מחקר חדש בעניני ויטמינים

razgalili

New member
אי אפשר להתיחס לכתבה בסינטיפיק ערוץ 10

כדי להתיחס למחקר צריך לקרוא ולהבין את המחקר המקורי ולא את הפרשנות שלו כפי שהיא מופיעה בעיתונות. האם יש תחום כלשהו שאתה מבין בו ממש ממש טוב? אני חושב שיש שני תחומים בהם אני מבין משהו, ובאופן עיקבי כל כתבה בעיתונות בנושאים הללו היא מוטעית לחלוטין. למה שכתבה בנושא תוספי תזונה תהיה מדויקת, או אפילו קרובה למציאות?

vered73

New member
דעתי

חיסונים - אחד לכמה אנשים נפגע. עישון - אחד לכמה אנשים חולה בסרטן. (יש עוד דוגמאות) מכאן - שלכל דבר יש אחוז מסוים של אנשים שזה לא יעשה להם טוב לבריאות. ולכן, בהחלט יכול להיות שעבור אותם 7 או 4 אחוזים שמדובר עליהם, יש ירידה בתוחלת החיים. השאלה, מה קורה עם השאר - האם משתפר אצלהם המצב? זה כמו שאמרו לאמא שלי לקחת תרופה מסוימת לכימותרפיה. בין כל האנשים שקיבלו עד היום את התרופה, אמא שלי היחידה שהתרופה הזו הביאה אותה למצב ממש ממש ממש גרוע. (הרופאים לא ידעו בעצמם מה הסיבה ולא האמינו בהתחלה שזו התרופה.) אבל גם בנטילת התרופה, היא חשבה על הסיכויים לשפר את המצב, שמן הסתם היו קיימים שם אחרת לא היתה נכנסת לזה מלכתחילה. מספר ספרים שקראתי על תזונה, טבעונות, ואורח החיים ההגייני (אפשר למצוא על כך דפים ב"באופן טבעי") הביאו אותי אמונה העיוורת בכך שמזון טבעי יותר טוב מסינטטי. אבל, כמובן כשאני לוקחת את האפשרות שיש ריסוסים, ושאין ידי משגת בכדי לרכוש אך ורק אורגני, אני מעדיפה לעשות "פיצוי" סינטטי ולוודא שאקבל את נוגדי החימצון. שאגב, מאד סייעו לי להפחתת התקפי האסתמה בתקופות בהן אני מקפידה על נטילתם. שיהיה לך חג שמח!

למעלה