מחקר חדש של בוסקילה...

• פותח הנושא daud
  • פורסם בתאריך

daud

New member
מחקר חדש של בוסקילה...

את הידיעה הזו קבלתי ביום שני, האמת לא שמתי לב מי נתנה לי את גזר העיתון אבל אני מעתיק אותו לטובת כולנו. זו ידיעה מאחד העיתונים מעריב או ידיעות אני מצטער מראש על שגיעות ההקלדה אבל אני מתכוון להריץ אתת ההעתקה הזו ממש ממש מהר
מחקר נשים שמנות רגישות יותר לכאב נשים שמנות רגישות יותר לכאב ותוצאה מכך איכות חייהן נמוכה יותר, כך עולה ממחקר חדש שנערך בביה"ח סורוקה בבאר שבע. המחקר שנערך ע"י פרופסור דן בוסקילה, מנהל היחידה לריאמוטולוגיה ב"סורוקה" בדק 54 נשים, הסובלות מהשמנת ית, מול 54 נשים שמשקלן תקין. גובהן וגילן של המשתתפות במחקר היה זהה. סף הכאב נמדד ע"י משקולות, שהונחו ב18 נקודות המוכרות ברפואה כרגישות. ככל שהיה צורך במשקולות כבדות יותר כדי לייצר רגישות לכאב, האשה הוגדרה כרגישה פחות לכאב. מהתוצאה עולה כי נשים בעלות עודף משקל חשו רגישות לכאב באופן מובהק יותר מנשים שמשקלן תקין, נתון מעניין נוסף שנבדק במחקר מצא שכתוצאה מהרגישות הגבוהה לכאב, איכות חייהן של הנשים בעלות המשקל הגבוה יותר נמוכה יותר. במחקר נוסף שנערך ב423 נשים שעברו ניתוחים להצרת קיבה, נמצא כי למרות שמשקלן ירד, רגישותן לכאב נותרה כפי שהיתה. עם זאת איכות חייהן שופרה. את הכתבה כתבה ריבקה פריליך

my last sony0

New member
קבל הצעה../images/Emo41.gif

תכנס לקישור שצורף. תשתתף בתכנית ויסקונסין שזה אומר שינה חופשית ביום קיצבה הולמת טפול שיניים חינם אינטרנט מהיר חופשי מגורים ומזון בעלות סימלית. כנס מהר

mira ker

New member
דאוד, כשחליתי צעירה הייתי ממש רזה

ועכשיו אני שמנה. בניגוד למחקר של בוסקילה, אין הבדל בכאבים בין אז לעכשיו. היום יש לי יותר סבלנות לכאבים ואני הולכת איתם לכל מקום, אני נוטה באופן אוטומטי לא לשים לב אליהם. מהגישה הזאת הכאבים נעשים נסבלים, ויש אפילו ימים שהם כמעט חולפים לקראת סוף היום. הכי פחות אני מרגישה אותם בלילה. ואז אני גם הכי מאושרת. פשוט חבל לי ללכת לישון מרוב אושר. לכן נרדמת לפעמים ב4 לפנות בוקר. איכות החיים שלי היום הרבה יותר טובה עם עודף משקל של 30 קילו כי אני היום שלווה נפשית. כשהייתי צעירה, הרגשתי הרבה צער על כל הדברים שחשבתי שאעשה ולא הצלחתי. לא הבנתי אז איזו קללה נפלה עלי. ובפירוש קינאתי באנשים בני גילי שלא הייתה להם בכלל בעייה לעשות מה שרצו. לי הייתה בעייה ללכת 200 מטר מבלי שאסתחרר לגמרי. המון אנרגיה בוזבזה על להסתיר את הסימפטומים, כי אף אחד לא ידע אז מה יש לי. היו לי תוכניות לעשות דוקטורט בביולוגיה, אהבתי הגדולה. כבר היה לי תאר ראשון לפני שחליתי. אבל לא יכולתי להגשים זאת. הרבה צער הרגשתי עד שוויתרתי על השאיפה. כל השנים שאני חולה, תמיד הרגשתי שאני רוצה לעשות יותר ממה שהגוף מאפשר. היכולת השיכלית הרבה יותר טובה מהיכולת הפיזית. היום זאת התקופה הכי טובה בחיי. לא חייבת לעבוד יותר. נמרחת לי כל היום בלי שעון ובלי יסוריי מצפון. עושה מה שמתחשק לי. הפסקתי לרצות להתרוצץ. היום מה שאני לא מסוגלת לעשות לא מעניין אותי. הפסקתי לרוץ לרופאים, כי נמאס לי מהם. הדבר היחיד שאני כן מקפידה, זה ללכת לפיזיותרפיה על חשבון קופת חולים. לא מתחשק לי להוציא כספים על הבטחות שווא. למדתי יותר דברים מהפורום מאשר מכל הרופאים שביקרתי במשך שנות המחלה. כולל המומחים לפיברו. הדבר היחיד שכנראה אאמץ זה מכון הכושר באיכילוב עם הפיזיולוג המומחה לפיברו. נראה לי שסיבולת טובה למאמץ תעזור לכאבי הפיברו, למצב הרוח ולעודף המשקל. נראה לי שפה כדאי להשקיע. בימים אלה אני משתדלת ללכת כל יום, לא סתם לשם הליכה, אלא מארגנת לעצמי משימות. תודה לאל שאני כבר לא מרגישה סחרחורות. וכך יוצא שלפעמים אני הולכת 3-2 קילומטר. בהליכה איטית עם מנוחות, שזה יפה. אם הגזמתי בהליכה, אני נחה למחרת, ועושה לעצמי עיסויים עדינים ברגליים הדואבות. אני כבר מרגישה שיפור בכושר הגופני. עוד משהו שמציק לי, זאת הקיבה וכל מערכת העיכול. אבל גם פה למדתי לאכול מה שלא מזיק לי. וגם לבשל טעים כל מיני מאכלים שמתאימים לי. בני משפחתי בכלל לא מרגישים שינויים דרסטיים בבישולים. המילה "מוכרחה" יצאה מאוצר המילים שלי. אין לי תוכניות ספציפיות לעתיד. אני חיה סתם כך מיום ליום. ודי טוב לי. באיחולי בריאות טובה מירה
ועוד
ועוד
ו-

daud

New member
אני שמח לשמוע גישה כזו....

כל אחד מאיתנו משתדל להתמודד עם המציאות שהמחלה כופה עליו בדרכו הוא ו אני מרוצה לשמוע על הדרך שלך. אני גם משתדל להוציא את המכסימום במסגרת המצב הקיים.
המון בריאות

שריק 7

New member
מירה-מסכימה עם דברייך!

גם אני מרגישה שהשיחות בפורום תורמות מאוד מאוד. אני ראיתי לפחות 12 רופאים שונים במהלך חצי שנה כשרק חליתי. ואני יכולה לציין שלאף אחד מהם אין ממש מה להציע . לנו מתאימה בעיקר שיטת הניסוי וטעייה, וגם זה- בעדינות. אגב, 4 מהרופאים הם מהמומחים שברשימת אסף.... אני, אישית, מצליחה ליהנות רק מרפואה אלטרנטיבית. לא רק בשל הטיפול וההנחיות- אלא גם - ובעיקר- משום שזוהי רפואה הוליסטית שמסתכלת על כל מכלול בעיותיי וגם נותנת דגש משמעותי לתקשורת מטפל/ מטופל. כך, בעזרת אנושיות וכוונות טובות מצד המטפל (שמקבל שכר...) אני יכולה לשמור על אופטימיות די טובה. וזה, בעיניי, העיקר כאן! שרי

למעלה