מחקר מעניין על מבחני מו"ר.

מחקר מעניין על מבחני מו"ר.

מצאתי שם כמה נתונים מעניינים כמו: במועד הראשון של מו"ר נבחנו 280 מועמדים, במועד השני נבחנו 283 מועמדים. הציון הפסיכומטרי הממוצע של הנבחנים הוא כ740, כאשר הגבוה הוא 797-800, והנמוך 680-675. הבנים מצליחים יותר בפסיכומטרי בקרב הנבחנים, אך הסכם הממוצע זהה(משמע-הבנות הצליחו יותר בבגרויות). הגיל הממוצע הוא 20(מוזר, לא?), כ20 אחוז מן הנבחנים דוברי ערבית. בשאלון המשוב הנבחנים העריכו כי כלי הסינון הטוב ביותר הוא הריאיון האישי(3.4 בסקלה של 1-4). הנה הלינק- http://www.ispa.org.il/convention/naomi_gafni.ppt

וואו ../images/Emo2.gif

עזוב אותך מהנתונים של הנבחנים של השנים הקודמות, יש שם מידע בדיוק מה הם מחפשים ובדיוק איך מדרגים את הכל
המצגת הזאת שווה זהב לכל מי שנרשם לתל אביב.

כן טוב את זה לא קראתי..

כי גם ככה לא נרשמתי לשם. אני מופתע שעדיין לא שמת ידך על המצגת, זה עוד יותר 'וואו'

מה דעתך על זה

שהסכם המינמאלי של הנבחנים היה 699-702, האם זה בגלל העדפה מתקנת כלשהיא?, כי באתר הסכם שמופיע הוא יותר גבוה.

הסכם להעדפה מתקנת הוא באמת 690

באת"א, כך שכנראה זו הסיבה. כמובן שגם ייתכן שאולי המור הוריד למישהו את הסכם באופן קיצוני (אם מדובר על הסכם המשוקלל, כבר אינני זוכר). הדבר המוזר הוא שישנם מועמדים ללא ציון פסיכומטרי, ומעניין דרך איזה אפיק קבלה הם התקבלו (אם בכלל). ד"א, למה לא נרשמת לאת"א?

אממ

אולי יש מבחנים אחרים כמו הSAT, שהיו מרכיב סכם במקום הפסיכומטרי. לדעתי הסכם שמופיע שם הוא הסכם שלפני מו"ר, אבל לא הצלחתי כל כך להבין האם הוא ה'לפני' או ה'אחרי'. לא נרשמתי לאת"א כי אני לא רוצה ללמוד שם, הייתי נרשם אם אני הייתי זה שבוחר, אבל אי אפשר לדעת מה הצבא יחליט.

באמת וואו!

מעניין מאוד, ונותן הצצה לעולם הסטטיסטי המוזר של המרכז הארצי, גם התפלאתי לראות שעפ"י המשוב הנבחנים די מרוצים מהסימולציה מול השחקן.

למעלה