מחקרי שכול

מחקרי שכול

היי לכם, האם יש סיכוי שיש בידכם מחקרים בנושא השכול/ יתמות? אם כן? איך אפשר להגיע אליהם? בברכה לימון

No name for now

New member
לילה טוב לימון מוסיפה המון

חזרת אלינו
(אני לא טועה נכון?) אני מציעה לך לפנות לארגון יתומי צה"ל (יש לינק בצד שמאל) או למשרד הביטחון

nb934

New member
אלמנות צה"ל בחברה הדרוזית.....העבוד

ה גם כן מתייחסת להבדלים שבין האלמנה הדרוזית לאלמנה היהודיה....

ויקי29

New member
ספרות מחקר בנושא השכול

שלום, לימון. להלן מספר ספרים ומחקרים העוסקים בשכול מן הזווית שאת מעוניינת בה: * מלקינסון, ר', רובין,ש', א. ויצטום, א' (עורכים), אובדן ושכול בחברה הישראלית, הוצ' כנה ומשרד הביטחון, 1993. * פלוריאן, ו.; מלקינסון, ר.; כשר, א., "התייחסות החברה הישראלית למשפחות שכולות", פסיכולוגיה א (1), תשנ"ט, 1998 * לומסקי – פדר, ע., "מסוכן זיכרון לאומי לקהילת אבל מקומית: טקס יום הזיכרון בבתי הספר בישראל", מגמות מב (3), 2003, עמ' 353 – 387. * סיוון, ע', דור תש"ח: מיתוס, דיוקן וזיכרון, משרד הביטחון ההוצאה לאור, תל אביב,.1991. * דרורי, ז. ולבל, א., "יחסי הציבור של המוות", תרבות דמוקרטית, 2004. * דורון, ג. ולבל, א., 2003, פוליטיקה של שכול, הקיבוץ המאוחד, תל אביב.* נווה, ח., "על האובדן, על השכול ועל האבל בהוויה הישראלית", אלפיים 16, תשנ"ט, 1998. * שילה, מ., "כיצד עוצבה דמותה של העברייה החדשה ומה מאפייניה?", בתוך: בר לב, מ. (עורכת), 1997, ציונות וחינוך לציונות, חוברת ז', האוניברסיטה העברית, ירושלים, המחלקה לחינוך. עמ' 117 – 122. * הכלת "השכול האזרחי" בקונסנזוס של החברה הישראלית: http://blue-1.hevra.haifa.ac.il/rubin/files/Shderot%202004.htm עד כאן לבינתיים. בהצלחה, ויקי

ויקי29

New member
No Name היקרה

No Name היקרה, תודה גם לך על כל פועלך המבורך.
בברכה, ויקי29

No name for now

New member
העונג כולו שלי

לרכז את העזרה הנהדרת שלך ושל שאר החברים פה את מוזמנת לספר לנו קצת על עצמך אם את רוצה

למעלה