חברות שהתחברנו מעבר למפגשים. יש מלא חוגים- חלק חוגי התעמלות לאישה שמשלבים את התינוק, יש חוגים שקשורים ישירות לתינוקות כמו חוגי שחייה, חוגי עיסוי תינוקות ועוד...
&nbsp
חשוב כמה שיותר לצאת מהבית במיוחד אם יש יום קשה- לעשות הכל כדי להתארגן ולצאת.
&nbsp
אתה כותב שבעבר בלידות הקודמות זה לא היה ככה- זה הגיוני מאוד שהיא תהיה עייפה ופחות אנרגטית כי יש עוד ילדים, הרבה פחות שינה והיא כבר לא בת 16.
&nbsp
תהיה שם בשבילה, אל תבקר אותה, אל תנסה לנהל לה את היום שלה (בעלי ניסה, הוא לא יחזור על הטעות הזו...).
&nbsp

למעלה