מחקר חדש של בוסקילה...
את הידיעה הזו קבלתי ביום שני, האמת לא שמתי לב מי נתנה לי את גזר העיתון אבל אני מעתיק אותו לטובת כולנו. זו ידיעה מאחד העיתונים מעריב או ידיעות אני מצטער מראש על שגיעות ההקלדה אבל אני מתכוון להריץ אתת ההעתקה הזו ממש ממש מהר
מחקר נשים שמנות רגישות יותר לכאב נשים שמנות רגישות יותר לכאב ותוצאה מכך איכות חייהן נמוכה יותר, כך עולה ממחקר חדש שנערך בביה"ח סורוקה בבאר שבע. המחקר שנערך ע"י פרופסור דן בוסקילה, מנהל היחידה לריאמוטולוגיה ב"סורוקה" בדק 54 נשים, הסובלות מהשמנת ית, מול 54 נשים שמשקלן תקין. גובהן וגילן של המשתתפות במחקר היה זהה. סף הכאב נמדד ע"י משקולות, שהונחו ב18 נקודות המוכרות ברפואה כרגישות. ככל שהיה צורך במשקולות כבדות יותר כדי לייצר רגישות לכאב, האשה הוגדרה כרגישה פחות לכאב. מהתוצאה עולה כי נשים בעלות עודף משקל חשו רגישות לכאב באופן מובהק יותר מנשים שמשקלן תקין, נתון מעניין נוסף שנבדק במחקר מצא שכתוצאה מהרגישות הגבוהה לכאב, איכות חייהן של הנשים בעלות המשקל הגבוה יותר נמוכה יותר. במחקר נוסף שנערך ב423 נשים שעברו ניתוחים להצרת קיבה, נמצא כי למרות שמשקלן ירד, רגישותן לכאב נותרה כפי שהיתה. עם זאת איכות חייהן שופרה. את הכתבה כתבה ריבקה פריליך
את הידיעה הזו קבלתי ביום שני, האמת לא שמתי לב מי נתנה לי את גזר העיתון אבל אני מעתיק אותו לטובת כולנו. זו ידיעה מאחד העיתונים מעריב או ידיעות אני מצטער מראש על שגיעות ההקלדה אבל אני מתכוון להריץ אתת ההעתקה הזו ממש ממש מהר