מחקר בנוגע לאובדן ושכול של הורים שכולים

Etai Levy

New member
מחקר בנוגע לאובדן ושכול של הורים שכולים

שלום שמי איתי לוי ואני עוזר מחקר של אחד הדוקטורנטים באוניברסיטת חיפה בשם איתי אדרס. אנו עובדים על מחקר בנוגע לאובדן ושכול של הורים שכולים. מצורף בהמשך מכתב מאת איתי אדרס המפרט קצת יותר על המחקר. נשמח אם תיצרו קשר. תודה בקשה להשתתפות במחקר העוסק בתחום השכול שלום רב, שמי איתי אדרס ואני פסיכולוג קליני מתמחה, המטפל בין השאר גם באנשים שכולים. משיכתי לתחום השכול נובעת מהאובדן האישי שאני חוויתי כאשר אחי הצעיר נהרג, ולכן במסגרת המקצועית החלטתי לעשות עבודת דוקטורט בתחום זה. עבודת המחקר נערכת במסגרת אוניברסיטת חיפה ועוסקת בחוויית האובדן ותהליכי אבל בקרב הורים שכולים שאיבדו את בנם או ביתם לפני שנה ומעלה. המחקר מתמקד בהורים שאבדו ילד בוגר (גילאים 14-35) ובודק את מצבו, מחשבותיו ורגשותיו של ההורה ומעמיק גם בתחום מערכת היחסים הזוגית וקשרים נוספים. מטרת עבודתי היא לנסות ולהרחיב את ההבנה של חוויית השכול ותהליכי האבל של ההורים השכולים. חוויה זו, של אובדן ילד מרעידה את כל אמות הסיפים של נפש האדם, הטלטלה עצומה מרמת הפרט ועד לרמת המשפחה. ארוע זה מרוקן ממשמעות את ההוויה, נכנס מתחת לעור ומשתלט על כל פני המציאות. ארוע נוראי זה, בו הורים נפרדים מילדם בטרם עת, חופן בחובו אין-ספור היבטים, לכן הרצון לערוך מחקר מדעי בנושא זה הינו משימה רבת קשיים אך חשובה מאין כמותה. מכיוון שתהליך האבל מורכב ביותר, כולל עוצמה רבה של רגשות ומשפיע על ההוויה היומיומית של האדם ומשפחתו השכולה, קיים צורך רב לנסות ולהבנות מסגרת תיאורטית המגובה במחקר אמפירי שתוכל לעזור בהבנה ובבניית כלים טיפוליים לאוכלוסיית ההורים השכולים. אנו זקוקים לעזרתך, כי בהסכמתך להשתתף במחקר את/ה למעשה עוזר/ת להרחיב ולבנות את גוף הידע הנצבר והמתפתח בנושא כה קשה ורגיש זה. השתתפות במחקר כרוכה במילוי שאלון הלוקח כשעה וחצי וכן לחלק מצומצם מאוד מהמשתתפים יוצע (במידה ויסכימו) לעבור ראיון שמישכו כשעה וחצי. חשוב לציין שלמשתתפים מובטחת שמירה על הפרטיות והסודיות. לאחר סיום המחקר אשמח לדווח על ממצאיו. במידה והינך מסכים/מה והיית מעוניין/נת להשתתף במחקר ו/או לברר פרטים נוספים, ניתן להתקשר לאיתי אדרס 052-2817057 או דרך המייל [email protected] תודה

למעלה