מחקר אמריקני מענין

Gidi Shemer

New member
כותרת צהובה (לא שלך חלילה. של הכתבה)

כתבה חלשה ומאמר בסיסי בעייתי בלשון המעטה.

היות וכבר התדיינו במחקר הזה אני מצרף את התגובה שלי מאז. למי שמתעניין, אתם מוזמנים לקרוא את כל השרשור. מי שרוצה לקרוא את המחקר המקורי עצמו (בינינו, מה יכול להיות יותר כיף מזה בימים קרירים אלו?), שמתי לינק נוסף.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1618&MessageId=174072231

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3988204/

יש עוד

אבל אין לי סבלנות להביא את כולם, נושא חם שם בהרווארד

לגבי בשר אני לא יודעת אבל אני מניחה שהכל תלוי בכמות הכסף שעומדת על הפרק ומתי מישהו שיש לו כסף למכביר ישלם מחיר יקר מדי בבריאותו וככה...

לא נורא מבחינתי הענין המוסרי הוא די והותר

Gidi Shemer

New member
מיקי, מצטער אבל לא מבין את הקשר

מחקר אחד מראה שאצל נשים שצרכו יותר מ- 6 כוסות חלב ביום (שש!!) מצאו אסוציאציה למשקל תינוק גדול יותר ביחס לנשים שלא שתו כלל חלב.

בלינק הראשון, החוקרים מבקרים את ההמלצה המקובלת להחליף חלב עתיר שומן בחלב דל שומן כדי להפחית קלוריות, המלצה שלדעתם (וגם לדעתי אגב) היא המלצה רעה כי במקום שומן מוסף בדרך כלל סוכר, שהוא גרוע יותר. ההתייחסות שלהם לחלב עצמו היא שאין מספיק מחקרים התערבותיים שבודקים את השפעות החלב על בריאות האדם. הם מציינים את נושא ה igf-1 שמצויין גם במחקר שעליו דיברנו למעלה, וכדאי אולי להזכיר לכולנו שגם סויה מעלה רמות igf-1 לא פחות, והם מציינים את הקשר שנמצא במחקרים תצפיתים בין צריכת סידן גבוהה בחלב לבין סרטן הערמונית, קשר שחוקרי הרוורד עצמם הראו שהוא בהקשר של סידן ולא של החלב עצמו.

אז מה שאני לא מבין איך זה קשור לכתבה שעליה דיברנו שטוענת שאכילת בשר וגבינה גרועות לא פחות מעישון או מהמחקר שעליו היא התבססה.

יש לא מעט סיבות מוסריות לא לאכול חלב ונגזרותיו. יש גם חסרונות בריאותיים בחלב לאנשים רבים (בעיקר בגלל רגישות ללקטוז) ואפשר לומר באופן חד וחלק שאין צורך לשתות מינימום שלש כוסות ביום או לשתות חלב בכלל. כל זה לא אומר שצריך לעשות מחלב מה שהוא לא.

דרך אגב, באותה מידה שיש מחקרים תצפיתניים שמראים אסוציאציה בין צריכת חלב גבוהה לעליה בסכון לחלות בסרטן הערמונית, יש גם מחקרים לא פחות חלשים שמראים דווקא ירידה בסיכון לחלות בסרטנים אחרים כמו סרטן המעי.

Gidi Shemer

New member
הנה המסקנות של החוקרים מהלינק הראשון שהבאת

The recommendation to replace whole milk with reduced-fat milk lacks an evidence basis for weight management or cardiovascular disease prevention and may cause harm if sugar or other high glycemic index carbohydrates are substituted for fat. The optimal level of milk consumption will likely vary among individuals, depending on overall diet quality. For those with low diet quality, calories removed by reducing the fat content of milk will likely be replaced by foods that increase the risk for obesity, diabetes mellitus, and heart disease; whereas for those with high diet quality, milk consumption may not improve health. Pending further randomized clinical trials and prospective observational studies, guidelines for milk or equivalent dairy products should (1) designate a broader acceptable range of intake, such as 0 to 2 or 3 cups per day, instead of a universal minimum requirement; (2) avoid recommending reduced-fat over whole milk; and (3) focus on limiting consumption of sugar-sweetened milk.

הקשר הוא

נוכח החינוך האמריקני שבעיקרון ממליץ לשתות חלב בכל הזדמנות , בבוקר, בבית ספר,ביחד עם ארוחת צהריים, ככה סתם. זה סוג של soft drink
יש אנשים שבקלילות שותים 6 כוסות חלב ביום...
והתפיסה שחלב הוא משקה בריאות ותורם לבריאות וככה
גם אם נניח שבכמויות קטנות הוא מוריד סיכוי לסרטן המעי הגס או כשהוא מגיע ישירות ממחלבות קטנות ללא עיבוד כמו המחקר הארופאי הגדול שעשו,
בקיצור שיש ויש ביסוס להציב סימן שאלה גדול באשר לצריכת חלב ומוצריו

Gidi Shemer

New member
סימן שאלה זה תמיד טוב

ולבטח יש מקום לבקר את הלובי והחינוך האמריקאי ששנים המליץ לשתות ״לפחות 3 כוסות חלב״. אם שמים רגע את השקול המוסרי בצד (ולפי הבנתי, התייחסת פה לפן הבריאותי), אז אין סימן שאלה גדול באשר לצריכת חלב ומוצריו באשר הם. יש להם יתרונות, יש להם גם חסרונות, כמו סויה וכמו דברים אחרים. זה לא מה שהכתבה שלמעלה עשתה. זו כתבה שמתאימה יותר לאבני, רודריגז ודומיהם.

למעלה