מחקר בסלוניקי

שלום לכולם,

אשמח לשמוע על ניסיונכם במחקר בסלוניקי.
אני מעוניין ברשומות חיים (לידה, נישואין, פטירה) משנות 1870 ואילך (עד ל- 1945).

תודה,

רוני

שרי סילבר

Active member
שלום גם לך,

בעבר גיליתי אתר כלשהו, שכלל כל מיני מסמכים מיוון, ובכלל זה מסלוניקי, אך האתר ירד מהרשת. למיטב ידיעתי אין כיום רישומי-חיים ברשת. אני יכולה, עם זאת, להציע:

1. בעבר הוזכר בפורום שקיימים רישומים באוניברסיטת תל-אביב, כמדומני שזה היה בבנין גילמן, אך איני זוכרת את הפרטים. שווה לנסות להתעניין.

2. בהיעדר רשומות-חיים, כדאי לבדוק את השמות הרלוונטיים באתר-העיתונות ההסטורית אם טרם עשית זאת. הקישור לאתר:

3. נסה ליצור קשר עם הקהילה היהודית בסלוניקי, אולי יוכלו לסייע.

4. באתר של IGRA ראיתי שיש פרטים הקשורים בסלוניקי. הצפייה במסמכים עצמם היא רק לחברים בעמותה, אך החיפוש פתוח לכולם (דורש הרשמה חינמית תחילה). הקישור לאתר: https://genealogy.org.il/

אגב, באילו משפחות אתה מתעניין בסלוניקי? אצלי יש קשר עקיף לסלוניקי דרך קשרי-נישואין. בפורום היו לאורך השנים כאלה שחוקרים משפחות מסלוניקי. לא בטוחה שהחיפוש דרך שורת-החיפוש יניב תוצאות בעקבות המעבר לתשתית החדשה, אולם אתה יכול לחפש בגוגל ע"פ השם המבוקש + "פורום שורשים משפחתיים".

קח בחשבון, שבכל מקרה, התעודות הישנות הן מהתקופה בה האיזור היה חלק מהאימפריה העות'מאנית, והרשומות אינן ביוונית אלא בטורקית עתיקה, שמעטים יודעים כיום לקרוא אותה.

בהצלחה!

הלני

New member
שלום לכולם,

אשמח לשמוע על ניסיונכם במחקר בסלוניקי.
אני מעוניין ברשומות חיים (לידה, נישואין, פטירה) משנות 1870 ואילך (עד ל- 1945).

תודה,

רוני
שלום רוני,
בארכיון המרכזי לתולדות העם היהודי שבפאתי קמפוס האוניברסיטה העברית, בירושלים, אוסף נכבד של תיעוד יהודי.
אומנם הגישה הפיזית לסקירתו, כיום, מוגבלת לתיאום והזמנת מקום [מקבלים מספר כיסא לזמן מסויים], אך קטלוג האוסף הוא מסמך PDF הניתן לצפייה והורדה מאתר הארכיון.
קטלוג רב רשומות, אך אין בו "הכול". היה תיעוד שאיננו עוד.
התיעוד הוא בתורכית או יוונית, או לאדינו וחלקו אף בסוליטריאו.

אפשרות שנייה: פנייה למוזיאון היהודי בסלוניקי.
שלישית: חיפוש בסיפרות על סלוניקי.
בקטלוג הספרייה המורמונית מוזכרים שני ספרי יזכור לסלוניקי [יש יותר. לאו דווקא ספרי יזכור] וספר אחד, בגרמנית, שטיבו עדיין לא ידוע לי:

Die jüdische Gemeinde von Thessaloniki Ende des 19. Jahrhunderts : Innerjüdische Konflikte, untersucht in den Zeitungen "El Avenir" und "Journal de Salonique"
עם זאת, בסריקות 5 עיתונים בלאדינו וברבים אחרים ניתן לבצע חיפוש, הן לפי שם המשפחה הנחקר והן לפי 'סלוניקי', באתר 'עיתונות יהודית היסטורית בכתובת: https://web.nli.org.il/sites/jpress/hebrew/pages/default.aspx

בהצלחה.
Author:Antoniadis, Adamo

למעלה