מחר אולט' ראשון לדופק -

מחר אולט' ראשון לדופק -

אעדכן.. בינתיים מזריקה קלקסן וזה הולך ממש בסדר. מקווה שמזריקה איפה שצריך באזור המתניים.. וכן.. מקווה לטוב. לא רק למחר אלא לאחרי שבוע 8.

מחזיקה אצבעות בכל הכוח ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לבשורות טובות בלבד למשך כל ההריון.
עתליה

נצפו אתמול ../images/Emo23.gifכפול שניים אני מבינה

שגם בלי הקלקסן זה נחשב להריון בסיכון? ועכשיו אני קוראת על בעיה עם ביצוע מי שפיר? בקיצור סרטים? מה הלאה? האמת מחכה לעוד שבועיים לראות ששוב לא מפסיק דופק בשבוע 8 טפו טפו טפו ואז הלאה..? תודה על התמיכה ועל הקלקסן

אכן, הריון מעט מורכב יותר בהגדרה

אבל מכירה נשים בהריון תאומים שעברו את ההריון ללא כל סיבוך וילדו בשלום בשבוע 40! מאחלת גם לך הריון כזה. בהריון תאומים חשוב מאוד לבצע שקיפות עורפית (ממומנת על ידי הקופה) ואין טעם בבדיקות הסקר הנלוות (סקר ביוכימי שליש ראשון וסקר ביוכימי שלישי שני, כלומר "חלבון עוברי"). לכן, חשוב מאוד לבצע סקירות טובות. אפשרי בהחלט לבצע מי שפיר בתאומים, אבל יש אלה חשובה של תזמון הדיקור וזאת בהתאם לנתונים של השקיפות והסקירות (אם יש אינדיקציה, אפילו קלה, לא הייתי דוחה את הדיקור). בהצלחה!

מכיוון שלא ניתן לבודד את הערכים

מתוך הדם שלך לכל אחד מהעוברים. למשל, אם הסיכון של אחד הוא 1:10000 ושל השני 1:2 הממוצע הוא 1:5000, שזה סופר תקין, אבל מאחורי זה, עומדת (גם) תוצאה לא תקינה. אותו העקרון עובד גם בבדיקת הסקר השליש הראשון.

מה כן יש לי ברשימה? ולגבי סקירה

האם מישהי שמעה על פרופ' שולמן ביחס לסקירה מוקדמת? שבעצם הוא גם הרופא פוריות שלי...? האמת קשה לי אפילו לחשוב על סקירה וכו' כי תמיד יצאתי מהמירוץ הרבה לפני אבל משתדלת להיות אופטימית ולהיכנס לעניין..

את צריכה לבצע את הכל

חוץ משתי הסקירות שציינתי, וזה אומר, בדיקות דם ושתן של תחילת הריון (שכבר בטח עשית) כולל נוגדנים לנגיפים וסוג דם, אח"כ שקיפות עורפית (בדיקת האולטרהסאונד בלבד), סקירה מוקדמת, סקירה מאוחרת ובהמשך מעקב צמיחה על מנת לוודא שאין בינהן הבדלי משקל. בנוסף, כרגיל, בדיקות דם שגרתיות והעמסת סוכר. לגבי פרופ' שולמן שולחת לך
.

למעלה