מחקר ענק מצא שאין קשר בין חיסונים לגיאן-בארה

פולספגן

New member
מחקר ענק מצא שאין קשר בין חיסונים לגיאן-בארה

מחקר חדש, שבדק מיליוני מקרים במשך 13 שנה, מצא שאין שום קשר בין חיסונים לתסמונת העצבית Guillain-Barré

הכתבה (לינק למחקר עצמו בתחתית המאמר)

תכנון מעניין של המחקר

אני מאד "אוהב" מחקרים של יצרני התרופות המראים עד כמה התרופות בטוחות...
ובכל זאת, רק מקריאת האבסטרקט, אם אני מבין נכון:

המחקר לא מצא הבדל משמעותי בין שיעור המפתחים GBS בתוך 6 חודשים לאחר חיסון לאלו שפיתחו GBS בתוך 9 או 12 חודשים מהחיסון.
מה זה עשוי ללמד אותנו? השערה אחת היא שאם חיסונים תורמים ל GBS (כפי שעולה ממחקרים אחרים), אז המחלה מתפתחת בפיזור אחיד, פחות או יותר, בתוך 12 חודשים מהחיסון.
בסדר. אז נניח שזה המצב...או שהמחקר לא גילה לנו שום דבר מעניין חדש.

רמזים לכשלים נוספים שעולים מהאבסטרקט - מדוע הוציאו סינדרום פישר מילר מהמחקר? מה היו התוצאות לו היו מכלילים אותם?! אולי היינו רואים שמחלה בשם אחר עם תסמינים מאד דומים ל GBS דווקא מתפתחת מהר יותר לאחר החיסונים? (כמו עם הפוליו והמנינגיטיס?) לא נדע...

העיקר שנציגי תכניות החיסונים ותומכיהם יכולים לרוץ לעיתון ולהכריז: "העדויות ברורות, המחקר הזה מוסיף על הביטחון בבטיחות החיסונים באשר ל GBS"...

deathcaster

New member
נחמד

רק חבל שהיא לא נתנה לך קרדיט

פלגיאט:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2254&messageid=168825875

כנראה שגם פולספגן לא קראה את המחקר

nightriders

New member
מבלי להתעמק במחקר

מה שאתה אומר לגבי MF מאוד לא סביר.
אין לי מושג מדוע הוציאו את החולים הללו (לא קראתי את המחקר) וייתכן מאוד שאתה צודק ואי ההכללה שלהם כלל אינה מוצדקת.

בהתחשב בעובדה ש GBS אינה מחלה שכיחה במיוחד, ו MF הוא וארינט נדיר של GBS , הסיכוי למצוא הבדל שכזה זניח. יש צורך בכמות גדולה של חולי GBS על מנת שתהיה עוצמה סטטיסטית מספיק גדולה לזהות הבדל כזה.

כך משיקולים סטטיסטים בלבד ההשערה שהכללת חולי MF הייתה משנה את התצאות היא לא סבירה.

למעלה