מחקר באימונוגלובולינים

hadasi האחת

New member
מחקר באימונוגלובולינים

מצורף בזה תמצית המחקר שהועבר אלינו ע"י חברת omrix. האם אתה סבור ששליחת המחקר אליי מגמתית או אובייקטיבית? בעמוד קודם בהודעה נכתב: "תוצאות המחקר מעידות באופן ברור על יעילות הטיפול באימונוגלובולינים כבר בשלב המוקדם של המחלה והממצאים יוגשו בהקדם למשרד הבריאות." אודה לך על התייחסותך

m י כ ל

New member
זה הניסוי הישן של ד"ר אחירון

שבא להציע למאובחנים אחרי התקף ראשון (שאינם זכאים לטיפול תרופתי כי אבחנתם אינה ודאית) אופציה לקבלת טיפול כלשהו. אופציה משום שזה נעשה במסגרת מחקר, ולפיכך 50% מהחולים יקבלו פלצבו. הוצע לי להשתתף בניסוי לפני כ-5 שנים, עם האבחנה כ - Probable MS, וסירבתי. (מי שמעונין בסיבות לסירוב, במסר אישי).

גם אני קיבלתי את המכתב

השתתפתי בניסוי בשנת 2000 ובסוף התברר שקיבלתי פלצבו וכעת שהתחלתי בטיפול, רציתי לקבל את החומר הנ"ל, אך אמרו לי שזה לא הוכח שמתאים לי. לכן אני לא יודע מה מסקנות המחקר והמשמעות.

תגובה

אלו נתונים חלקיים שמתפרסמים טרם הפירסום המדעי על ידי החברה המסחרית. יש מקום לראות את כלל התוצאות כולל מהו משך הזמן שאומריגם גרם לדחיה באיבחון טרשת נפוצה וכן את מידת ההשפעה על ה- MRI. כמו-כן במחקרים אלו של טיפולים במי שעבר התקף בודד ועדיין לא מאובחן בטרשת נפוצה - יש מקום לבדוק לאורך זמן עד כמה הטיפול בשלב זה ,של מי שלא אובחן סופית, דוחה פגיעה תפקודית בעתיד. יש לזכור לחלק מהמטופלים בשלב זה הם אנשים שאין ולא יהיה להם טרשת נפוצה...

למעלה