מחקר: צריכת סויה בילדות מפחיתה סיכון לסרטן

TheFinalCut

New member
מחקר: צריכת סויה בילדות מפחיתה סיכון לסרטן

במחקר שהתפרסם החודש בכתב העת Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention, נמצא כי צריכת סויה בגיל צעיר מספקת הגנה מפני סרטן השד בנשים בגילאים מאוחרים יותר. מדובר במחקר אפידמיולוגי שהתבסס על 1,500 נשים ממוצא אסיאתי שחיות בארה"ב. במחקר נמצא כי הנערות שצרכו את הכמות הגבוהה ביותר של סויה בילדותן (מתחת לגיל 12) זכו להפחתה של 60% בסיכון לפתח סרטן שד בגיל מבוגר יותר. צריכה קבועה של סויה בגיל ההתבגרות (12-19 שנים) ובבגרות (מעל 20) אף היא סיפקה הגנה, אך במידה מופחתת בהשוואה, של סיכון המופחת ב-20% ו-25% בהתאמה. זה אינו המחקר הראשון שאלו ממצאיו, כפי שסוקרים החוקרים שערכו אותו.
 

d a p h n a

New member
מעניין

הייתי סקרנית לראות אם יש תוצאות דומות במחקרים שנעשו על נשים שאינן ממוצא אסיאתי (פשוט בגלל שיש הבדלים בהתנהגות של הגוף במידה מסויימת בגלל הרגלים היסטוריים של צריכת מזון. למשל אחוז עצום מהאנשים ממוצא אסיאתי בארה"ב רגישים ללקטוז).
 

TheFinalCut

New member
יש מעט מחקרים, אבל נראה שכן

רוב המחקרים אכן בחנו את השאלה בנשים ממוצא אסיאתי, כנראה כיוון שיש סיכוי גבוה יותר למצוא צרכני סויה תדירים בקרב אוכלוסיה זו. אבל במחקר הזה (שפורסם ב-2006 בכתב העת Cancer Causes and Control) בחנו את אותה השאלה בקרב נשים קנדיות ללא התמקדות במוצא אסיאתי, והממצאים היו דומים.
 
למעלה