מחקר: צריכת ביצים מקושרת לסוכרת סוג 2

TheFinalCut

New member
מחקר: צריכת ביצים מקושרת לסוכרת סוג 2

מאמר שפורסם אתמול בכתב העת Diabetes Care, מפרט את תוצאותיו של מחקר אפידמיולוגי גדול (כ-57 אלף גברים ונשים, הגברים כולם רופאים והנשים כולן ממקצועות הרפואה והבריאות), שמטרתו היתה לבחון אם קיים קשר בין צריכת ביצים לבין התפתחות סוכרת מבוגרים (סוג 2). הנבדקים פרטו את צריכת הביצים שלהם באמצעות שאלונים, וחולקו על בסיס זה לקבוצות סיכון. המעקב אחר הנבדקים נמשך בממוצע 20 (גברים) או 11.7 (נשים) שנים. בהשוואה לאלו שלא צרכו ביצים כלל, הסיכון גדל בהתאם לצריכה השבועית של ביצים כלדקלמן: גברים - פחות מביצה לשבוע (אבל מעל 0): עליה של 9% בסיכון ביצה בשבוע: עליה של 9% בסיכון 2-4: עליה של 18% בסיכון 5-6: 46% עליה בסיכון 7 ומעלה (ביצה ביום ומעלה): 58% עליה בסיכון נשים - פחות מביצה לשבוע: עליה של 6% 1: ירידה של 3% 2-4: 19% עליה 5-6: 18% עליה 7 ומעלה: 77% עליה מהמחקר עולה שאלו שצורכים ביצה ביום נמצאים בסיכון גדול משמעותית ללקות במחלה, והסיכון גדל בצורה מתונה גם עם צריכה מתונה של ביצים. מי שמעוניין במאמר המלא, אנא שילחו מייל במסר.

TheFinalCut

New member
סקר חדש בעקבות הדיון הקודם: מה מקור הB12 שלך

כדי להשתתף, נא ללחוץ על המלה סקר בתפריט הקישורים למעלה.

נעמי66

New member
רציתי להשתתף בסקר...

אבל אף אחת מהאפשרויות שם לא התאימה לי... איך תענה אחת שלא לוקחת תוספים, מכל סוג שהוא, לא אוכלת מזונות מועשרים, וגם לא מוצרי חלב וביצים? יש מצב להוספת אפשרות?

נעמי66

New member
תודה, הצבעתי. כדאי תמיד לחשוב על...

אפשרות נוספת, גם כזו שאינה תואמת את דעתך...

TheFinalCut

New member
הסקר מתייחס למקורות לצריכת הויטמין.

הפכת את עניין החסר ב-B12 לאובססיה קלה, אה?

כן ../images/Emo9.gif על B12 תיפול ותקום צמחונות

כשהצטמחנתי, הייתי בטוח שזה זמני, שזה לא אפשרי לאורך זמן וכו'. אמרתי לעצמי שאם אמצא אפילו משהו אחד שיראה שהאדם אינו חיה צמחונית, כלומר לא מיועד לכך פיזיולוגית, אז ארד מעניין הצמחונות. התחלתי לברר, גלתי שיש B12 בטבע ולא מהחי, רק שאנחנו לא האדם הקדמון ואנחנו לא אוכלים מהקרקע, שם יש B12. בינתיים עברו כמה שנים והנה אני כבר טבעוני. אנשים רבים חושבים בצורה כזו, ש B12 הוא ההוכחה שאנחנו לא חיה צמחונית כי אין את זה בצומח. כך שהעניין הזה מרתיע רבים, אבל הנה, יש B12 בטבע ולא רק בחי. כך שבהחלט יתכן שהאדם חיה צמחונית ושכולם, כ 90% מהעולם חיים בשקר קדמון. אנחנו אפילו לא אומניבורים, כי אומניבורים מצליחים לאכול בשר ע"י הריגה עם שינהם ואכילה מידית כפי שזה מופיע בטבע, הבשר, אנחנו לא, אנשים אוכלים בשר בזכות האש ושינויים כימים נוספים כפי שעושים לסטייק טרטר. ואוסיף גם שההיגנה הטבעית והעיוורון שלא להבין ש B12 קיים בטבע ושהוא יוצא דופן מכל הוויטמינים, הם מקור לגיחוך הצמחונות. בעיקרון רק בגלל B12 אני יוצא נגדם. הם תופסים טרמפ על הנושא הזה כי שאר הנושאים לא מעניינים צמחונים שכמעט עושים הכל באותה הצורה.

TheFinalCut

New member
נופל וקם, נופל וקם

תראה, בסה"כ עולה שמי שצורך מקורות קבועים לויטמין (לא בהכרח תוספים) במסגרת המינונים המומלצים לא צריך לדאוג יותר מדי (אם כי לבדוק ולעקוב תקופתית עדיין חשוב). אני בהחלט תומך בקריאה שלא להזניח את עניין ה-B12 ולא להסתמך על "ייצור עצמי". אבל אתה צריך להבין שכשאתה מאוד לוחץ בעניין הזה, זה עלול ליצור את האפקט ההפוך ממה שאתה רוצה - כי זה יוצר את הרושם שיש כאן בעיה נוראית שאי אפשר לפתור בלי להיות מאוד... טרחניים (נו אופנס
). אם זה מדאיג אותך שאיזה צמחוני יזניח ויפול לחסרים ואז מישהו אחר ינצל את מצבו כדי להוקיע את הצמחונות כולה, אז אל תדאג - הם יעשו את זה בכל מקרה, למרות שאין קשר לצמחונות דווקא. הם יעשו את זה גם עם רכיבים אחרים, כגון סידן, ברזל, חלבון והשד יודע מה, למרות שגם במקרים אלו אין קשר לסוג תזונה, אלא לטיבה - וייטענו בתוקף שזו ראיה לכך שאי אפשר בלי בשר. בשביל זה אנחנו כאן (ולא רק אנחנו, או רק כאן), כדי לדון בעובדות ולהבהיר את הנקודות הללו, וגם כדי לעזור לאחרים שלא ליפול. אבל אם מישהו מעדיף להסתכן וללכת בעקבות גישה שאינה מבוססת על מדע, אי אפשר לעצור אותו, ואם מישהו רוצה לנצל את זה לצרכי תעמולה - יש מספיק כלים להתמודד עם זה (למשל, בעזרת מאמרים שפורסמו בנושא, חוות דעת רשמיות של ארגוני תזונאים מובילים ושל קופות החולים ועוד) ולכן אין טעם להפוך את זה למסע צלב אישי, לדעתי.

מישוהית

New member
שאלה

אני צימחונית מגיל צעיר, בערך 15 שנה (כיום אני בת 21) עד עכשיו לא אכלתי שום תחליפים רק ``זבל``, אם ככה איך זה שבבדיקות דם ויטמין B12 לא היה חסר לי ואפילו היה ברמה יחסית גבוהה, פעם אחת אף יצא לי ערך של 988 !! איך זה יתכן? אם ככה אני בכלל צריכה לדאוג לאכול דברים עם הויטמין?

motior

Member
כמה אפשרויות

1) את צמחונית ולא טבעונית - ביצים ומוצרי חלב מכילים B12 2) ה"זבל" שאת אוכלת מכיל תוספי B12 - למשל במבה, טבעול, סוגי לחם מסוימים 3) הגוף שלך מכיל מאגרי B12 גדולים שעדיין לא התכלו 4) תוצאות בדיקות הדם מוטעות אני צמחוני במשך כמעט 30 שנה ופעם ראשונה שהתגלה אצלי מחסור ב-B12 היה לפני כחמש שנים...

מעניין שהגישה העתיקה של איור ודה

מתנגדת לביצים. איכשהו באופן אינטואיטיבי הם תפשו שזה לא מתאים, ואנחנו, כרגיל מזלזלים עד אשר מגיע מחקר ומוכיח שהיה צדק בדבריהם....

מישוהית

New member
אז זה אומר שלא כדאי לאכול ביצים

בכלל? (זה מגעיל אותי, אבל אומרים שצריך...)

TheFinalCut

New member
מדובר במאמר חדש חדש, ממש מלפני יומיים

בד"כ ממליצים לשלב ביצים בתזונה כמקור לחלבון (זה היתרון העיקרי של ביצים, גם אם יש מקורות טובים אחרים), אך התזונאית שלך לא יכלה לדעת על המחקר האחרון כשנתנה לך את ההמלצה. את כמובן יכולה לשלב מקורות אחרים לחלבון (למשל שילובי דגניים וקטניות ואגוזים, וכל טווח המוצרים שאפשר להכין מאלו) ולהחליף את הביצים די בקלות. למעשה, לא אתפלא אם גם תזונאיות רבות אחרות לא יתעדכנו, עקב חוסר עדכון כללי מעבר למה שלמדו פורמלית (גם אם אחרות בוודאי כן מתעדכנות וילמדו גם את זה).

למעלה