מחפש תשובה...אם יש...

lupland

New member
מחפש תשובה...אם יש...

היי לכולם. טוב.לשם שינוי מכתב קצת פחות הומוריסטי ויותר ריאליסטי. מחר בוקר אני אמור להגיש למזכירה הרפואית של ביטוח לאומי מסמכים אחרונים לפני שהוועדה תחרוץ את דיני לעת עתה. הבעייה שבגללה אני פונה אליכם ואולי אל המנוסים שכאן היא שבפגישה האחרונה שלי עם הראומטולוג שלי אמרתי לו כי ביקש ממני הרופא שבחן אותי מטעם ביטוח לאומי "להמציא" לו מכתב מהראומטולוג שלי ובו מפורט תהליך "ההתדרדרות" במצבי בחודשים האחרונים. הראומטולוג שלי טען בפני כי במסמך אשר מסכם את פגישתנו (כנראה שמתם לב כי מעתה הרופאים מחויבים להשתמש במחשב בלבד ולאחר מכן להדפיס לחולה את סיכום הפגישה התקופתית על דף) ובכן בדף זה מצויין כמויות הכדורים השונים שאני נאלץ לקחת וכמו כן כמה מילים אשר הוא סיכם ממה ששמע ממני. כמו כן הוא הוסיף כי בשל כך שגם הוא עצמו משתתף בוועדות כאלו ואחרות הוא מוצא כי מסמך זה מספק ומספיק. את הימים האחרונים מאז הפגישה איתו העברתי בלא מעט מחשבה מה עלי לעשות.והגעתי למסקנה אשר הבאתי אותה לפועל כבר והיא-כתיבת מכתב אישי שלי. אין לי ספק שלא זה מה שביקש אותו רופא מהוועדה.אחרי הכל הוא ירצה לקרוא מכתב שנכתב ע"י "עמית" כמו כן על מנת להסיר כל ספק טילפנתי לפני כמה דקות שוב לראומטולוג שלי ושוב נדחתי באותן הטענות. כמו כן אמרה לי המזכירה הרפואית מהביטוח הלאומי כי מכתב ע"י רופא פרטי ילקח בחשבון בדיוק כמו שזה נשמע.(רמז לכך כי עדיף לחסוך גם את הזמן וגם את הכסף) אז מה אתם אומרים חברה.יש רעיון יצירתי למישהוא?לי עצמי אין שום בעייה להגיש את המכתב האישי שלי.נהפוך הוא.זהו מכתב הרבה יותר אמין שנכתב ע"י פרופסור אסף מנסיונו האישי של כמעט 5 שנים עם הלופוס. המשך יום חורפי ונעים לכולם אסף

שאנל

New member
זה יזיק?

המכתב כבר קיים, הכסף כבר שולם, איך זה יכול להזיק ? לדעתי... תצרף אותו לשאר המסמכים אותם אתה מגיש לוועדה. בהצלחה

lupland

New member
היי שאנל

היי שאנל. תודה רבה על תגובתך.אכן.לא נראה לי כי יוכל להזיק.נחכה ונראה. אסף

ל3

New member
הי אסף

אני ,כמו אחרים פה, בדעה כי המכתב בטח לא יכול להרוס את מה שכבר ישנו ואולי להיפך- לשפר. אם אתה תובע את משרד הביטחון לדוגמה אתה נדרש לכתוב מכתב שהוא מעין הצהרה בו אתה מפרט במילים שלך את הבעיה הבראותית שלך, כיצד אתה סובל ממנה ומדוע אתה תובע. אני חושבת שאם אתה כבר רושם מכתב שכזה, כדאי באמת לציין מדוע דווקא עכשיו החלטת לתבוע, לציין עד כמה מצבך מקשה מבחינת תפקוד מקצועי וכו. אין ספק שצריך להעצים את הדברים כי כמו שכבר אמרת , אם אינך גוסס אף אחד לא מתייחס. בנוסף אספי, אם כישרון כתיבה כמו שלך הם יהיו צריכים להיות כסילים גמורים כדי להתעלם ממנו. אתה כותב בכל כך הרבה כישרון ואמיתיות ואין סיבה שלא תשתמש ביכולת הזו שלך כשצריך בהצלחה

lupland

New member
רציתי להוסיף אבל...

שירי היקרה לי מכל. אני מוחנף.נרגש.ו... הייתי מוסיף עוד כמה מחמאות אבל ריטה החלה "לחשוף" את המזימה שלי מאחורי המקלדת ולכן אני צריך לשקול כל מילה מעתה. אמרתי לך ריטה לפני...אסור.אסור.אסור להפחיד גבר הוא...הוא...הוא...כל כך רגיש שהוא...נבהל שירי איך היה בלימודים...שאלו עלי?

lupland

New member
היי סניורה

היי קרן.תודה רבה על הגיבוי אסף נב: ד"ש ללוקי ולתוכי.

ביטוח לאומי - מנסיוני האישי

אסף שלום. ראשית הרשה לי לאחל לך בהצלחה בכל דרכך בניבכי הביטוח הלאומי, על כל נפתוליו ותלאותיו. שנית ברצוני לחלוק איתך את הרפתקאותי עד כה עם המוסד הנ"ל, ואולי גם אחרים יוכלו להפיק תועלת.. לא הבנתי את מטרת פנייתך לוועדה, האם להכרת נכות לגמלה, או לכל צורך אחר. אני פניתי לוועדה לפטור ממס הכנסה. מסתבר שישנה אפשרות לקבלת נכות לצורכי פטור ממס הכנסה. לפי החלטת הוועדה. ישנן מחלות המקנות בחוק פרקי זמן קצובים לאחוזי נכות מזכים. אם התקבל אישור של 90 אחוז ומעלה לפרק זמן מסוים, אזי לפרק זמן זה יש פטור של 100 מהמס. לדוגמא - התקף לב (לא עלינו, טפו טפו טפו..) מזכה כמעט אוטומטית לששה חודשי נכות 100 אחוז. הווה אומר ששה חודשי פטור ממס. שיכולים להגיע לסכומים נכבדים, תלוי כמובן בהכנסה. ובכן לעניננו - מחלת הלופוס איננה מזכה אוטומטית - אבל במרבית המקרים - יש הענות מצד הוועדה למתן אחוזי נכות זמניים, באחוזים משתנים ולפרקי זמן משתנים. ולהלן תאור המקרה שלי, ואחריו - מספר הצעות מועילות, למי שיש כמובן סבלנות לקרוא עד הסוף. ושוב - ללא הרבה הומור, רק תיאור יבש של המצב: לאחר אישפוזים חוזרים שלי לתקופה מצטברת של מספר חודשים, עם הסתבכויות רבות וטיפולים מיוחדים (תהליך שכמעט כל אחד מאתנו עבר, בדרכו, פחות או יותר) הגשתי את הטפסים בביטוח הלאומי לבדיקה בוועדה. לאחר תשלום אגרה של כמה מאות שקלים, זומנתי לוועדה, לאחר משלוח כל התעודות הרפואיות והצילומים. הוועדה מתכנסת בין פעמיים לשלוש בשנה, כך שההמתנה נמשכת בדר"כ מספר חודשים. בהגיעי לוועדה כמעט לא נתנו לי לפתוח את הפה... הכל ברור, אין מה להוסיף... התיק הרפואי שלך מדבר בעד עצמו. עברנו עליו, תקבל תשובה הבייתה. שלום. ואכן – קיבלתי תוך שבועיים מכתב הבייתה, עם אישןר הוועדה לנכות של 100 אחוז לתקופה של חודשיים (תקופה החופפת את האישפוז הראשון בלבד, מתוך שלושה שנמשכו, ביחד כ – שבעה חודשים), ועם 49 אחוזי נכות לצמיתות. מיד בקבלי את החלטות הוועדה הגשתי ערר. שוב טפסים, ותוצאות בדיקות, וטיעונים לעונש (סליחה, טיעונים לזכאות, לדעתי...). שוב תשלומי אגרה, והמתנה לחצי שנה נוספת. וזימון לועדת ערר. ועדת הערר כללה כבר רופאים בכירים יותר, חמישה במספר. הפעם הכנתי את טיעוני בצורה משכנעת קצת יותר: פרט לתיקים הרפואיים המצולמים במלואם, עם כל צילומי הרנטגן, ותוצאות סי טי ואולטרא סאונד, ומה לא – צרפתי טבלא כרונולוגית של כל קורותי מרגע האיבחון הראשוני: טבלא הכוללת תאריך, בדיקה, תוצאה, טיפול, תרופות, וכל הפרטים הרלוונטיים שמצאתי לנכון. טבלא זו, מגובה כמובן בכל הדוחות הרפואיים צילמתי בארבע העתקים לחברי הוועדה. בהיכנסי לועדת הערר התחלתי את דברי בכך שביקשתי מכבודם, הפעם, להקדיש לי מזמנם ולשמוע את אשר בפי, עד הסוף, ובניחותא, שלא כמו הועדה הראשונה. ואכן זה נראה לגמרי אחרת, כאשר פתחתי ואמרתי שכל הניירת שהבאתי אליהם מהווה את הסיפור האובייקטיבי של מהלף המחלה, אולם ברצוני להדגיש בפניהם גם את הצד הסובייקטיבי – מה אני עברתי בכל התקופה הזו. באיזה מצב סיעודי הייתי - עם כל התיאורים הפלסטיים ביותר. ומתאריך עד תאריך. וכמו במשפט של עבריין תנועה מועד, שבו התובע מגולל בפני השופט את כל מסכת ההרשעות הקודמות של העבריין – כך אני, מגולל בטבלא את כל הקורות אותי, לפי תאריכים. ההתייחסות הפעם הייתה שונה. למרות שעדיין אין תשובה על ההחלטה, הרושם שלי הוא שתהיה היענות רצינית יותר. אם יהיה עניין למישהו – אני מוכן לדווח על ההחלטה ברגע שאקבל אותה. אין סיבה לא לעשות זאת כמוני. והעצות שניתן להעלות: 1.שמירה על כל הדוחות הרפואיים, צילומים, תוצאות בדיקות, גליונות שיחרור מאישפוזים, חוות דעת וכל הניתן להשגה, הנראה רלוונטי. 2. להכין טבלא מפורטת, כרונולוגית של כל תאריכי הבדיקות, האישפוזים, הטיפולים, התרופות, וכל שאר הדברים להם יש תיעוד מלווה. (קל למדי לכל שולטי הקאסל שבינינו) 3. לעמוד בפני הועדה בצורה אסרטיבית, לא להילחץ ולא לוותר על הזכות להעלות את כל הטיעונים. יש אפילו, כך שמעתי, בקשות מלוות בועדה עם ייצוג של עורך-דין. 4. והכי חשוב – לא להסס מלהגיש ערעור אם החלטת הוועדה לא רנאית לכם. בהצלחה לכולם. ואשמח לענות על כל שאלה, במידה ותתעורר, ובמידת היכולת. מקווה שכל הנ"ל היה לתועלת, במיוחד לכל מי שעמדה לו סבלנותו לקרוא ולהגיע עד כאן. בהצלחה לכולם. עם הרבה קור רוח, ובריאות דרור

מנסיוני האישי - בתקווה שיעזור

אסף שלום. ראשית הרשה לי לאחל לך בהצלחה בכל דרכך בניבכי הביטוח הלאומי, על כל נפתוליו ותלאותיו. שנית ברצוני לחלוק איתך את הרפתקאותי עד כה עם המוסד הנ"ל, ואולי גם אחרים יוכלו להפיק תועלת.. לא הבנתי את מטרת פנייתך לוועדה, האם להכרת נכות לגימלה, או לכל צורך אחר. אני פניתי לוועדה לפטור ממס הכנסה. מסתבר שישנה אפשרות לקבלת נכות לצורכי פטור ממס הכנסה. לפי החלטת הוועדה. ישנן מחלות המקנות בחוק פרקי זמן קצובים לאחוזי נכות מזכים. אם התקבל אישור של 90 אחוז ומעלה לפרק זמן מסוים, אזי לפרק זמן זה יש פטור של 100 מהמס. לדוגמא - התקף לב (לא עלינו, טפו טפו טפו..) מזכה כמעט אוטומטית לששה חודשי נכות 100 אחוז. הווה אומר ששה חודשי פטור ממס. שיכולים להגיע לסכומים נכבדים, תלוי כמובן בהכנסה. ובכן לעניננו - מחלת הלופוס איננה מזכה אוטומטית - אבל במרבית המקרים - יש הענות מצד הוועדה למתן אחוזי נכות זמניים, באחוזים משתנים ולפרקי זמן משתנים. ולהלן תאור המקרה שלי, ואחריו - מספר הצעות מועילות, למי שיש כמובן סבלנות לקרוא עד הסוף. ושוב - ללא הרבה הומור, רק תיאור יבש של המצב: לאחר אישפוזים חוזרים שלי לתקופה מצטברת של מספר חודשים, עם הסתבכויות רבות וטיפולים מיוחדים (תהליך שכמעט כל אחד מאתנו עבר, בדרכו, פחות או יותר) הגשתי את הטפסים בביטוח הלאומי לבדיקה בוועדה. לאחר תשלום אגרה של כמה מאות שקלים, זומנתי לוועדה, לאחר משלוח כל התעודות הרפואיות והצילומים. הוועדה מתכנסת בין פעמיים לשלוש בשנה, כך שההמתנה נמשכת בדר"כ מספר חודשים. בהגיעי לוועדה כמעט לא נתנו לי לפתוח את הפה... הכל ברור, אין מה להוסיף... התיק הרפואי שלך מדבר בעד עצמו. עברנו עליו, תקבל תשובה הבייתה. שלום. ואכן – קיבלתי תוך שבועיים מכתב הבייתה, עם אישןר הוועדה לנכות של 100 אחוז לתקופה של חודשיים (תקופה החופפת את האישפוז הראשון בלבד, מתוך שלושה שנמשכו, ביחד כ – שבעה חודשים), ועם 49 אחוזי נכות לצמיתות. מיד בקבלי את החלטות הוועדה הגשתי ערר. שוב טפסים, ותוצאות בדיקות, וטיעונים לעונש (סליחה, טיעונים לזכאות, לדעתי...). שוב תשלומי אגרה, והמתנה לחצי שנה נוספת. וזימון לועדת ערר. ועדת הערר כללה כבר רופאים בכירים יותר, חמישה במספר. הפעם הכנתי את טיעוני בצורה משכנעת קצת יותר: פרט לתיקים הרפואיים המצולמים במלואם, עם כל צילומי הרנטגן, ותוצאות סי טי ואולטרא סאונד, ומה לא – צרפתי טבלא כרונולוגית של כל קורותי מרגע האיבחון הראשוני: טבלא הכוללת תאריך, בדיקה, תוצאה, טיפול, תרופות, וכל הפרטים הרלוונטיים שמצאתי לנכון. טבלא זו, מגובה כמובן בכל הדוחות הרפואיים צילמתי בארבע העתקים לחברי הוועדה. בהיכנסי לועדת הערר התחלתי את דברי בכך שביקשתי מכבודם, הפעם, להקדיש לי מזמנם ולשמוע את אשר בפי, עד הסוף, ובניחותא, שלא כמו הועדה הראשונה. ואכן זה נראה לגמרי אחרת, כאשר פתחתי ואמרתי שכל הניירת שהבאתי אליהם מהווה את הסיפור האובייקטיבי של מהלף המחלה, אולם ברצוני להדגיש בפניהם גם את הצד הסובייקטיבי – מה אני עברתי בכל התקופה הזו. באיזה מצב סיעודי הייתי - עם כל התיאורים הפלסטיים ביותר. ומתאריך עד תאריך. וכמו במשפט של עבריין תנועה מועד, שבו התובע מגולל בפני השופט את כל מסכת ההרשעות הקודמות של העבריין – כך אני, מגולל בטבלא את כל הקורות אותי, לפי תאריכים. ההתייחסות הפעם הייתה שונה. למרות שעדיין אין תשובה על ההחלטה, הרושם שלי הוא שתהיה היענות רצינית יותר. אם יהיה עניין למישהו – אני מוכן לדווח על ההחלטה ברגע שאקבל אותה. אין סיבה לא לעשות זאת כמוני. והעצות שניתן להעלות: 1.שמירה על כל הדוחות הרפואיים, צילומים, תוצאות בדיקות, גליונות שיחרור מאישפוזים, חוות דעת וכל הניתן להשגה, הנראה רלוונטי. 2. להכין טבלא מפורטת, כרונולוגית של כל תאריכי הבדיקות, האישפוזים, הטיפולים, התרופות, וכל שאר הדברים להם יש תיעוד מלווה. (קל למדי לכל שולטי הקאסל שבינינו) 3. לעמוד בפני הועדה בצורה אסרטיבית, לא להילחץ ולא לוותר על הזכות להעלות את כל הטיעונים. יש אפילו, כך שמעתי, בקשות מלוות בועדה עם ייצוג של עורך-דין. 4. והכי חשוב – לא להסס מלהגיש ערעור אם החלטת הוועדה לא רנאית לכם. בהצלחה לכולם. ואשמח לענות על כל שאלה, במידה ותתעורר, ובמידת היכולת. מקווה שכל הנ"ל היה לתועלת, במיוחד לכל מי שעמדה לו סבלנותו לקרוא ולהגיע עד כאן. בהצלחה לכולם. עם הרבה קור רוח, ובריאות דרור

lupland

New member
תודה דרור

וואו וואו דרור אחי היקר. אינני יודע מה עבר עלייך עד לתביעה שעלייה פירטתה בצורה מאוד יפה. אני.כל "חטאי" הוא כי עזבתי את העסק המשפחתי והחלטתי לצאת לדרך אם ניתן לכנות זאת "בטרם זמן". כלומר.לאחר לא מעט קריאה כאן.ולא מעט מחשבה.החלטתי לראות אם אוכל לקבל "הכרה" הן מביטוח לאומי והן ממס הכנסה עוד לפני שאצטרך להיתאשפז בעתיד בעקבות לא עלינו מה שיבוא. כל כך הייתי רוצה לכתוב שמצבי הבריאותי "קל" יחסית אבל לאחר הדיון שהיה כאן לפני שלושה חודשים בנוגע לחיסון השפעת אם צריך או לא ואני התרברבתי שכבר 4 שנים אני מקבל ושום דבר לא קרה והנה...השנה תפסה אותי השפעת... בכל אופן אני חושב שכל המצב שלי כמו של רבים אחרים הוא בבחינת "זיוף". אינני חושב שאותו פרדניזון "מחולל הנפלאות" אמור להיות דבר טבעי ונורמלי שצריך לצרוך אותו כל החיים.ולפיכך כל כדור ממנו בבחינת עוד כדור מיותר. לפי מה שכתבת ולפי מה שאני מסתכל עלי. "הקייס" שלי חלש יחסית אבל אם כבר שילמנו את הכמה מאות שקלים אז...ננסה. בכל אופן.תודה לך על הזמן שהקדשת לענות. איך מזג האויר בירושלים? כבר יש שלג?

ritosh

New member
שלום דרור.../images/Emo140.gif

יהיה עניין לכולנו לשמוע על תוצאות ועדת הערר! ועוד דבר, בכל ועדה של המל"ל מותר ורצוי, למי שיכול להרשות לעצמו, להיות מיוצג ע"י עו"ד. ביי, ריטה

ritosh

New member
היי אסף.

לא צריך טובות מהראומטולוג.אני מאמינה שיש לך את כל המכתבים מכל הביקורים שלך אצלו בתקופה האחרונה. הסיכומים האלו אמורים להראות או "להוכיח" לנבלות(סליחה)את ההדרדרות במצבך הרפואי. כמו שדרור כתב, המכתב האישי שלך לא יזיק. עצתי לך, שמור את האנרגיות לוועדת הערר העליונה כי בדרך כלל, בוועדה הראשונה לא מקבלים את אחוזי הנכות האופטימלים. קפוץ לאתר נפגעי מל"ל בתפוז.
דרך אגב, מחר אני בוועדה רפואית בבית לוינשטיין. אולי נפגש....

lupland

New member
ריטה.לא לקלל.יש הרבה "צעירות" כאן

היי ריטה יקירתי. בשמחה הייתי נפגש איתך רק שאני צריך להגיע לסניף הביטוח לאומי שבנתניה. את יודעת.הכאב הגדול ביותר הוא שלדעתי כן היינו צריכים לקבל 100% נכות מהביטוח הלאומי.לא בהכרח על עבודה אבל עם התחשבות מסויימת.וכמובן אוטומטית עזרה מסויימת ממס הכנסה.אחרי הכל יש לנו לופוס ב 100%.הרי מי ירצה להמציא לעצמו דבר שכזה.עכשיו.בשל כך אנחנו נאלצים בתוספת לאזרח בריא לקנות תרופות כל חודש.לבצע נסיעות לבתי חולים.או כל מוסד רפואי כזה או אחר.ומאחר ואפילו בתי החולים "הכירו" ופתחו אגפים בנוגע לרפואה הומאופטית מכאן שאם יש חולים שנעזרים בכל מיני שיטות ודרכים הרי שהם זקוקים לעזרה/הכרה. אולי נחכה עד שתיבנה הממשלה החדשה ואז נתחיל בתכתובת עם משרד הבריאות החדש בנוגע לפגישה עם "משרת הציבור" שיבחר לתיק הבריאות.מי יודע.אולי נזומן לעיר הבירה...

gaia20

New member
מכתב אישי

הי אסף, זמני קצת כי העייפות גוברת עלי, אבל החלטתי בכל זאת להגיב כי אני לא בטוחה שאני אספיק לכתוב מחר בבוקר. לדעתי מכתב אישי, על מה אתה באמת מרגיש, פיזית ונפשית בכל הקשור ללופוס, יכול רק להועיל. אומנם מכתב מרופא, יפרט את כל התהליך שגופך עובר במונחים רפואיים, אבל הוא בהחלט לא יוכל לתאר, מה אסף מרגיש בקשר לזה, איזה כאב הוא חש... מכתב רציני ומנוסח היטב, בהחלט יכול להועיל

lupland

New member
תגובה למכתב אישי

הדר.אני משוכנע כי כולם כאן מאושרים לשמוע כי את מאושרת בעבודה.את כנראה אחת מהנבדקים בסטטיסטיקה שפורסמה היום בעיתון על הישראלי שאוהב את מקום עבודתו ומכאן ברור לכולנו "מי אשם" בכך שנמצא אחוז גבוה של ישראלים שאוהבים את מקום עבודתם. דרך אגב.שתרגישי שיש אפשרות לספק קצת "חומר עסיסי" על אותו בחור את מוזמנת לכתוב.לטובתך.שלא נשמע עכשיו תרוצים כגון-"הוא רוצה לנסוע לדרום אמריקה". ליבו החלש של הפורום לא יעמוד בזה. בברכת המשיכי לעבוד מסביב לשעון ואל תנוחי לרגע אסיים אסף

למעלה