מחצית עכשיו בהיכל נוקיה : 42:34

מחצית עכשיו בהיכל נוקיה : 42:34

מחזור ראשון בליגת ווינר. אין לי הסבר מה עובר על קרלוס ארויו.

waviram

New member
ארויו

לא יודע מה עובר על ארויו, אבל אני מקווה שזה עבר... המשחק שלו הלך לאיבוד איפשהו בלובליאנה, הוא חיפש פה, חיפש שם, ורק היום ברבע השלישי מול גליל הוא הצליח למצוא אותו (לפחות משהו ממנו). אני מקווה שהביטחון חזר אליו ושהמשחק שלו לא יילך שוב לאיבוד. כל הכבוד לאפי שנתן לו את הקרדיט והתעקש להכניס אותו למשחק (גם אם זה על חשבון חג'ג'). ארויו גם הראה ברבע האחרון שכשהולך לו בהתקפה הוא גם יודע לשמור יותר טוב. לדעתי זה צריך להיות הפוך, שההגנה מכניסה את השחקן למשחק, אבל זה כבר עוד משהו שאפי יצטרך לעבוד איתו עליו... אני מרוצה מההתחברות של בראון ומהאופי של סימונס, שהוכיח שהוא מסוגל לעלות מהספסל אחרי שהוא לא שיחק משחק שלם ועדיין לתת את מה שהוא יודע. גם בהגנה הוא התחיל להתאמץ יותר, שזה מצויין. ככל שהקבוצה תתחבר ותצבור נצחונות והביטחון של השחקנים יעלה, אפי יתפנה להתעסק עם התורפות של הקבוצה. התורפא העיקרית שאני רואה נכון לעכשיו היא באיזור הצבע בהגנה. לפישר יש יכולת חסימה טובה אבל היא לא מספיק באה לידי ביטוי בגלל מיקום לא טוב שלו בהגנה ותזמון לא טוב. אפי (ובעיקר העוזרים שלו) יצטרכו להשקיע בו הרבה זמן כדי למצות את הפוטנציאל ההגנתי שלו. גם גרין (שמראה יכולות הגנתיות מעולות) יכול לעזור. למרות גרין והצפי להשתפרות של פישר בהגנה, אני עדיין חושב שמכבי צריכה להתחזק בשחקן פנים שמסוגל לעצור שחקנים מאסיביים בהגנה. זאת בלי קשר לחזרה האפשרית של פייזר. אם שני הדברים האחרונים יקרו (חיזוק של שחקן פנים נוסף וחזרה של פייזר), אני חושב שלמרות הפתיחה החלשה תהיה לנו עונה טובה מאוד. עונה שיכולה לגרום לנו לשכוח משאראס, באסטון, מוריס ואפילו פיני... בהצלחה!

יו45

New member
משחק חביב

תמיד נחמד לחזור ליד אילהו ולנצח 20 הפרש. מי שממשיכים להרשים אלו אליהו ופישר שמצליחים לחפות על החיסרון של סנטר אמיתי מתחת לסלים . הקו האחורי יתחבר באיזשהו שלב , ועם ההצטרפות של בראון יש מספיק כישרון בקו האחורי שיעשה את העבודה ברגע שיתחבר.

gambit forever

New member
כמו דברים טובים מהמשחק מול גליל

1. ארויו נרגע מעט, במחצית השנייה הוא כבר לא הלך לכל מיני מהלכי ראש בקיר ב"ניסיון להציל את המולדת" ונתן למשחק לזרום. כאשר ארויו מתחיל להפסיק להתאמץ ונותן למשחק לזרום הוא הרבה יותר יעיל וטוב מאשר הוא מנסה בכוח לקלוע ולחדור. אני מאוד הערכתי את זה שאפי החליט להחזיר לארויו את הביטחון במשחק הזה גם אם זה פוגע בדקות המשחק של חג'ג', אני חושב שארויו יצבור ביטחון מהמשחק ונראה ארויו שונה לחלוטין מהארויו של המשחק בציבונה. 2. התיאום בין מרקוס בראון לארויו משתפר בצורה יפה יחסית למשחק שני בלבד שהם משחקים יחדיו ולפחות משבוע אימונים יחדיו. 3. לסימונס חזר הביטחון בקליעה, ולמרות שהוא לא קיבל הרבה דקות גם מול גליל הוא בהחלט נראה טוב. גם ניכר שהשיפור בביטחון (או החשש שינפו אותו מהקבוצה...) גרם לו שהוא שיחק הרבה יותר אינטנסיבי בהגנה. 4. הישראלים נראים מצוין, אליהו נראה כאילו ששנה שעברה לא השפיעה על היכולת שלו כלל ואם הוא היה מצליח לשפר את האגרסיביות בהגנה ואת הקליעה שלו המצב שלו היה נהדר. כספי משחק עם המון ביטחון וזה חשוב, הוא עובד קשה ורואים שהוא שיפר את הקליעה לשלוש. אני אוהב מאוד שחקנים שמצליחים כל פעם לשפר את האספקטים של המשחק שלהם. גרין מצליח לקנות לו דקות בעיקר בהגנה, אני חשבתי בתחילת העונה שגרין לא יראה כמעט פארקט ויהיה הסנטר השלישי בינתיים הוא נראה בתור הסנטר המחליף ובהתחשב בזה שפישר מועד לעבירות כנראה הוא ישחק הרבה מאוד זמן. 5. דאור פישר משחק טוב, עדיין לא מעולה. אינטיליגנציית המשחק שלו מאוד נמוכה (חלק מזה שהוא התחיל מאוחר מאוד לשחק כדורסל) והוא לא "שומר חכם" על שחקנים. עם מעט יותר עבודה אני חושב שהוא גם יצליח לשפר את ההיבט הזה של המשחק שלו. יש לו יד די רכה מחצי מרחק והוא אפילו יכול לקחת זריקות ל-3 כשהוא פנוי. הוא גם מצליח לסיים די יפה תחת הסל ונמצא כל הזמן במוכנות לקחת ריבאונד התקפה. כמה נקודות יותר בעיתיות: 1. מול גליל שחקני הפנים שלנו חגגו ונראו הרבה יותר טוב מאשר הם יראו מול קבוצות שיש להן גם שחקנים גבוהים ולא איזה נגר ברזילאי (טישר) ושחקן בגובה 2 מטר שקופץ ממש גבוה ולכן החליטו שהוא פאוור פווארד(רנדל). 2. ההגנה עדיין לא מספיק טובה, הסטופר היחיד בהרכב הוא ג'ייסון וויליאמס וכל שאר הגארדים הם חורים הגנתיים. התחום הזה אני חושב שעוד ישתפר יחד עם התיאום הקבוצתי. הדבר העיקרי שאני חושש ממנו הוא שארויו יחליט שהגנה זה לא בשבילו וממש יפסיק לשמור. 3. אי הבהירות בקשר לזרים- מי יגיע ומי ינופה ממש מטרידה. צריך לסגור את העניינים האלו כמה שיותר מהר ולא רק בגלל חוסר הסבלנות של האוהדים אלא בעיקר בגלל שזה עלול להשפיע לרעה על השחקנים ועל המוראל שלהם. גם העניין שיש 13 שחקנים סגל בכירים נראה לי רע, וזה ששחקן אחד לא מתלבש למשחק זה מתכון בטוח להתמרמרות ואני מציע שלפחות שחקן אחד ישוחרר בזמן הקרוב. באופן אישי אני לא ראיתי מספיק את וויט משחק בשביל להגיע למסקנה האם צריך לשחרר אותו ממכבי אבל אם הוא גם נראה לא טוב באימונים אז אני מניח שכדאי לשחרר אותו. באטיסטה הוא שחקן סביר מינוס בתור סנטר מחליף אבל עם שיפור היכולת של גרין אני חושב שכבר אין לו ממש מקום בסגל אם יגיע שחקן גבוה עם יכולות התקפיות גבוהות או אם יחליטו להשאיר את וויט כשחקן מפתח בקבוצה. לגבי כל עניין הזרים הזה אני לא בטוח שזה באמת כדאי להיכנס עכשיו לכל הסיפור של שחרור שחקנים והחתמת חדשים בייחוד שמכבי כבר עברה את התקציב שלה בשביל להביא את מרקוס בראון. אפשר ל"ספוג" השנה את החוסר של סקורר בצבע ולהישאר עם השחקנים הקיימים תוך הבנה שבשנה הבאה צריך להביא שחקן כזה.

נמשל

New member
לגבי הנקודות שרשמת:

פישר: אני בספק אם יהיה לו זמן לרכוש אינטיליגנצית משחק. אולי ישפר בקצת אבל לא משהו רציני. הוא שחקן בהחלט נחמד, לא פלופ כמו נואל פליקס (אם הוא היה בעונה של פליקס, לא היה לנו כל כך קשה) מסכים איתך לגבי אי הבהירות בנוגע לזרים. אני לא אוהב את זה. יושב לו שחקן כמו וויט ולא אומריםלו כלום. קצת כבוד לבן אדם, זה עובד שלך, שבו איתו, תסבירו לו את המצב הוא לא עשה כלום, מתנהג למופת, אני כל כך לא רוצה שמכבי תהפוך לגופים הדורסניים האלה שרומסים זכויות עובדים, מנצלים את הכוח שלהם, כמו שעשו עם פייזר שחיפשו בנרות הפרות קטנות שלו כדי לחסוך את החוזה שלו.

bobich1

New member
מי אמר שלא מדברים איתו?

אני בטוח שדיברו איתו או לפחות מישהו דיבר איתו... שלף יכול לדבר איתו גם הוא עבר דברים דומים עם גרשון

נמשל

New member
יש הבדל בינו לגור

מספסים אותו כי לא בטוחים, מתי ואיך לזרוק אותו. שיגידו, טעינו, אנחנו מחפשים לך קבוצה. או שיגידו שכרגע אין החלטה לגביו הרי ברור שהוא מחוץ לסגל ביורוליג כדי שיצליח למצוא קבוצה ביורוליג, אם מישהי בכלל תרצה אותו הורג אותי הנפילה איתו. 5 משחקים הספיקו כדי להבין שהבן אדם מתאים ולצאת טוב מהסיטואציה הזו מכבי לא תוכל כי זה או שהם מחתימים ללא הגיון או שממהרים לחרוץ גורלות.

bobich1

New member
לדעץתי היה צריך לתת לו עוד הזדמנות

ולהבהיר לו אנו מאמינים ורק אם אחרי זה עדיין לא עובד אז לזרוק אותו הרי גם על פייזר בהתחלה אמרו עליו נוראות ובמהלך הוענה הוא השתפר עד שנפצע

waviram

New member
מסכים איתך מאוד

אני מסכים עם כל מה שכתבת פרט לפיסקה האחרונה. באמת צריך לסגור כמה שיותר מהר את נושא הזרים, אבל לספוג את העונה עם חוסר של סקורר באיזור הצבע (או שחקן פנים שיכול לעצור שחקנים בצורה משמעותית בהגנה) זה יכול להיות הגרוש החסר ללירה... אני חושב שמכבי העונה עם עבודה קשה תהיה מחוברת מאוד לקראת השלבים המשמעותיים יותר של היורוליג (טופ 16 ובעיקר סדרת משחקי ההצלבה שהפכה להיות יותר ארוכה). בשנה שעברה היה חסר לנו בפיינר פור את הגרוש ללירה. לדעתי אם פייזר לא היה נפצע והיה משחק מול צסק"א אז היינו חוזרים לת"א עם הגביע. חבל שזה יהיה המצב גם השנה, בעיקר עם כל הכסף שהושקע... יכול להיות שאפי לוקח את ווייט כפרוייקט אישי ומנסה לעצב אותו לחוליה החסרה של מכבי. ריצה ביציעים יכולה להיות במטרה לחזק את הרגליים ולשפר את היכולת בהגנה. בהתקפה הוא צריך להתאים אותו לעבודה באיזור הפוסט עם הגב לסל, כדי שלא יפריע למשחק הגארדים ויוכל גם להוציא את הכדור החוצה, אי השיתוף יכול להיות במטרה לגרום לו להבין את ההיררכיה שאפי רוצה בקבוצה ולשמור אותו כשפן בכובע למשחקים נגד מלאגה ואולימפיאקוס. אם זה המצב ואפי באמת יצליח לחבר אותו לצרכים של הקבוצה, אז זה באמת יכול להספיק. אם לא, אז צריך להביא במקומו מישהו אחר. לדעתי מה שיהיה חכם לעשות זה להשאיר אותו (במצב הנוכחי) עד שנבין אם פייזר מסוגל לחזור לשחק ברמה גבוהה ובמקביל לתת לו צ'אנס להשתפר ולהתאים את עצמו לקבוצה. בנוגע לבאטיסטה, הוא הראשון שצריך לשחרר במידה ויביאו שחקן פנים נוסף עם יכולות הגנתיות טובות (שאינו פייזר).

gambit forever

New member
לגבי הסקורר בצבע

בכל מקרה האליפות והגביע צריכים להיות של מכבי- עם חיזוק של סקורר בצבע ובלעדיו. גם ככה הליגה שלנו היא ליגה של גמדים וחוסר בשחקן כזה לא יורגש. לגבי אירופה הסגל של מכבי מספיק בקלות להגיע לטופ 16 ואמור גם להספיק להגיע להצלבה, כמובן שאני מעוניין שמכבי תניף גם את גביע היורוליג, אבל כל שחקן שיגיע עכשיו יהיה מדובר במעין סוג של ברירת מחדל ויגיע ה"מצוי" ולא ה"רצוי". מבחינתי אם השנה תיחשב כשנת בנייה (באירופה) כשהמטרה היא שבשנה הבאה מכבי תגיע לפיינל פור ותזכה בגביע מבחינתי זה עדיף מאשר למצוא שחקן פנוי לשלם לו משכורת גבוהה וגם לשלם לבאטיסטה וויט את החוזה שלהם עד סוף העונה. בהתחשב בזה שכנראה מכבי בכל מקרה תשלם את החוזים של וויט, פייזר ובאטיסטה הפתרון שהצעת של השארת וויט עד שיתבהר מצבו של פייזר נראה לי פתרון טוב. למרות שאני מתקשה להאמין שאפי כרגע עושה לוויט "אימונים אישיים" כדי שישתפר בהגנה בעיקר כיוון שהתגובות של אפי ושאר ההנהלה וגם של וויט הן די קרובות למעין "שקט מאולץ" ואין שום תמיכה בוויט או איזה רמז שוויט הולך להתלבש במשחקים הקרובים.

waviram

New member
אליפות, גביע המדינה וגביע היורוליג.

בכל מה שכתבתי כיוונתי לאירופה ולא לליגה. בליגה אנחנו תמיד נמצאים ביתרון והיכולת לזכות בגביע ובאליפות תלויים בעיקר ברצון ובמאמץ של השחקנים ומעט במזל. בנוגע לשחקנים שיכולים להגיע לעמדה 4, באירופה אמנם לא נצליח למצוא כבר כלום, אבל יכול להיות שנוכל לקבל שחקן מתאים שנופה מה- NBA או שחקן מהליגות הדרום אמריקאיות במחירים סבירים מאוד. זאת הסיבה לדעתי שמחזיקים את ווייט במצב מעורפל... בקשר לעונת בנייה, די הפסקתי להאמין במושג הזה... העונה הקודמת הייתה צריכה להיות עונת בנייה במכבי, אבל העיפו את קטש באמצע ואת שרף בסוף, ובקיץ כולנו יודעים כמה שחקנים התחלפו... גם העונה עם ספאחיה הייתה אמורה להיות עונת בנייה... קשה לדבר על עונות בנייה בגלל החוסר באורך רוח בהנהלה של מכבי (שמעדיפה להשקיע ולקבל תוצאות מיידיות להשקעה) ובגלל שוק השחקנים המטורף באירופה. גם אם הקבוצה תגיע לפיינל פור ותזכה בארץ באליפות ובגביע, אי אפשר לדעת אם השחקנים יישארו בקבוצה ולא יעדיפו (כמו רבים וטובים) לעבור לקבוצה אחרת באירופה שמשלמת יותר... על מנת ליצור אימפריה ארוכת טווח כמו בעבר, מכבי צריכה לזכות בגביע היורוליג כבר השנה. זה הדבר היחיד שישאיר את כל השחקנים שאנחנו רוצים בקבוצה גם בעונה הבאה.

gambit forever

New member
אין קבוצות שבעונה שהן נבנו זוכות ביורוליג

כבר כתבתי את זה, עדיין לא הייתה קבוצה שבשנה שהיא נבנתה (גם אם זו לא הייתה "שנת בנייה") היא זכתה ביורוליג, כל קבוצה שזכתה רוב שחקני המפתח שלה שיחקו כבר שנה או שנתיים בקבוצה. אם זו מכבי תל אביב שהאפמן ומקדונלד לא זכו במפגש בגמר הראשון שלהם אלא רק בשני, גם מכבי תל אביב של 04-05 זכתה ביורוליג עם הבסיס של וויצ'יץ', פארקר ובורשטיין שהלך כמה שנים ביחד (שרק שאראס ובאסטון הגיעו בעונת הזכייה הראשונה). כך גם עם צסק"א ועם פאו. כמובן שזה יכול להשתנות אבל זה מראה על החשיבות של שמירה על הסגל. שאני אומר שנת בנייה אני לא מתכוון על כך שצריך לשמור על "כל" השחקנים אלא לשמור על רוב הבסיס שעובד, גם אם 2 מתוך 3 שחקני מפתח נשארים בקבוצה זה מצוין. באמת יש בעיה עם ההנהלה של מכבי שמעוניינת בתוצאות מיידיות, אבל בדרך כלל הדרישות הן בעיקר להצלחות משכנעות בליגה הישראלית ולו דווקא להצלחות באירופה. פירוק והרכבת הקבוצה בשנתיים האחרונות עיקרה בזה שהקבוצה לא הרשימה במשחקי הליגה בישראל ולא ממש בחוסר ההצלחה באירופה (שלמרבה הפלא דווקא היו הצלחות יחסיות). גם במשך השנתיים האחרונות רוב השחקנים שהגיעו למכבי ממש לא הרשימו (למעט הלפרין ומוריס אני לא חושב שאף אחד ממש הרשים) ולכן כולם כמעט הוחלפו.

waviram

New member
אני מקווה שהשנה זה ישתנה!

היורוליג הוא די צעיר במתכונתו הנוכחית. מכבי של האפמן ומקדונלד שזכתה בגביע אירופה שיחקה בסופרוליג. בשנה הראשונה שלהם ביחד כשהם הגיעו עם מכבי לגמר והפסידו נגד קטש ופנאתינייקוס הם היו קרובים מאוד לנצח, ואם אני לא טועה, בעונת הזכייה הראשונה של מכבי ביורוליג (2003/4) גם פארקר הצטרף לקבוצה לאחר שהוא לא שיחק בה בעונה שלפני כן. בספורט תמיד יש פעם ראשונה, ואם עד עכשיו לא היו קבוצות שזכו ביורוליג בעונה שהן נבנו, הגיע הזמן שמכבי תשנה את זה! גם אין אף קבוצה שזכתה 3 פעמים ביורוליג - גם את זה מכבי יכולה לשנות העונה!

bobich1

New member
כמה דברים

1. זה נראה שלאט לאט ארויו לומד מה עליו לעשות ובמחצית השנייה ההתקפה כבר נראתה יותר מסודרת אבל אני עדיין לא מבין למה מספסלים את חגג יותר מדי הבן אדם בטח מתאים לליגה הישראלית ומ ה גם שיש לו נסיון יורוליג(כולם שוכחים פרט זה) 2.סימונס בהחלט נראה יותר תוקף וגם שומר ותפס אומץ וזה בהחלט סימן מעודד אפי צריך פשוט לשבת איתו ולתת לו ביטחון כי הוא בחור שצריך תמיד לעודד(דורסמן אמר את זה) לדעתי הוא בהחלט יכול להיות פוטנציאל להפתעה באירופה כי יש לו כישרון. 3. כספי ואליהו- בהחלט לתת להם יותר דקות לכספי יש הרבה כישרון וצריך לתת לו דקות גם ביורוליג(עם כל הכבוד לוויליאמס) כי לכפסי אם יתנו לו יכול להיות אחד הטובים באירופה. לאליהו יש תנועה ללא כדור וראיית משחק טובה מאד גם לו צריך לתת את הדקות ובינתיים הוא מספק את הסחורה .. 4. פישר הוא חוסם טוב ובהתקפה יעיל מאד צריך לשפר את ההגנה 1 על1 שלו וככה יהיה מושלם אבל בינתייים הוא מעל המצופה. ובהחלט יכול להשתתף ברוטציה 5.באטיסטה חייב לעוף-כולם כבר מכירים את זה שהוא אוהב להתקיף רק משמאל והעובדה שהוא לא משפר את הקטע הזה אומר שהוא חייב לעוף כי הגנה הוא לא משהו ובהתקפה הוא כבר לא יעיל.. 6. לכל קוראי אפי להתפטר זה פשוט מגוחך כי נראה שאפי בדיוק מה הבעיות ונראה שהוא מנסה לפתור אותן והוא כבר פתר כמה דברים. אבל תנו לו זמן ויהיה רק טוב...

lb22

New member
צעקו במשחק

לאפי להתפטר ? זה רק מראה איזה אוהדים יש למכבי....

bobich1

New member
לא הייתי במשחק

ולא נראה לי שצעקו ומה גם שלא היו הרבה אוהדים(שזה גם מבייש אני כמעט באתי אילולא היה ל פגישה אצל הרופא..) אבל כל התקשורת וחלק מהאוהדים (אתה יכול לקרא פה בפורום) כבר קוראים לאפי להתפטר... בכל מקרה אנשיםש וכחים שקשה לבנות קבוצה וכן נכון ש7:0 וההפסד בגביע ווינר וציבונה מראה על משהו אבל עדיף שהקשיים יגיעו עכשיו מאשר בהמשך... ומה גם שאפי מודע לבעיות ומטפל בהם אז תנו סבלנות..

modz0r

New member
בתקשורת האדומה כותבים לאפי להתפטר.

ישנם אוהדים בודדים שאומרים את זה, אבל זה אותם אוהדים שאמרו שפיני צריך להתפטר כשמכבי הייתה קצת בקשיים, ושנה אחרי זה אמרו שהוא המאמן הכי טוב שהיה למכבי. הכתבים שאומרים שאפי צריך להתפטר לעומת זאת, הרבה הרבה יותר גרועים. אלו אותם אנשים שכותבים שוב ושוב שמכבי לא לקחה שום תואר שנה שעברה, ופסקה אחרי מספרים על התואר הראשון שהפועל ירושלים העונה (כאשר מכבי גם "זכתה" בו שנה שעברה). אנשים קטנים ואינטרסנטים, שיעשו הכל בשביל שיחשבו שמכבי במצב הרבה יותר קשה ממה שהיא נמצאת.

למעלה