מחקר חדש - זיהוי אוטיזם בבדיקת מי שפיר

בעצם שחזרו את המחקר של ברון כהן שהראה זאת כבר

תודה על העדכון. אני אגב, שלחתי כמה משפחות בשנה שעברה לעשות מי שפיר בשיבא, כי שם מוכנים גם לבדוק רמת טסטוסטרון, גם אם בתוספת תשלום. למי שיש ילד בספקטרום ורוצה לוודא את הסיכון, מומלץ לעשות את הבדיקה ואז להחליט.
 

razgalili

New member
זה ברון כהן בעצמו

המחקר לא בדק ילדים אוטיסטים אלא ילדים בכלל האוכלוסיה. ההתנגדות שלי לסימון ברון כהן (להבדיל מסשה ברון כהן, בן דודו המאד מצחיק) בעינה עומדת. ברון כהן יצר הגדרה מעגלית שמקשרת בין גבריות לבין אוטיזם. ההגדרה מבססת שורה של אבחנות התנהגותיות שמאפינות לדבריו אוטיסטים ושמופיעות גם אצל גברים יותר מאשר אצל נשים. את ההגדרות הללו הוא מבסס באמצעות שאלון שנותן "ציון" שקובע עד כמה הנבדק הוא "אוטיסט". כיוון שההגדרה היא המצאה של ברון כהן והיא מלכתחילה מוצאת התאמה גדולה בין גברים לאוטיסטים (ויש לזכור שרוב האוטיסטים הם זכרים, לייק דה) הקפיצה הבאה שלו שהיא מאד פוליטקלי קורקט היא לקבוע שאוטיזם הוא סוג של גבריות מוגזמת. שני המחקרים שלו שבדקו התאמה בין המבחן שלו לבין רמות הטסטוסטרון ברחם לא נעשו על אוטיסטים אלא על אוכלוסיה מקרית של ילדים. כל מה שהמחקר שלו מצא הוא התאמה בין המבחן שלו לבין טסטוסטרון, לא התאמה בין אוטיזם לטסטוסטרון. למרות שאני בהחלט מאמין שיתכן קשר בין טסטוסטרון לאוטיזם המחקר הזה לא מראה כזה קשר. וחבל. היה יכול להיות ממש נחמד אם היתה בדיקת הריון שהיתה מראה נטיה לאוטיזם. זו לצערי דוגמה למדע רע. יכול להיות שאיסוף הנתונים היה טוב אבל המגמתיות שלהם צועקת לשמים.
 

daphna26

New member
טסטסטרון גבוה יש לפחות ל- 50% מהנשים

מה שגורם לבעיות במחזור החודשי ופצעי אקנה. אני מכירה רבות כאלה, שלא הן ואף לא ילדיהם שייכים לספקטרום. ברוב המקרים הנשים מטופלות לצורך העניין בתרופה איקקלומין, ולמיטב זכרוני, בזמנו היו מספר שרשורים בפורום המקביל ומספר אמהות אמרו שנטלו את התרופה טרם ההריון, אלא שבמקביל היו ויש הרבה יותר נשים שסובלות מרמות סטסטסטרון גבוהות, ושטופלו באיקקלומין ועדיין לא ילדו אוטיסטים
 

vered73

New member
כמדומני ציינה ד"ר מקנדלס בכנס השני בארץ כי

טיפול להפחתת רמת הטסטוסטרון הביאה לשיפור משמעותי בהפחתת האלמנטים האוטיסטים הקלאסיים. האם אתה תומך בטיפול שכזה?
 

vered73

New member
טיפול לדיכוי יצור הטסטוסטרון. היא ציינה שבבנו

ת זה פחות משמעותי, אבל אצל בנים מעורר חשש בקרב ההורים.
 
טיפול בתרופה לופרון

שבמקור נועדה לתסמונת של התבגרות מוקדמת. היו על כך שירשורים כאן בעבר. אני אישית לא הייתי נוגעת בתרופה הזו בקילשון כל עוד אין מחקרים רציניים שבודקים השפעות לטווח ארוך (וכרגע עדיין אין), ובכלל נזהרת מאוד לגבי התערבות בהורמוני מין לילדים שעדיין לא בגרו. ההורמון היחיד שאנחנו נותנים ליותם הוא מלטונין והוא אינו הורמון מין. לגבי יותם באופן ספציפי עשינו בזמנו פאנל מלא אצל ד"ר ברגר ולא נמצאה כמות גבוהה של טסטוסטרון או אחד הסימנים האחרים. אין לו גם אף אחד מהסימנים האחרים של התבגרות מוקדמת.
 

vered73

New member
מכירה דקאפפטיל לטיפול זהה? האם זה משפיע

לא טוב על ילדים בספקטרום או אחים של שיש להם פה ושם קווים שמזכירים?
 
דקאפפטיל

לא הכרתי, הלכתי לחפש בגוגל. מצאתי את התיאור הזה. מסתבר שהתרופה חוסמת את ייצור הורמוני המין דרך בלוטת יותרת המוח (pituitary, the master gland) שהיא בלוטה ראשית שאחראית לייצור הרבה הורמונים חשובים בגוף, כולל הורמוני מין. שימוש כרוני בתרופה מחליש את הבלוטה הזו. לא מצאתי משהו משמעותי בחיפוש על התרופה ואוטיזם ביחד. אולי שווה לבקש מתלמה לשאול בקבוצה של מקנדלס. הדעה שלי דומה לזו שהבעתי לגבי לופרון. אם אין אינדיקציה ספציפית שיש צורך בתרופה לא כדאי לשחק בהורמוני מין בגיל צעיר, וגם אז צריך לחשוב טוב טוב לפני שעושים דבר כזה. נכון להיום, לדעתי, אין מידע מספיק שיבסס את התאוריה מאחורי מתן לופרון, ואני אישית כבר לא מוכנה להפוך את הילד שלי לשפן ניסויים. אני גם מכירה מקרוב מישהי עם בעיות בבלוטת יותרת המוח. ממש לא כדאי לסכן את הבלוטה הזו. פגיעה בה יכולה להיות פגיעה כרונית באיכות החיים ובכייה לדורות.
 

razgalili

New member
לא ראיתי עדיין שום ראיה שטיפול כזה עובד

לא פגשתי או דיברתי עם אף אחד שעשה טיפול כזה. יש לי ספקות גדולים לגבי הפרקטיקה והתיאוריה שמאחוריה. כל עד לא הופיעו ראיות הרבה יותר טובות.
 

daphna26

New member
רציתי לאמר שלא רק רמות גבוהות של טסטסטרון

מוצאים אצל הרבה אוטיסטים (דרך אגב - לא ראיתי שם את האחוז מתוך הקבוצה, ואולי הוא מדבר על 100%?) מה עם הבעיות ההורמונליות (בלוטת התריס למשל?)
 
למעלה