מחר אני נוסעת עם חברים לטיול, לוקחת איתי

עדגיל

Well-known member
מחר אני נוסעת עם חברים לטיול, לוקחת איתי

ירקות וגבינה לבנה, לחם כוסמין - כל זה לארוחת הבוקר. לארוחת הביניים אקח חצי תפוח ו-4- שקדים. עכשיו יש לי בעיה עם ארוחת הצהרים. כולם רוצים להיכנס למסעדה. מה אתם מציעים לי לאכול במסעדה? סלט ירקות, טחינה וחזה עוף על האש - נשמע בסדר? תודה
 
בטיולים, ובסתם שבירת שיגרה, הסוכר נוטה לערכים

נמוכים יותר. אין לי מושג איך את מאוזנת ביום יום, אבל
מהיפו ביום כזה.
 

DDN

New member
איך אפשר לענות על השאלה הזו?

זה תלוי בך, ובאיך מזונות שונים משפיעים לך על האיזון.

רוצה להמעיט פחמימות? אז אל תקחי באמת צ'יפס/פירה או לחם.
חזה עוף זה סבבה, אבל לדעתי את יכולה להרגיש חופשיה גם עם דג (עדיף דג לפי מה שאומרים), אנטריקוט או פרגית. מאז הסוכרת, גיליתי כמה דג יכול להיות נחמד.

אני אוהב לבדוק את עצמי אחרי אכילה של דברים שהם מהפחות מומלצים כדי להראות איך זה משפיע עליי.

שבוע שעבר, יצאתי לארוחת ערב עם אשתי, אכלנו מנת פתיחה ארנצ'יני (ריזוטו אורז ממולא משהו), אחרי זה אכלתי לזנייה בשרית, והתחלקנו בקינוח בקראמבל תפוחי עץ.
שעתיים אחרי הארוחה, הסוכר 115, שלדעתי זה סביר לשעתיים אחרי האוכל בהתחשב במה שאכלתי.

(אגב קראמבל תפוחים, ניסיתי את המנה הזו בכמה מקומות, גיליתי שהיא לא מקפיצה לי את הסוכר, אז למרות חיבתי לשוקולד, הקראמבל הפך להיות הקינוח המועדף עליי במקומות כשאני מרגיש שאני "חייב" קינוח)
 

DDN

New member
אגב, אני קולט כרגע שפספסתי את הטיול שלך

סתם מסקרנות, אשמח לדעת מה אכלת ואיך זה השפיע לך על הסוכר
 

עדגיל

Well-known member
אז ככה: הטיול היה לציפורי ולנצרת. בגדול הלכתי

כמעט 4 שעות מרביתן בתנאי שטח שהצריכו הליכה בשיפועים, על עפר, על כורכר, ירידות, עליות וכו'... היה איזה קטע שאפילו זחלתי. בבוקר אכלתי את מה שהבאתי מהבית: 2 פרוסות לחם כוסמין מרוחות בטחינה גולמית+2-3 כפות גבינה+חצי פלפל ומלפפון. אחרי זה שתיתי רק את הסודה בטעם לימון כך עד לצהרים. כשהגענו לנצרת ביקשתי שיכינו לי חזה עוף על האש+סלט ירקות. לבעל המסעדה היו רק רצועות עוף שרויות בשמן אבל בגלל שאני גם עם קצת כולסטרול ביקשתי יפה שיארגן לי חזה עוף נקי, נטו, רק מתובל בהגשה. הוא שלח את הנער שעובד אצלו לקצב, והנער חזר עם חזה עוף, ממנו סידרו לי מנה יחסית נדיבה. הוא ממש היה אחלה בעל המסעדה הזו בנצרת. אכלתי את הסלט והחזה ללא פיתה, אבל מצד שני חרשתי על הטחינה המופלאה שלהם. התאפקתי לא לאכול שום דבר עד שהגעתי הביתה. לפני כשעה אכלתי רק סלט חסהּ+בצל+כרוב קייל+מעט שום עם הרבה לימון ללא שמן ולסלט הזה הוספתי 2-3- כפות גבינה יחד עם 3 יחידות של קריספיות מחיטה מלאה (כ"א 19 קלוריות). אם אני ארגיש רעב בעוד שעה-שעתיים אני אוכל יוגורט וזהו.
 

IrisPeleg

New member
לדעתי

את קצת מגזימה במה שאת עושה ולא תמיד בדברים הנכונים.
כמו שכבר כתבו לך, בטיול מוציאים הרבה אנרגיה ואין סיבה לא לאכול יותר.
למעשה, אם לא אוכלים מספיק זה אפילו יכול לעשות רמות סוכר גבוהות.

הארוחה במסעדה:
אם הבעיה היא כולסטרול, אני לא בטוחה שהלכת בכיוון הנכון.
שמן נוזלי אינו מכיל כולסטרול.
נתח גדול של חזה עוף כן מכיל כולסטרול.
אם היית אוכלת חתיכה פיתה עם הטחינה היית מרגישה טוב, שלמה עם מה שעשית במשך היום
והיית מרגישה טוב.
בממוצע שליש פיתה שקולה לפרוסה.
ארוחה של חזה עוף, סלט, טחינה וליש פיתה נשמעת טעימה ומצוינת.
אם הלכת הרבה באותו היום, חצי פיתה זה גם טוב (כמובן צריך לבדוק שעתיים אחרי כדי לדעת).
זאת דעתי.
 
למעלה