מחקר ישראלי חדש - פונסטי/רגיל

מחקר ישראלי חדש - פונסטי/רגיל

במאמר שפורסם במאי 2005,בעיתון imaj-the israel medical association journal ביצעו מס' רופאים בבית חולים דנה בת"א מחקר על הטיפול בשיטת פונסטי בהשוואה לטיפול הישן השיגרתי. תוצאות המחקר בהחלט מסבירות מדוע רוב בתי החולים עוברים לשיטת פונסטי. כמות הילדים להם נדרש ניתוח בשיטה הרגילה הייתה 57% וליתר הילדים התיקון לא היה מלא. בשיטת פונסטי - 94% התיקון היה מלא, ורק ל 6% נדרש ניתוח. אני מוסיף לינק למחקר, כולל גרפים. אילן כהן

גן עדן יקרה

ראשית, הבנתי שאתם כן משתמשים בדניס בראון, הלא כן? שנית, בכל מקרה עוד לא מאוחר. ראי סיפור למעלה. אני מקווה מאד ומאמינה שהכל יסתדר. חיבוקים.

טאניוש

New member
אורית

תראי, המחקר הזה די מצומצם, נעשה בטווח קצר, אבל הם מצביעים על מחקרים אחרים, יותר ארוכים ועם אותן מסקנות. רואים שאת מזמן לא שלמה עם הטיפול, ולדעתי את מנסה להדחיק את זה -או שלא, אבל חוץ מלדאוג לא עשית עדיין משהו בנושא, או לפחות לא סיפרת. אולי כדאי לבדוק את הנושא, להתייעץ עם הרופאים, לדרוש הסברים ולהחליט מה עושים. גם אם תצטרכו לשים נעליים זה לא סוף העולם, העיקר שתדעי שאת עושה את הדבר הנכון. אני עדיין לא משוכנעת שיש הבדל בטווח הארוך, אבל בעיניי גם הדרך חשובה. שיהיה כמה שפחות סבל, כמה שפחות ניתוחים.

למעלה