TheFinalCut
New member
מחקר: בשר אדום ומוצרי חלב מקושרים לסרטן הלבלב
מחקר מקיף שנערך ע"י חוקרי המכון הלאומי לחקר הסרטן בארה"ב ופורסם בשבוע שעבר (26 ביוני), מצא קשר מובהק בין שומן בכלל ושומן מן החי בפרט, לעליית הסיכון לסרטן הלבלב. במחקר השתתפו מעל חצי מיליון נבדקים (כ-308 אלף גברים ו-216 אלף נשים), שמילאו שאלון מפורט בין 95'-96', ונמצאו במעקב עד 2003. הנבדקים חולקו לחמישונים לפי פרמטרים שונים, ונמצאו הבדלים משמעותיים ומובהקים בסיכון לחלות בסרטן הלבלב עבור צריכת השומן סה"כ, השומן הרווי, השומן החד לא-רווי והשומן מן החי. ההבדל בין החמישון העליון והתחתון בקבוצות השונות היה כלדקלמן: שומן סה"כ - 23% עליה בסיכון (בחמישון העליון לעומת התחתון). שומן רווי - 36% עליה בסיכון. שומן חד לא-רווי - 22% עליה בסיכון. הקשר היה חזק מכל עבור שומן מן החי, שהעלה את הסיכון ב-43%. ספציפית, גם צריכת בשר אדום וגם מוצרי חלב העלו בצורה מובהקת את הסיכון, ב-27% ו-19% בהתאמה. גורמים אחרים שנמדדו לא קושרו בצורה מובהקת לעליה או הפחתה בסיכון (שומן מהצומח, לדוגמא, הפחית בממוצע את הסיכון בחמישונים העליונים, אך בצורה לא-מובהקת). לידיעה לתקשורת שהוציא המכון הלאומי לחקר הסרטן בעקבות המאמר (עם קישור לתקציר): http://jnci.oxfordjournals.org/cgi/content/extract/djp233v1 מקור: Thiébaut ACM, Jia L, Silverman DT, et al. Dietary fatty acids and pancreatic cancer in the NIH-AARP Diet and Health Study. J Natl Cancer Inst. 2009;101:1001-1011.
מחקר מקיף שנערך ע"י חוקרי המכון הלאומי לחקר הסרטן בארה"ב ופורסם בשבוע שעבר (26 ביוני), מצא קשר מובהק בין שומן בכלל ושומן מן החי בפרט, לעליית הסיכון לסרטן הלבלב. במחקר השתתפו מעל חצי מיליון נבדקים (כ-308 אלף גברים ו-216 אלף נשים), שמילאו שאלון מפורט בין 95'-96', ונמצאו במעקב עד 2003. הנבדקים חולקו לחמישונים לפי פרמטרים שונים, ונמצאו הבדלים משמעותיים ומובהקים בסיכון לחלות בסרטן הלבלב עבור צריכת השומן סה"כ, השומן הרווי, השומן החד לא-רווי והשומן מן החי. ההבדל בין החמישון העליון והתחתון בקבוצות השונות היה כלדקלמן: שומן סה"כ - 23% עליה בסיכון (בחמישון העליון לעומת התחתון). שומן רווי - 36% עליה בסיכון. שומן חד לא-רווי - 22% עליה בסיכון. הקשר היה חזק מכל עבור שומן מן החי, שהעלה את הסיכון ב-43%. ספציפית, גם צריכת בשר אדום וגם מוצרי חלב העלו בצורה מובהקת את הסיכון, ב-27% ו-19% בהתאמה. גורמים אחרים שנמדדו לא קושרו בצורה מובהקת לעליה או הפחתה בסיכון (שומן מהצומח, לדוגמא, הפחית בממוצע את הסיכון בחמישונים העליונים, אך בצורה לא-מובהקת). לידיעה לתקשורת שהוציא המכון הלאומי לחקר הסרטן בעקבות המאמר (עם קישור לתקציר): http://jnci.oxfordjournals.org/cgi/content/extract/djp233v1 מקור: Thiébaut ACM, Jia L, Silverman DT, et al. Dietary fatty acids and pancreatic cancer in the NIH-AARP Diet and Health Study. J Natl Cancer Inst. 2009;101:1001-1011.