מחקרים בעקבות הסקר

No name for now

New member
מחקרים בעקבות הסקר

אמנם המדגם מאוד לא ייצוגי אבל הרוב ענו שמעולם לא פנו אליהם בעניין מחקר על יתומי צה"ל או יתומים האם אתם מצפים מהארגון היציג להפנות אליכם חוקרים? אני זוכרת מקרים שבהם פנו אליי בהצעה דרך ארגון אלמנות צה"ל וקיבלו אישור להעביר את פרטיי, ומקרים שחוקרים פנו אליי טלפונית מה דעתכם?

No name for now

New member
ועוד שאלות

האם אתר ואו הפורום הם המקום לפרסום אודות חיפוש מתנדבים למחקרים? האם אתם מעוניינים לדעת את תוצאות המחקרים?

להפנות דרך האתר והפורום

אוווףף. אנ'לא מצליח לכתוב משהו קוהרנטי. עוד נסיון: מצד אחד, אני כידוע מעדיף שיטות אלטרנטיביות, שלא נכנסות למחקרים הללו (בינתיים. תוך כמה שנים או כמה עשרות שנים זה ישתנה). מצד שני, כל זמן שזה מה שמוּכָּר, צריך לעשות בזה כמה שיותר מחקרים בשיטות הקונבנציונליות כדי להפוך אותן לטובות ביותר שיש. מצד שלישי, אני חושש שאם תעבירו את כל הרשימות של העמותה למכון מחקר, אז הוא עלול להשתמש בהם גם למטרות לא ראויות. דוגמה למחקר לא ראוי: מחקר שבודק משהו בקרב אקדמאים. מכיוון שחלקם של האקדמאים בקרב יתומי צה"ל הוא יחסית גבוה (לא כי אנחנו יותר חכמים אלא כי משלמים לנו את זה. בצדק - אבל זה לא רלוונטי) הרי שמכון המחקר הנ"ל קיבל למעשה בסיס נתונים נחמד שעולה בד"כ כסף - בחינם. חשש נוסף שלי הוא מעודף פניות. אני אחד מהשלושה שענו שפנו אליהם, ואפילו עניתי על שאלון פעם. אני זוכר את הארוע כמשהו די מנג'ס. אם יש לי סיבה טובה (למשל לעזור לחבר) אני עושה כאלו דברים. אז מה הפתרון? שיפרסמו באתר ו/או בפורום, ומי שרוצה יפנה אליהם. ושיגידו גם אם הם משלמים (ידעתם שמכוני מחקר פרטיים משלמים כסף למשתתפים במחקר כזה? השבוע השתתפתי במחקר עבור חָבֵרה שעובדת מכון מחקר פרטי, וקיבלתי 90 ש"ח בתלושים). יותר מזה, אני מציע שתפתחי בקישורי הפורום לינקים קבועים לכאלו שעורכים מחקרים. הסיבה היא שהרבה פעמים, בעיקר במחקר אקדמי, תמיד מחפשים להגדיל ולהרחיב את בסיס הנתונים (כלומר את מספר העונים לשאלון). בתקופה שעבדתי כעוזר מחקר באוניברסיטה, היינו שולחים בכל פעם סטודנטים לאסוף נתונים מקבוצת מחקר אחרת, ואז היינו מצרפים את הנתונים שלהם למחקר הכללי, בנוסף למה שהם עיבדו מהם. מחקרים אקדמיים הם משהו שגדל ומתפתח ומשתנה, ואני בטוח שמישהי כמו יעלאור1 תמיד תשמח לקבל לפתע עוד שאלון או שניים, לא מתוכננים.

No name for now

New member
תודה על המשוב

ואני מאשרת שאכן יש מחקרים שמקבלים על השתתפות בהם כסף או צ'ופר

למעלה