מחקר: גברים מבוגרים וסכיזופרניה

Brendan

New member
מחקר: גברים מבוגרים וסכיזופרניה

סטוקהולם (רוייטרס) - מדענים שבדים מצאו כי גברים מבוגרים הם בעלי סיכון גבוה יותר להיות אבות לילדים זכיזופרנים וזאת בהשוואה לאבות צעירים יותר. הסכיזופרניה היא הפרעה נפשית שכיחה ומתישה עם תסמינים הנעים בין הזיות והכרה עצמית מישתנה לבין אדישות ונסגנות חברתית. מדענים מאוניברסיטת "קרולינסקה" בשבדייה מצאו כי ילדים לאבות בגיל 45 ומעלה היו בעלי הסתברות גבוה פי 3 ללקות בהפרעת הסכיזופרניה וזאת בהשוואה לילדים של אבות בני 20-24. כתבה: © 2002 Reuters Limited. פרסום: © Copyright 2002, Lycos, Inc. All Rights Reserved. לינק לכתבה המלאה בשפה האנגלית כאן

Brendan

New member
ילדים לחוצים מנשנשים יותר.

ילדים עם סטרס (דחק נפשי) נוטים לנשנש יותר, לאכול יותר מזונות שמנים, לדלג על ארוחות בוקר באופן תדיר ולאכול פחות פירות וירקות. כל עולה ממחקר הכלל 4000 ילדי בית-ספר לונדונים (אנגליה) בגיל 11-12 . המחקר מצא קשר בין רמות הדחק להרגלי האכילה של הילדים. כיוון הקשר מצביע על מגמה על-פיה ככל שרמות הדחק גבוהות יותר כך גרועים יותר הרגלי האכילה שלהם. לטענת החוקרים: רמות גבוהות של דחק בקרב מתבגרים יכולות לתרום לרמות גבוהות של שֹׁמֶן. כתבה: BBC © MMII לינק לכתבה המלאה בשפה האנגלית כאן

SHIRITA13

New member
ברנדן, תודה רבה לך על הכתבות

ושתהיה לך שנה מאושרת.

Diana M

New member
אכילה מופרזת

אכן יכולה ללמד על קיומו של דחק או חסך רגשי משמעותי. פעמים רבות נוטים ליחס סימפטומים של אכילה לא מבוגרת לבעיות רגשיות וכעת יש גם מחקר אשר מאשש טענה זו. אגב, גם הפרעת אכילה הפוכה, האנורקסיה נברוזה, מיוחסת לאותן סיבות. תודה על שני המאמרים, ברנדן שנה טובה לך.

Diana M

New member
ממצאי מחקר זה מעלים בי זכרונות

כאשר הייתי סטודנטית צעירה מאוד כבת עשרים בשנה הראשונה בחוג לפסיכולוגיה וחינוך אחד המרצים שלי ד"ר יוסי גוטמן סיפר לנו בשיא הרצינות כי יש קורלציה (קשר) בין איי,קיו לבין מידת הנעלים. ככל שמידת הנעליים גדולה יותר כך האיי,קיו גבוה יותר. היינו די המומים..אך זו האמת. ואם אינם כמאמינים בידקו תינוק בן שבוע וילד בן שש ותגלו כי ככל שמידת הנעליים גדלה ,גך גם האיי קיו.. והמחקר הזה בדיוק מסוג אותם דברים.. אצל אבות בני 45, לילדים יש סיכוי גבוה יותר ללקות בסכיזופרניה לעומת אבות בני 24-20 . אז סכיזופרנים הילדים שלהם לא יהיו, אך לעומת זאת אני מניחה כי הם יכולו "להנות" ממגוון קשיים אחרים רק מעצם היותם ילדים לאבות שהם "ילדים" בעצמם.

למעלה