מחקר שנערך על קופים

yaely2

New member
מנהל
מחקר שנערך על קופים

קצת חומר למחשבה (למי שרוצה)

הכניסו לכלוב 4 קופים. במרכז הכלוב הציבו סולם ומעל הסולם תלו אשכול בננות צהוב ובעל ריח ניחוח
איך שנסגר הכלוב קפץ אחד הקופים על הסולם ומשם כמובן רצה להגיע לבננות,

אלא שברגע שאצבע הקוף נגעה בבננה, הציפו החוקרים את הכלוב במי קרח והקופים החלו לרעוד מקור.
החוקרים המשיכו בתהליך הזה. למחרת, שוב, ברגע שקוף כמעט נגע בבננות, הציפו את הכלוב במי קרח, עד שהיו בטוחים שהקופים הבינו שלא נוגעים יותר בבננות אחרת יקפאו מקור. .
אף על פי שהחוקרים החליפו יום יום את הבננות כדי שהבננות תשארנה טובות ומושכות, אף קוף לא התקרב אל הבננות.
עכשיו הוציאו החוקרים קוף אחד והכניסו במקומו קוף שלא חווה את חווית מי הקרח. הקוף החדש מיד קפץ על הסולם ואיך שניסה לעלות התנפלו עליו 3 הקופים והיכו אותו עד זוב דם. הקוף לא ידע למה ולמה.
יום אחרי זה הוציאו החוקרים עוד קוף והכניסו במקומו קוף חדש. גם הקוף הזה לא יד מכלום וקפץ על הסולם וגם עליו התנפלו ובעיקר היכה אותו הקוף החדש מאתמול, זה שלא ידע בכלל במה מדובר.
שוב הוציאו החוקרים קוף שחווה את המים הקרים ושמו במקומו קוף חדש, עד שלא נותרו בכלוב קופים שחוו את חווית המים הקפואים..
את הבננות מחליפים מידי יום, אבל אין מי שנוגע בהם, בכול פעם שמוסיפים קוף חדש והוא מתקרב לסולם מכים אותו מכות רצח, ואף אחד לא יודע למה. כבר עברו 10 מחזורים של קופים שלא ידעו מדוע ולמה אסור לגעת בבננות, אבל עדיין מכים את הקוף שרק מתקרב אל הבננות..
האם אתם חושבים שזה דומה להתנהגות בני האדם? התנהגות הקופים כמובן!!!

גיורא26

New member
על הקופים של הבוקר

תודה רבה יעלי. באמת חומר למחשבה ואני חשבתי הרבה על זה. גם לי קרה שהייתי כמו הקופים, אמרו לי לא לגעת בבננות ואני האמנתי. או שאמרו לי שהמאכל הזה מוריד לחץ דם ואכלתי וכמעט קיבלתי שבץ. הקופים לא נגעו בבננות כי אמרו להם שאסור. לא ניסו אולי טועים אלה האומרים וגם אני ככה הייתי.עשיתי דברים רק בגלל שאמרו לי
תודה יעלי

למעלה