מחקר חדש מגלה נזקי בדיקות US

אם פי 3

New member
לא חדש

ולא מהווה הוכחה לנזק, אלא רק חשד. לא משנה את עמדתי: לא לבצע בדיקות מיותרות, לא מצדיק ויתור על בדיקות שיש בהן תועלת ברורה.

debby12

New member
מנהל
דיברנו על זה פעם פה בפורום

בקישור הזה. האמת שזה נשמע לי הגיוני להפליא כחלק מהאסכולה הכללית של "מה שהכניס את התינוק לשם הוא גם הכי יעיל בלהוציא אותו משם"
וגם כי ברור לי באינטואיציה שאוקסיטוצין מזרז לידה. מה שלא ברור לי זה איך אפשר להתנתק מהכאב לצורך העניין.... מה שבטוח זה שזה עוד יתרון ללידת בית -- יען כי בבית חולים זו לא בדיוק האטמוספירה

mise

New member
מה זה האייקון האומלל הזה???

האייקונים לא עלו לי וראיתי רק את השמות "נחמה" היה נשמע לי מתאים כפרס ניחומים במקום האב המאושר - הסניטר המאושר, אבל יצא מן חיבוק עצוב כזה..

debby12

New member
מנהל
גם בעיני האומללות במקום ../images/Emo3.gif

אם צריך להגיע לאורגזמה בעזרת סניטר בית החולים המצב לא משהו....

יותר הפחדה מאשר "מחקר"

בתור מי שעוסקת בשיטות מחקר לפרנסתה, יש לי השגות רבות על ה"מחקר" והשגות לא פחותות על הכתבה בעיתון. בקצרה: אין יכולת הכללה ממשית מחיות קטנות למח האנושי שאינו מורכב בצורה זהה. שנית, והכי בולט, המניפולציה המחקרית כללה שימוש רצוף של שעות רבות באולטרהסאונד, שעות רבות מאוד אפילו ביחס לגוף האנושי, לא כל שכן ביחס למסת הגוף של חיות הניסוי. שלישית, בהקשר לכתבה: היא מנוסחת בכוונה באופן מעורר הרתעה (למשל, השימוש במילה "קרינה" מדובר, למעשה בגלי קול ובלא בקרינה.) יש עוד הרבה מה לכתוב (ענתש עשתה זאת טוב ממני בהודעתה בהריון ולידה), אבל אני חושבת שכמו כל טכנולוגיה יש להזהר מחד, אבל מאידך, לנצל את יתרונותיה, והיתרונות הללו מרובים ומצילי חיים, במיוחד עבור נשים בהריון בסיכון גבוה, אבל אל רק. (* אני יודעת שהמחקר הזה לכאורה מחזק עמדות של חלק מן הנשים בפורום המקסים הזה, אבל מניחה שהייתן כועסות מאוד, ובצדק, אם היה מצוטט באופן מעוות מחקר בעל מתודולוגיה גרועה שקובע, למשל, שלידות בית מסוכנות יותר מלידות בית חולים כי נמצא שאצל חולדות שייולדו בקיסרי יש שיעור גבוה יותר של יילודים חיים מאשר אצל חולדות שילדו באופן טבעי).

סטיוויה

New member
האמת היא שלא קראתי לעומק

והסיבה העיקרית שהבאתי אותו לכאן היא שרופאים בישראל מתחילים להשמיע קולות של "יש יותר מידי בדיקות US בסל הבדיקות בהריון".

אשכר ש

New member
../images/Emo45.gif

גם לי עשה רושם שזו כתבה שנועדה יותר להפחיד ולעשות רייטינג מאשר לספק אינפורמציה קונקרטית.

mise

New member
נכון.

אבל תודי שזה כיף להעביר אותה הלאה לרשימת התפוצה ברצינות תהומית ולהתחבא מתחת לכרית. זה אחרי שירדתי על כולם בועידת-מייל על המאמרים הנחותים שהם מעבירים לי מ - YNET בדבר הסכנה שבלידות בית/הנקה/חינוך ביתי או לא יודעת מה.

אשכר ש

New member
מה שבעיקר "נחמד" זה

לראות איך כולם בתגובות לכתבה מתייחסים בביטול למחקר הזה (אפילו שהוא באמת לא רציני), אבל אם הוא היה בנושא הקרוב לליבנו, זה ממש לא היה משנה אם היה רציני או לא, כולנו יכולות לדמיין מה היה כתוב בתגובות...

למעלה